Σχόλια 03/11/14

0
saleptsis
Από ιδιαίτερα μαθήματα και φακελάκια τα εμβασματάκια στο εξωτερικό…


Σωκράτης απαντώντας ηλεκτρονικά
Η έκφραση είναι «βασιλικότερος του βασιλέως» και λέγεται όταν κάποιος είναι φανατικός υποστηρικτής του θεσμού της βασιλείας και από τον ίδιο το βασιλιά! Έτσι και ο δικός μας Σωκράτης. Ο αγαπητός κατά τ’ άλλα συμπολίτης μας ο οποίος έχει εξελιχθεί σε Παπανδρεϊκότερος του (Γιώργου) Παπανδρέου!
Μη δει πουθενά σχόλιο ή αναφορά εις βάρος του Γιώργου. Αμέσως απαντά. Ακαριαία και με επιθετικό τρόπο. Σε σημείο που προκαλεί έκπληξη και ερωτηματικά αυτή του η στήριξη προς το Γιώργο Παπανδρέου.Βέβαια ο Σωκράτης αναδείχτηκε πολιτικά επί των ημερών του Γιώργου και το θεωρεί υποχρέωσή του. Όμως κι άλλοι ευνοήθηκαν αλλά δεν κάνουν κι έτσι και κυρίως δεν «μιλούν» για λογαριασμό του.
Τέλος πάντων, απαντώντας στο «έχετε δικαίωμα σύντροφοι;» λέμε πως το δικαίωμα να πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ το έχει σήμερα ο Βενιζέλος. Το είχε πριν ο Γιώργος και τα’ κανε μούσκεμα.
« Ε»


Υδατοδρόμια εν όψει
Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Καβάλα, Θάσος. Είναι στα σχέδια για να γίνουν υδατοδρόμια. Μάλιστα σύντομα η ανάπτυξη των αερομεταφορών με υδροπλάνα θα είναι γεγονός και αναμένεται να υπάρξει έκρηξη αδειοδοτήσεων για κατασκευή υδατοδρομίων.
Έτσι, πέρα από την Περιφέρειά μας που θ’ αποκτήσει υδατοδρόμια π.χ. Καβάλα, Θάσος, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, θα έχουμε δυνατότητα μετάβασης σε Λήμνο, Λέσβο και άλλους προορισμούς.
Υπολογίζουν ότι από το 2015 θα υπάρξει μια έκρηξη στις αδειοδοτήσεις, κατασκευές υδατοδρομίων με πτήσεις υδροπλάνων που θεωρείται ιδανικό μέσο μετακίνησης σε μια χώρα νησιωτική και θαλασσινή όπως η Ελλάδα. Όσο για το Λάγος, μούγκα προς το παρόν.
«Ε»


Του την έπεσαν
Σε χλωρό κλαρί δεν άφησαν τα γερμανικά ΜΜΕ τον Ταγίπ Ερντογάν για το μυθικό παλάτι που έχτισε και το οποίο θα είναι το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Τον χαρακτηρίζουν…δήθεν Σουλτάνο που έχτισε ένα παλάτι που είναι γεμάτο πολεοδομικές παρατυπίες.
Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, πρωτοσέλιδη στη γερμανική Suddeutsche Zeitung είναι η φωτογραφία του νέου Προεδρικού Μεγάρου που έκτισε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ένα «Σεράι στον υπερθετικό», όπως διαβάζουμε στη λεζάντα, με τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο να φωτογραφίζεται στα « σκαλιά της εξουσίας». «Δείξε μου πως χτίζεις, να σου πω ποιος είσαι», παραπέμπει η ίδια λεζάντα σε ρήση ενός Γερμανού ποιητή, που, όπως φαίνεται, ταιριάζει σαν γάντι στην περίπτωση του Ερντογάν.
« Ε»


