Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόσκοποι εν δράσει: «το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό»

Πρόσκοποι εν δράσει: «το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό»

0
proskopoi santouits

Μια δράση αγάπης, αλληλεγγύης από τους Προσκόπους της Ξάνθης. Η αξία του να μοιράζεσαι…

Θετική ανταπόκριση του κόσμου. Τους μοίρασαν σάντουιτς με την προϋπόθεση να μοιραστούν το μισό με κάποιον άλλο


Την αξία της αγάπης ,της αλληλεγγύης, του ήθους και της προσφοράς στον συνάνθρωπο επεχείρησαν να προάγουν οι Πρόσκοποι του νομού Ξάνθης με την δράση: «Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό». Απ’ τις 11 το πρωί της Κυριακής τα προσκοπάκια πλημμύρισαν την Κεντρική Πλατεία όπου είχαν στήσει την καντίνα τους και μοίρασαν σάντουιτς στους περαστικούς υπό τον όρο ότι θα μοιραστούν το μισό με κάποιον άλλο!

Το πιο ωραίο σάντουιτς απ’ όλα είναι το μισό…

Η αξία του να μοιράζεσαι πιο επίκαιρη παρά ποτέ στην εποχή μας βρίσκει «εκφραστή» και «σύμμαχο» την ιδέα και το ιδεώδες του προσκοπισμού που βασίζεται στην ομαδική δράση και της κοινωνικής προφοράς.: «Εδώ και 100 χρόνια κάνουμε πράξη την προσφορά και ξέρουμε καλύτερα από όλους ότι το δώρο που χαρίζεις ,που μοιράζεσαι , σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Κι αν αξίζει ένα μήνυμα να το περάσουμε σε όλους, τότε είναι αυτό: πως το πιο ωραίο πράγμα είναι να μοιράζεσαι, το πιο ωραίο σάντουιτς από όλα… είναι το μισό!” σημειώνεται στην ανακοίνωση των Προσκόπων Ξάνθης.

Μοίραζαν σάντουιτς, παραμύθια και έγραφαν ευχές

Εκτός από το σάντουιτς μοίραζαν ταυτόχρονα και το παραμύθι που έγραψε για την εκδήλωση ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου. Η εκδήλωση επίσης πλαισιώθηκε από παιχνίδια με κεντρική ιδέα την προσφορά, για τα παιδιά που παίξανε στα δύο σημεία που ήταν στημένες οι καντίνες, στην Κεντρική Πλατεία στην οδό Δαγκλή. Πολλά παιδιά μοιράστηκαν σάντουιτς με φίλους τους και έγραψαν από μια ευχή στο τραπέζι ή στον αυτοσχέδιο πίνακα που είχαν στήσει οι πρόσκοποι.: « Η υπόσχεση που δίνουν τα παιδιά “να βοηθάμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση”, γίνεται πράξη με την καθημερινή προσφορά στον συνάνθρωπο και την δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων πολιτών», αναφέρουν οι Πρόσκοποι. Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…