Σχόλια 12/11/14

0
Χέρι-χέρι με τον Άκη ήταν τελικά ο Καρατζαφέρης…


Υπόλογος ο Καρατζαφέρης
Άσχημο νταραβέρι θα έχει με την Εφορία και στη συνέχεια με τη Δικαιοσύνη ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Τον τσίμπησαν για τις δύο οφσόρ και τα 1,65 εκ. ευρώ, αλλά και για άλλα ποσά οπότε η κατάσταση δυσκολεύει και πλέον το «παιγνίδι» μπαίνει σε άλλες βάσεις, μέχρι του σημείου να παραιτηθεί από το κόμμα του, το ΛΑΟΣ. Το οποίο έδειχνε να επανακάμπτει σιγά-σιγά μη αποκλειόμενου να μπει και στη βουλή. Μετά όμως την εξέλιξη αυτή, τα πράγματα αλλάζουν άρδην και η υπόθεση παίρνει άλλον δρόμο, δύσκολο, πολύ δύσκολο, έως και φυλακή μάλιστα.
Πάντως είμαστε στην αρχή της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που θα στείλει σπίτι του τον Καρατζαφέρη και θα διαλύσει ένα κόμμα, έστω μικρό. Όμως, η υπόθεση αυτή έχει και μια άλλη πλευρά. Αυτή της πολιτικής. Διότι τρώθηκε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, κακά τα ψέματα κι ας μην κρυβόμαστε.
Λυπηρόν για τον ίδιο, λυπηρότερο όμως για την πολιτική, τους πολιτικούς και βεβαίως τη χώρα.
«Ε»


Απάντηση στο Σωκράτη
Από συμπολίτη, μέλος του ΠΑΣΟΚ το τηλεφώνημα με αφορμή τη δήλωση του Σωκράτη Ξυνίδη (εκτός των άλλων), ότι «ο Βενιζέλος δεν ήταν ΠΑΣΟΚ».
Δεν ήταν οργισμένη η φωνή, απεναντίας ήρεμη και ευγενική και μας είπε τα εξής απλά: «Αυτό που είμαστε δεν το φέρνουμε μαζί μας από τη γέννησή μας. Γινόμαστε στη διαδρομή. Έτσι έγινε και με τον Βενιζέλο. Στη διάρκεια του χρόνου. Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι υπηρέτησε με συνέπεια το ΠΑΣΟΚ και την Πατρίδα. Κάποιοι άλλοι στα δύσκολα έφυγαν και τώρα, χωρίς αίσθημα ευθύνης ζητούν και τα ρέστα νομίζοντας ότι είναι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ κληρονομικό δικαίωμα. Τι κρίμα όμως γι’ αυτούς. Η ιστορία ήδη τους έχει μετρήσει όπως και ο ελληνικός δημοκρατικός λαός. Ο αρρωστημένος φανατισμός σε βάρος του Βενιζέλου έχει και τα όριά του».
« Ε»


Πονηρός ο Τσιτιρίδης
Αφού κατάλαβε πως μια από τις αιτίες της ήττας του Τσολακίδη ήταν οι τιμές στο νερό αλλά και η επιμονή στην είσπραξη των χρεών, αυτός μειώνει την τιμή του νερού κατά 20%! Κίνηση ματ στον Τσολακίδη ο οποίος θα υποχρεωθεί να την ψηφίσει διότι διαφορετικά θα εκτεθεί επιπλέον.
Έτσι, με την ενέργεια αυτή ο Τσιτιρίδης αποδεικνύεται πιο γάτα από τον Τσολακίδη που είχε βάλει στόχο την είσπραξη των χρεών από το νερό, από τα ακίνητα και εν γένει από όλες τις παροχές του δήμου για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του. Τώρα μάλλον θα μετάνιωσε που άσκησε εισπρακτική πολιτική και διάθεση νοικοκυρέματος.
Τελικά, μετά το δήμο Ξάνθης που ξεκίνησε τη μείωση κατά 20% στο νερό, εμφανίστηκαν και οι Περιφερειακοί δήμοι έτοιμοι για κοινωνική πολιτική τιμών. Σύμπτωση;
« Ε»


Περί Καλλονής
Η ομάδα της Καλλονής Λέσβου φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα με 18 βαθμούς σε 9 αγώνες και 9-2 γκολ, έχοντας δηλαδή την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.
Βέβαια η ομάδα αυτή είναι δημιούργημα του προπονητή της ομάδας, του Γιάννη Ματζουράκη. Δούλεψε επί 2 χρόνια και ιδού το αποτέλεσμα. Μαζί με τον Ματζουράκη δικαιώνεται και ο Πανόπουλος που είχε και έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον προπονητή ο οποίος πέρασε με την Ξάνθη όμορφες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Πάντως ο Ματζουράκης είναι όντως γνώστης της δουλειάς του.
« Ε»