Κορυφαίοι παγκοσμίως και πάλι!
Την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που οι πολίτες τους μισούν περισσότερο τις κυβερνήσεις τους καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Global States Of Mind, που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Gallup και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα 247wallst. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μόνο το 14% των Ελλήνων εμφανίζεται να αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσι, και σύμφωνα με τη λίστα που καταρτίσθηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι τρίτη σε όλο τον κόσμο στις κυβερνήσεις με χαμηλό βαθμό αποδοχής από τους πολίτες. Πρώτη στη λίστα είναι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και δεύτερη η Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της σελίδας 247wallst «Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα έχουν αυξήσει την επιρροή περιθωριακών αριστερών και δεξιών πολιτικών ομάδων, δύο από τις οποίες τα πήγαν καλά στις πρόσφατες εκλογές. Aυτή τη χρονιά μόνο το 14% των Ελλήνων φαίνεται να αποδέχεται τους ηγέτες του και μόλις το 23% και το 29% αποδέχονται την ηγεσία της ΕΕ και της Γερμανίας αντίστοιχα, ενώ μόνο το 19% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα». Μεταξύ άλλων, η έρευνα της Gallup σημειώνει ότι το 91% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη, ενώ αναφέρει ότι το επίπεδο της ανεργίας το 2013 στη χώρα άγγιξε το 27,3%. Πάμε γερά για την πρωτιά, μπορούμε!
Χ.Δ.


Χειμωνιάτικοι Παπαδιαμαντικοί ήχοι
Όπως ο κούκος προαναγγέλλει την άνοιξη, έτσι και ο πλανόδιος σαλεπτσής κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί πρόδρομος του χειμώνα. Σαλέεεπ, ζεστό σαλέεεεπ! Άρχισε να ακούγεται η φωνή του μέσα στους δρόμους της πόλης σχίζοντας το κρύο που φέτος ήρθε νωρίς και ζεσταίνοντας τους βιαστικούς διαβάτες και μαγαζάτορες με το καυτό του ρόφημα. Αυθόρμητα το μυαλό μεταφέρεται στον ‘’ξεπεσμένο δερβίση’’ το πανέμορφο διήγημα του Παπαδιαμάντη: «Οι πετεινοί δεν είχαν λαλήσει το τρίτον λάλημα. Ίσως είχαν τρομάξει από την βαθείαν, θρηνώδη φωνήν του σαλεπτσή, όστις είχεν αρχίσει το φθινόπωρον, νύκτα βαθιά, να κράζει: Ζεστό! Βράζει! … Έβραζεν, έβραζε, η νύκτα βαθιά. Ζεστόν το σαλέπι, πολύ ζεστότερον το στρώμα». Ο δικός μας σαλεπτσής δεν βγαίνει τόσο νωρίς ακόμα, γιατί το κρύο δεν έχει σφίξει πολύ, όπως μας είπε. Παραδοσιακές άμεσες λύσεις για να συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Επαγγέλματα που ευτυχώς κάποιοι εξασκούν ακόμη και μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές…
Χ.Δ.


Φεστιβάλ δημοτικών συμβούλων
Κάπως έτσι μάλλον βλέπουν κάποιοι το δημοτικό συμβούλιο, αφού δίνουν παραστάσεις για… βραβεία Όσκαρ! Ή Καννών αν προτιμάτε. Καυγάδες που ξεσπούν σαν φωτιά σε κωνοφόρο δάσος με κατηγορίες να εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Ξεσπάσματα οργής για το δίκιο που τους πνίγει, για την ασυνέπεια της αντίπαλης παράταξης και ξαφνικά… ηρεμία! Φοβερές ερμηνείες με χαμόγελα και κλείσιμο του ματιού να διαδέχονται τα προ ολίγου κατακεραυνώματα. Αυτό που περνάει βέβαια προς τα έξω, κυρίως μέσω της ραδιοφωνικής κάλυψης, είναι οι φωνές και όχι το τακίμιασμα κάποιων. Δημοτικός σύμβουλος, στο τελευταίο συμβούλιο που συνήλθε, αφού ξέσπασε για την προσβολή που του έγινε να αμφισβητηθεί μια δήλωσή του, γύρισε μετά από λίγο στον ‘’κατήγορό’’ του κλείνοντάς του το μάτι και ζητώντας του συγγνώμη γιατί «έκανε πλάκα» όπως είπε! Είτε μας δουλεύουν κάποιοι, είτε επέλεξαν λάθος καριέρα.
Χ.Δ.


