Σχόλια 26/11/14

0
ntinopoylos-xanthi
Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ απλά «εξέθεσαν τις ιδέες τους» στον Πρύτανη. Ο εγκέφαλός τους προφανώς είναι γεμάτος σκουπίδια…


Περί Κτηματολογίου
Είναι γνωστό: Η Ελλάδα και η Αλβανία είμαστε οι μόνες χώρες που δεν έχουν Κτηματολόγιο. Που θα έπρεπε να έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το ότι δεν απέκτησαν οφείλεται στο γεγονός ότι συνειδητά σαμποταρίστηκε κάθε ιδέα και προσπάθεια με στόχο να καταπατηθεί κάθε αξιόλογη δημόσια γη. Όπως και τελικά έγινε.
Γι’ αυτό ξεκίνησε αργά-αργά η κτηματογράφηση για ν’ αποκτήσουμε σε καμιά εικοσαετία, επιτέλους, κτηματολόγιο!
Το ίδιο λοιπόν συνέβη και στην Ξάνθη. Σε πόλη και ύπαιθρο, ας μην κρυβόμαστε. Κι αφού καταπατήθηκαν τα «φιλέτα» αρχίζει η κτηματογράφηση στα υπόλοιπα του δήμου Ξάνθης και των υπολοίπων τριών δήμων. Αργά μεν, αλλά θα ξεκινήσουν. Όχι ότι θα ολοκληρωθούν αμέσως. Είπαμε αργά-αργά για να προλάβουν οι καταπατητές να ολοκληρώσουν οι άνθρωποι το έργο τους.
-Μήπως θα’ πρεπε κι αυτό να μας το επιβάλει η τρόικα για να το ολοκληρώσουμε;
« Ε»


Όχι λαϊκισμός στην Ξάνθη
Ήρθε ο Γιακουμάτος και είπε τα δικά του που μέχρι και ο Μωραΐτης «τα πήρε». Μετά μας έστειλαν τον Ντινόπουλο. Άλλη αποτυχία κι αυτή. Λαϊκισμός άκρατος και ανεπίτρεπτος. Ζημιά έκανε στη Ν.Δ. όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος πάντων, τόσοι σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν στη Ν.Δ., χάθηκε να μας στείλουν έναν; Και οι Ξανθιώτες, πόση ποσότητα Γιακουμάτου και Ντινόπουλου μπορούν ν’ αντέξουν;
Την παρτίδα για τη Ν.Δ. έσωσε ο Κοντός που μίλησε για άλλη μια φορά με λόγο απλό και προσγειωμένο, χωρίς φανατισμό και αποκλεισμούς.
Γιακουμάτος και Ντινόπουλος βρέθηκαν στην Ξάνθη χωρίς να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
« Ε»


Και στην Αλεξανδρούπολη
Η σύγκρουση στο Καζίνο μεταξύ ιδιοκτησίας και εργαζομένων συνεχίζεται. Με αλλαγή έδρας βέβαια. Από την Ξάνθη (τα θυμάστε πιστεύουμε…) τώρα το πεδίο σύγκρουσης έγινε η Αλεξανδρούπολη, αφού εκεί μεταφέρθηκε η έδρα.
Η έδρα άλλαξε μεν, αλλά δεν άλλαξε η νοοτροπία των δύο πλευρών που δεν μπορούν να κάτσουν να τα βρουν. Κι έτσι τραβάνε και τεντώνουν το σκοινί. Μέχρι να ξανακοπεί βέβαια…
«Ε»


Κι άλλο κατάστημα Πειραιώς
Το ότι το κατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ Τράπεζας στην οδό Μεσολογγίου ανήκε στην Πειραιώς αυτό ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Η διοίκηση της Πειραιώς διατήρησε την Γενική για κάποιο διάστημα με τη σκέψη να την κάνει μια Τράπεζα με διαφορετική κατεύθυνση. Στην πορεία διαπίστωσε ότι δεν «τράβηξε» η ιστορία και την ενέταξε πλήρως στο δίκτυό της.
Έτσι από προχθές, όλα στην παλιά Γενική άλλαξαν, όπως βέβαια και η ονομασία και το λογότυπο με το σήμα της Πειραιώς.
Έτσι, τα καταστήματα της Πειραιώς στην Ξάνθη είναι: Το γνωστό στην οδό Θερμοπυλών, ένα δεύτερο στην Καραολή (παλιά ΑΤΕ), τρίτο στην έξοδο προς Καβάλα και τελευταίο στη Μεσολογγίου. Συνολικά τέσσερα υποκαταστήματα.
«Ε»