Στα δύσκολα θα φανούν
Ορεξάτοι μπήκαν στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Δημαρχόπουλος, Τσιτιρίδης, Μίχογλου και Καπζά. Είναι αρχή βέβαια, διακατέχονται από ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς, κατανοητό. Για να δούμε όμως πώς θα κινηθούν μετά την περίοδο μέλιτος. Όταν θ’ αρχίσουν τα δύσκολα της αμείλικτης πραγματικότητας και των πιεστικών αναγκών, όταν τα έσοδα θα είναι μειωμένα και οι ανάγκες των δαπανών μεγάλες.
Εκεί θα μετρηθούν ως προς τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, τις λύσεις τους. Κι αν, το κυριότερο, διαθέτουν φαντασία και ρεαλισμό. Διότι το να σου δίνει το κράτος, η κυβέρνηση χρήματα κι εσύ να τα διαχειρίζεσαι, είναι το εύκολο. Το να βρίσκεις πόρους-έσοδα είναι η μαγκιά.
-Θα τους δούμε λοιπόν στα δύσκολα τους δημάρχους μας…
«Ε»


Η «Τελεία» του Γκλέτσου
Κι ο Απόστολος Γκλέτσος έκανε κόμμα για όσους δεν το έμαθαν, το οποίο και ονόμασε «Τελεία». Ο νέος λοιπόν αρχηγός κόμματος (νυν δήμαρχος, πρώην ηθοποιός), ο οποίος φαίνεται πως αφού τα πήγε καλά στο δήμο Στυλίδας όπου είναι δήμαρχος για δεύτερη τετραετία, τώρα έβαλε πλώρη και για τη βουλή. Εμφανίζεται μάλιστα ως μεγάλος πολέμιος του Αλέξη Τσίπρα και υπόσχεται να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μη γίνει πρωθυπουργός!
Παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ «διεφθαρμένα» πολιτικά κόμματα, ο Απόστολος Γκλέτσος δεν απέκλεισε το σενάριο συγκυβέρνησης με τον κ. Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πάμε με Σαμαρά που ξέρει τη δουλειά». Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πρόκειται για ένα στιγμιαίο λάθος του Αλαβάνου που έβαλε αρχηγό ένα παιδί που δεν είχε δουλέψει ούτε είχε διοικήσει τίποτα. Προς θεού δεν κάνει για Πρωθυπουργός. Θα συμμαχήσω με όλους αλλά μόνο αν δεν είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Είναι σαν να βάλεις ένα παιδάκι που εκπαιδεύεται σε προσομοιωτή πτήσης, να ταξιδέψει με 300 επιβάτες μέχρι το Παρίσι. Ας συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά σε αυτή τη χώρα».
Ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο Σαμαράς στο πρόσωπο του Γκλέτσου. Αν καταφέρει βέβαια να μπει στη βουλή, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο…


Ξεχασμένη η Πρόνοια στην πρώην Νομαρχία….
Στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης στεγάζεται ακόμη η Πρόνοια μια υπηρεσία που έχει μεταφερθεί πλέον ως αρμοδιότητα στο δήμο. Μάλλον …ξέμεινε και ξεχάστηκε μπορεί και σκοπίμως καθότι δεν μπορεί ο δήμος να επικαλεστεί ότι δεν έχει γραφείο να στεγάσει την Διεύθυνση Πρόνοιας. Και λέω σκοπίμως γιατί είναι μια υπηρεσία που μαζεύει πολύ κόσμο αναξιοπαθούντων που κάνουν ουρές κάθε που είναι να απευθυνθούν ή να πάρουν τα προνοιακά επιδόματα και προφανώς ο δήμος θέλει την ησυχία του και την άφησε στην Π. Ε. Ξάνθης όπου σε γραφείο του ισογείου όπου στεγάζεται παρουσιάζεται αυτή η εικόνα. Κάτι που όπως μαθαίνω προκαλεί τη δυσανασχέτηση του αντιπεριφερειάρχη ακριβώς γιατί ο δήμος δεν φροντίζει να μεταφέρει την Διεύθυνση σε δικό του γραφείο.
Πρέπει να το δει ο δήμαρχος γιατί δεν είναι καιρός τώρα να τα …χαλάσει με τον αντιπεριφερειάρχη!
Μ.Ξ.