Στην Εκτελεστική της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ξάνθης
Τακτικό μέλος στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή της διοίκησης της ΚΕΔΕ εκλέχθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος μετά την εκλογή του στο 23μελές Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Να σημειώνουμε ότι πρόεδρος στην Εκτελεστική είναι ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο δήμος Ξάνθης θα είναι στον στενό κλοιό της ΚΕΔΕ και θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο κέντρο των αποφάσεων. Όπως έμαθα όμως ο δήμαρχος δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα επιδιώξει να εκλεγεί και σ’ άλλες επιτροπές και είναι 8 αυτές που απομένουν. Φυσικά σ’ όλες αυτές τις επιτροπές συμμετέχουν τα μέλη αμισθί. Και έτσι θα τον βλέπουμε να γίνεται ο …ιπτάμενος δήμαρχος όταν αυτές συνεδριάζουν. Αν πρόκειται να προωθήσει τα συμφέροντα του δήμου και να φέρνει λεφτά από προγράμματα καλώς και θα το κάνει…
Μ.Ξ.


Τουρισμός από …σπόντα!
Δυο τουριστικά λεωφορεία ήρθαν στην πόλης μας την Παρασκευή και στάθμευσαν απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ. Κατέβηκαν περίπου 100 τουρίστες και κατευθύνθηκαν στην Π. Πόλη όπου και ξεναγήθηκαν και λίγο αργότερα γευμάτισαν σε ταβέρνα της Π. Πόλης. Πρόκειται για τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια ocean cruises που δένουν σε Καβάλα ή Θεσσαλονίκη. Έτσι η πόλη μας αποκτά…παράπλευρο τουρισμό ή τουρισμό από …σπόντα. Καλό είναι κι αυτό δε λέω όμως μήπως πρέπει ο δήμος να δραστηριοποιηθεί έντονα στο θέμα αυτό ώστε να καταστήσει την πόλη μας μόνιμο τουριστικό προορισμό και όχι από …σπόντα;!
Μ.Ξ.


Μια οικογένεια είμαστε…
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε την απορρόφηση της Geniki Bank, με τον πρόεδρο της πρώτης να σημειώνει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κόντρα στον αρχικό σχεδιασμό για αυτόνομη πορεία της τράπεζας με ειδίκευση στην αναδιάρθρωση δανείων, λόγω άλλων απόψεων που επικράτησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δυστυχώς, όπως φαίνεται θα καταλήξουμε στην χώρα μας σε μονοπώλιο μερικών τραπεζών, οι οποίες θα διαμορφώσουν τα επιτόκια με τέτοιο τρόπο, ώστε να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο από τους πολίτες. Μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει πολλούς Έλληνες στην παγίδα να στραφούν σε τράπεζες άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
Γ.Τ.


Ελλάς το μεγαλείο σου!
Σάλο προκάλεσε στην ελληνική κοινότητα η είδηση ότι φυγάδευσαν 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό από το 2010 έως σήμερα συνολικά 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι. Αν και τα χρήματα μεταφέρθηκαν με νόμιμες διαδικασίες το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να περάσει από κόσκινο τους υπαλλήλους, καθώς θεωρεί ότι αρκετά από τα χρήματα μπορεί να προέρχονται από «μαύρα» εισοδήματα εκπαιδευτικών από ιδιαίτερα μαθήματα και από «φακελάκια» που έπαιρναν γιατροί. 
Γιατί νομίζετε έλεγαν οι παλιοί στις κόρες τους να γίνουν δασκαλίτσες και να βρουν ένα γιατρό να παντρευτούν;
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…