Σγουρίδης προεδρεύων
Ως γνωστόν στο Συνέδριο του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, προήδρευσε ο Ξανθιώτης Παναγιώτης Σγουρίδης. Αντί δικών μου σχολίων παραθέτω τι έγραψε στα ΝΕΑ τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του Στίγμα: πρόεδρος του καμμενοσυνεδρίου ήταν ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Ναι, μάλιστα, πρόκειται για τον ίδιο Σγουρίδη, αντιπρόεδρο της Βουλής επί ΠΑΣΟΚ, επί πολλά χρόνια βουλευτή του κόμματος και στέλεχος του εθνικοπατριωτικού ΠΑΣΟΚ και πιο παλιά, που ήταν της μόδας ο Άκης, με τον Άκη. Αυτός λοιπόν ο Σγουρίδης από όλη την κρίση που περνάει ο χώρος της Κεντροαριστεράς κατάλαβε ότι πρέπει να πάει με τον…Καμμένο! Κανένα πρόβλημα, αλλά το όλο σκηνικό θυμίζει συμπεριφορά…απογοητευμένου εραστή ύστερα από παράφορο έρωτα. Το 2007 ο Σγουρίδης ήταν παθιασμένος…τζιχαντιστής του Βενιζέλου. Τον ακολούθησε ως τις εκλογές του 2012 με τον φανατισμό νεοπροσήλυτου. Ο Βενιζέλος όμως, όπως πολύ συχνά κάνει, κατάφερε να τον απογοητεύσει αυτόν τον αγνό άνθρωπο. Και εκείνος μάζεψε τα συντρίμμια του μια μέρα και πήγε…Καμμένο! Για να τιμωρήσει το Βενιζέλο. Τόσο απλά…
«Ε»


Ένα απέραντο πάρκινγκ
Διαπίστωση όχι τιμητική για μας τους Ξανθιώτες. Που έχουμε μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε πάρκινγκ, που παρκάρουμε όπου να’ ναι σε διπλή σειρά, που δεν αξιοποιούμε τα ιδιωτικά πάρκινγκ και που παρά τα πρόστιμα προτιμούμε τα πεζοδρόμια.
Φαινόμενο των καιρών κι αυτό. Του ωχαδελφισμού και της μηχανοκίνητης μετακίνησής μας στο κέντρο της πόλης αντί του ποδηλάτου ή του βαδίσματος.
Κα από την άλλη, υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης για το πάρκινγκ. Άγνωστο είδος ο τροχονόμος-αστυνομικός, ο δημοτικός αστυνομικός. Απουσία. Και η απουσία, γεννά την αυθαιρεσία στον νεοέλληνα που αγνοεί νόμους, πινακίδες, σεβασμό σε ηλικιωμένους και μητέρες, άτομα με κινητικά προβλήματα.
Ένα απέραντο αλαλούμ, μια χαώδης κατάσταση όπου υπερισχύει η πονηριά και η καπατσοσύνη συν την θρασύτητα αλλά και την αγνόηση των προβλημάτων των άλλων.
« Ε»


Συλλαμβάνονται και πρώην πρωθυπουργοί
Η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα της ορθής λειτουργίας του κράτους δικαίου στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Και προκαλεί θλιβερές συγκρίσεις με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ο σοσιαλιστής Ζοζέ Σόκρατες ηττήθηκε στις εκλογές του 2011 από τον σημερινό πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, και ελέγχεται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Για την υπόθεση αυτή έχουν γίνει άλλες 3 συλλήψεις, και οι έρευνες αφορούν ακόμη δικαστικούς και αστυνομικούς.
Στη χώρα μας από την άλλη, για την υπόθεση SIEMENS, δεν βρέθηκε καμία πολιτική ευθύνη, ενώ σήμερα, με δέκα χρόνια καθυστέρηση, ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητάει να καθίσουν στο εδώλιο 64 άτομα, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΟΤΕ και της Γερμανικής εταιρείας SIEMENS. Αφού βέβαια έχει εξαφανιστεί ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης Λεωνίδας Χριστοφοράκος, και αφού το ελληνικό δημόσιο έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία για να κλείσει η υπόθεση.
Υπομονή, μπορεί μετά από καμιά δεκαριά χρόνια να μάθουμε και τι έγινε με τη Λίστα Λαγκάρντ, ή πώς μπήκαμε στο μνημόνιο….


