Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σκύλος βρέθηκε καμένος με οξύ στην Πάχνη!

Σκύλος βρέθηκε καμένος με οξύ στην Πάχνη!

0
skylos oxy

500 € σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον επαίσχυντο δράστη προσφέρει η γερμανική οργάνωση που διενεργεί τις στειρώσεις στην πόλη μας

Με οργανωτικές δυσκολίες, αλλά φιλότιμες προσπάθειες προχωρά το πρόγραμμα των στειρώσεων

Με τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών υπαλλήλων, των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης και φυσικά των κτηνιάτρων της γερμανικής οργάνωσης Griechische Fellnasen e.V. πραγματοποιούνται οι στεριώσεις αδέσποτων ζώων από τους δήμους Ξάνθης, Μύκης και Αβδήρων, που θα ολοκληρωθούν στις 6 Δεκεμβρίου.

Από τους περιφερειακούς δήμους υπάρχει κινητοποίηση και οι δημοτικοί υπάλληλοι μεταφέρουν καθημερινά σκυλιά που εντοπίζουν με τα οχήματα των δήμων τους και παραλαμβάνουν όσα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της αποθεραπείας τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από το δήμο της Ξάνθης, μεταφέρονται στο κτηνιατρείο που πραγματοποιούνται οι στειρώσεις αδέσποτα ζώα που διαβιούν περιφερειακά περισσότερο και όχι μέσα από την πόλη. Το κρύο εμποδίζει τον εντοπισμό των ζώων που αποφεύγουν να κυκλοφορούν, ενώ ορισμένα πιο άγρια σκυλιά δεν είναι δυνατό να πιαστούν από ανθρώπους που δεν έχουν συγκεκριμένη εξοικείωση.

Εν γένει παρατηρούνται ορισμένα οργανωτικά προβλήματα, που οφείλονται κυρίως στη μη έγκαιρη προετοιμασία και καταγραφή, ωστόσο ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες, αλλά και υπάλληλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αξιοποιηθεί η ευκαιρία των δωρεάν στειρώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ζώα πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι θλιβερή, ενώ το πιο συγκλονιστικό παράδειγμα είναι ο σκύλος που εντοπίστηκε χθες στην Πάχνη, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα από οξύ, με το οποίο ασυνείδητος το περιέλουσε! Η εικόνα του άτυχοι τετράποδου που μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο προκάλεσε σοκ, αλλά και απέχθεια γι’ αυτόν που προέβη σε αυτή την ενέργεια. Τα μάτια του έχουν λιώσει από το οξύ και είναι τυφλό, ενώ φέρει και σοβαρά εγκαύματα στη γλώσσα, τα μπροστινά του πόδια και το θώρακα. Η γερμανική οργάνωση αποφάσισε να επικηρύξει το δράστη για 500 €, προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για την ταυτότητά τους και να υποστεί τις συνέπειες.

Την ίδια μέρα το πρωί, η αστυνομία επενέβη κατόπιν καταγγελίας και επέπληξε παιδιά από το Δροσερό που κακοποιούσαν αδέσποτο σκύλο στην κεντρική πλατεία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άλλες φορές έχουν δει τσιγγανάκια να κακομεταχειρίζονται περιστέρια που πιάνουν, μη έχοντας την παιδεία και τις γνώσεις για τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…