Αστοχίες…
Βιάστηκε να χαρεί η κα Χρυσούλα Γρηγορίου στην προσπάθειά της να διαψεύσει τον Σωτήρη Τσιακίρογλου μέσα στο Επιμελητήριο όταν με έπαρση και στόμφο μπήκε στην αίθουσα και ανακοίνωσε τα νέα που μόλις είχε πληροφορηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΕ Δράμας κ. Μουρμούρη, ότι δηλαδή η ΓΣΕΒΕΕ δεν έχει προσφύγει σε πιλοτική δίκη στο ΣτΕ εναντίον του ΟΑΕΕ όπως υποστήριξε ο κ. Τσιακίρογλου. Έλα όμως που ήρθε το μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ ο κ. Νίκος Σκορίνης και το «Ε» τον ρώτησε γι αυτό το θέμα. Κι ο κ. Σκορίνης επιβεβαίωσε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει προσφύγει στο ΣτΕ και μάλιστα εξήγησε γιατί και πως. Και ο κ. Σκορίνης ξέρει τα πράγματα εκ των έσω… Θα συνιστούσαμε λοιπόν στην κα Γρηγορίου να είναι πιο προσεκτική και κυρίως να μην παρασύρεται από τα συναισθήματά της που προφανώς δεν είναι ιδιαιτέρως φιλικά για τον κ. Τσιακίρογλου, γιατί απλώς εκτίθεται…
Μ.Ξ.


Περιφερειακός Τύπος
Άλλη μία δυσάρεστη είδηση ήρθε από το χώρο του περιφερειακού Τύπου, με την ανακοίνωση από την πλευρά του «Δημοκράτη της Μυτιλήνης» ότι αναστέλλει τη λειτουργία του μετά από 12 συναπτά χρόνια έκδοσης. Ο εκδότης στο πρωτοσέλιδο θέμα εξηγεί ότι στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε εξαιτίας των ανεξόφλητων απαιτήσεων ιδιωτών, αλλά και κύρια της αυτοδιοίκησης και του δημοσίου που παραμένουν απλήρωτες ακόμη και μετά από τρία χρόνια.
Αυτή είναι δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα των επιχειρήσεων του Τύπου, εν προκειμένω, που καλούνται να συμμορφωθούν με ένα άδικο, εχθρικό και δαιδαλώδες καθεστώς, χωρίς καμία επιείκεια τη στιγμή που το δημόσιο παραμένει ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής και πλέον ασυνεπής.
Ο περιφερειακός Τύπος που δεν έτυχε ποτέ της στήριξης της Πολιτείας, έναντι του αθηναϊκού, δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ και αυτό έχει ως συνέπεια να αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή να κλείνουν τίτλοι ιστορικοί, αλλά και αυτοί που υπηρέτησαν την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.
Ο περιφερειακός Τύπος θέλει να προσαρμοστεί με τη νέα πραγματικότητα, δε ζητάει δώρα, παρά μόνο ένα σταθερό και ρεαλιστικό θεσμικό πλαίσιο, που να τηρείται και να προστατεύει τις υγιείς επιχειρήσεις που δίνουν μάχη για την επιβίωση.
Ε.Δ.


Πλευρίσματα
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μέσω facebook «κλείνει την πόρτα» στους επίδοξους που επιχειρούν να τον προσεγγίσουν όσο οι δημοσκοπήσεις βάζουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάποιοι από αυτούς με «πασοκικό» παρελθόν, όπως συμβαίνει και στους γειτονικούς νομούς, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι οι διεργασίες για την προετοιμασία των εκλογών δηλώνουν και αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στα εγκαίνια της λειτουργίας γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Σέλερο και τη Γενισέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά σε αυτές τις «συνεργασίες» φαίνεται πιο ανοιχτός στις περιπτώσεις των νομών της Περιφέρειας, αλλά οι νομαρχιακές αντιδρούν γνωρίζοντας από άλλη πλευρά τους τοπικούς παράγοντες και πολιτευτές.
Έτσι, και στη γειτονική Καβάλα, η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει με ανακοίνωση την προσέγγιση με το Σάββα Εμινίδη, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της κυριακάτικης RealNews, παρόλο που το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θετικά εξετάζεται και η περίπτωση του Σάββα Εμινίδη από την Καβάλα». Ο Κώστας Μορφίδης πάντως στην ανακοίνωση του κόμματος τόνισε πώς «αν συμβεί αυτό τότε εμείς θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…