Όταν το δω θα σας απαντήσω…
Τον γύρο της χώρας έχει κάνει η υπόθεση με τον αλβανό μανιακό ‘’πιστολέρο’’ με το καλάσνικοφ, που αιματοκύλησε το περασμένο Σάββατο μπαρ στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Η φωτογραφία του καταζητούμενου ως φερόμενου δράστη, καταχωρημένου στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. με τα ονόματα Bako Arber ή Albert, διέρρευσε στο διαδίκτυο. Αίσθηση προκάλεσε αυτό που πληροφορηθήκαμε σχετικά με την καθυστέρηση της επίσημης δημοσιοποίησης της φωτογραφίας και της ταυτότητας του επικίνδυνου δράστη. Η Εισαγγελία Πειραιά δεν μπορούσε να δώσει το πράσινο φως καθώς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπορεί να δοθεί στην δημοσιότητα, αν πρώτα δεν κοινοποιηθεί στον δράστη, δεν περάσουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να εφεσιβάλει την απόφαση αν επιθυμεί, και κατόπιν να δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του!
Μιλάμε για έναν ένοπλο εκτός ελέγχου που πυροβολεί αδιακρίτως και ο οποίος σε 4 ένοπλες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, έχει στερήσει την ζωή από έναν τυχαίο θαμώνα καταστήματος και έχει τραυματίσει άλλους 16. Κι όμως, ο νόμος 4139/2013 δεν συμπεριλαμβάνει τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (το κοινό έγκλημα δηλαδή) στις εξαιρέσεις εκείνες, που προβλέπονται στη σχετική διάταξη, όπως: εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα). Εφόσον όμως ο δράστης είναι καταζητούμενος, αυτό που έκαναν οι εισαγγελείς ήταν να θυροκολλήσουν την απόφαση στην τελευταία γνωστή κατοικία του Αλβανού κακοποιού. Θα περιμέναμε λοιπόν να περάσουν 48 ώρες, μήπως και φιλοτιμηθεί ο δράστης να περάσει από το σπίτι του και προσέλθει στην Αστυνομία πριν βγάλουν το πρόσωπό του στα ΜΜΕ. Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική και ο Υπ. Δήμοσιας Τάξης κ. Κικίλιας με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου ζήτησε είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997, είτε την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για εξειδικευμένες περιπτώσεις. Και φυσικά τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, αφού υπήρξαν μαρτυρίες ανθρώπων που αναγνώρισαν τον δράστη και έδωσαν πολύτιμα στοιχεία.
Χ.Δ.


Block, delete για να μάθετε!
Οι ΑΝΕΛ “βυθίζονται” συνεχώς στις δημοσκοπήσεις και ο Τέρενς Κουίκ τα έβαλε με το Facebook. Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την δήλωση του Προέδρου του κόμματος κ. Καμμένου για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, και ήρθε ο Τέρενς Κουίκ να ρίξει λάδι στην φωτιά. Ο εκπρόσωπος του κόμματος μίλησε με σκληρή γλώσσα για όσα στελέχη τους χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook, Twitter) για να κάνουν εσωτερική πολιτική στο κόμμα. Συγκεκριμένα ανέφερε:«το Facebook ήταν το πλεονέκτημά μας και έγινε ο εφιάλτης της εσωστρέφειάς μας. Δεν μπορούν να έχουν θέση ανάμεσά μας όσοι στις δημοτικές εκλογές μάς τορπίλισαν και μας υπονόμευσαν. Υπάρχουν στο κόμμα μας και οι δούρειοι ίπποι που πρέπει να απομονωθούν. Δεν μπορούν να υπάρχουν καρκινώματα την ώρα που δίνουμε τον αγώνα μας» και πρότεινε να διαγράφεται όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές, για να επιτεθεί σε συναδέλφους του. Άραγε εννοούσε να διαγράφεται από το Facebook;
Χ.Δ.


Ορατότης μηδέν, σοβαρότης μείον…
Σε επίδειξη σοβαρότητας, ορθού πολιτικού λόγου, ρητορικής και επίδειξης ισχύος (λέμε τώρα) φαίνεται να έχουν επιδοθεί στελέχη της Ν.Δ. Γινόμαστε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες ενός απίστευτου (σε ένταση και έκφραση) μένους πρωτοκλασάτων στελεχών του εορτάζοντος τα 40 χρόνια του κόμματος της συγκυβέρνησης προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμη ηχούν τα πρόσφατα λόγια του κ. Ντινόπουλου στην πόλη μας για κομμουνιστικά φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ρατσιστικές κορώνες για ‘’έγχρωμους και πολύχρωμους συμμάχους’’ της αντιπολίτευσης στην Ευρώπη, για κόμμα δεξιών ‘’νοικοκυραίων’’… λόγια που μας πάνε δεκαετίες πίσω. Ο πάντοτε αυθόρμητος και με πολύ δόση λαϊκισμού φωνασκών υφυπουργός κ. Γιακουμάτος αφού διατράνωσε προχθές την πίστη του στον Θεό, διαολόστειλε και την Τρόικα «ήταν τυχαίο ότι διάλεξαν το Παρίσι; Το Παρίσι είναι η πόλη του φωτός. Άντε, να ευχηθούμε λοιπόν να τους φωτίσει ο Θεός, να πάνε στο διάολο, να τελειώνουμε»! Από την άλλη ο βουλευτής Πέλλας κ. Τζαμτζής κατηγόρησε ανοιχτά το συγκυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι έχει να δείξει πάρα πολλούς κλέφτες και ένας-ένας πάνε στη Δικαιοσύνη. Κι αυτός σε εορτασμό των 40 χρόνων της Ν.Δ. Ωραίος τρόπος να δείχνεις το επίπεδο και την ιστορία ενός κόμματος, που μάλιστα κυβερνά.
Χ.Δ.


Θέλουμε και μεις Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων
Κάποτε μας χάριζαν μια Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ένα Εργοστάσιο δηλαδή που θα γινόταν στον ΧΥΤΑ όπου θα επεξεργάζονταν τα σκουπίδια και θα παρήγαγε ενέργεια ή βιοαέριο το οποίο θα χρησιμοποιούνταν σε χίλια δυο πράγματα – όπως έλεγαν τότε οι ειδικοί και φυσικά θα απασχολούνταν κάποιοι εργαζόμενοι. Όμως κάναμε αμάν αμάν να το διώξουμε με το πιο βασικό επιχείρημα να μην έχουμε περιβαλλοντική επιβάρυνση (λες και τώρα έχουμε λιγότερη με τον ΧΥΤΑ). Ήταν ανώριμη η τοπική κοινωνία να το δεχτεί και υπερίσχυσαν οι φωνές κάποιων που θεωρούσαν οικολογικό έγκλημα την διαχείριση των σκουπιδιών αλλά και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος παρότι ήταν υπέρμαχος του σχεδίου αυτού έκανε πίσω μπρος τις αντιδράσεις. Και τώρα ερχόμαστε 10 χρόνια μετά μ’ ένα ΧΥΤΑ κορεσμένο να ζητάμε διαχείριση με ανακύκλωση κ,λ.π. Όλα εκείνα δηλαδή που λέγαμε τότε και θα τα είχαμε αν δεν τα διώχναμε. Μόνο που κάποιοι ήταν πιο αποφασιστικοί και πιο ανοιχτά μυαλά από μας. Πήραν στον Έβρο την ΜΕΑ και ετοιμάζεται για δημοπράτηση με ΣΔΙΤ ενώ προχθές ο ειδικός γραμματέας των ΣΔΙΤ στη σύσκεψη που είχε με όλους τους δημάρχους στην Κομοτηνή είπε πως η ΑΜΘ θα είναι πρότυπο στην διαχείριση Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ. Η άλλη ΜΕΑ που δόθηκε τελικά στο δήμο Νέστου όμως ο προηγούμενος δήμαρχος δεν την ήθελε επ’ ουδενί και έκανε προσφυγή στο ΣτΕ όπου και έχει κολλήσει. Ο νέος όμως δήμαρχος μαθαίνω ότι την θέλει και κάνει ενέργειες να την απεμπλέξει. Ενώ μαθαίνω ότι και ο νέος δήμαρχος της Ξάνθης καλοβλέπει την πιθανότητα να γίνει κάτι ανάλογο με βιοαέριο στην Ξάνθη
– Βρε πως αλλάζουν οι καιροί… και τα μυαλά και ότι παλιά δεν θέλαμε τώρα είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε κιόλας!
Μ.Ξ.


Εκλογές στην ΔΙΑΜΑΘ
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΜΑΘ – όπως ορίζει ο νόμος – καθώς στις 19 Δεκεμβρίου θα γίνουν εκλογές στην εταιρεία για να αναδειχθεί τον νέο Δ.Σ. Υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος ήταν ο π. δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και ότι η ΔΙΑΜΑΘ είναι ο φορέας υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων. Να θυμίσω επίσης ότι ο μοναδικός νομός στην περιφέρειά μας που κάνει αποκομιδή απορριμμάτων μέσω του Συνδέσμου όπου συμμετέχουν όλοι οι δήμοι είναι ο νομός Ξάνθης. Στους άλλους νομού κάνει αποκομιδή κάθε δήμος ξεχωριστά. Σ’ αυτό είμαστε ένα βήμα πιο πάνω αν και όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΔΑΝ Ξάνθης και κυρίως με τα κωλύματα που προβάλλει ο δήμαρχος Τοπείρου και όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί δυσκολεύουν την λειτουργία του.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…