Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Όλα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης …δύσκολα

Όλα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης …δύσκολα

0
nomarxiaki pasok

Στην Ξάνθη θέλουν συνέδριο ΠΑΣΟΚ και όχι Δημοκρατικής   Παράταξης! Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης δεν θα πάει στο συνέδριο!

«Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όχι της Δημοκρατικής Παράταξης», δηλώνει στο «Ε»

Σε τροχιά προετοιμασίας μπαίνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ για το επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που έχει οριστεί χρονικά για το τέλος Ιανουάριου εκτός απροόπτου. Την όλη διαδικασία ορίζει η εγκύκλιος που εστάλη στην Νομαρχιακή Ξάνθης και εξηγεί τη διαδικασία την οποία πρέπει ν’ ακολουθήσουν τα μέλη της Νομαρχιακής για την εκλογή επιτροπών και των συνέδρων. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών της νομαρχιακής για ενημέρωση καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων και προβληματισμού καθόσον υπάρχει μια δυσθυμία στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο και εκφράστηκε στις προτάσεις της Νομαρχιακής που απεστάλησαν στα κεντρικά της Χ. Τρικούπη και ο λόγος είναι ότι…

…θέλουν συνέδριο ΠΑΣΟΚ και όχι Δημοκρατικής Παράταξης!

Ωστόσο θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την συγκρότηση αρχικά της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής (ΝΟΕΣ) η οποία θα είναι 9μελής και επιφορτισμένη εκτός από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συνέδρων και με την οργάνωση του προσυνεδριακού διαλόγου. ¨Όπως εξηγεί ο γραμματέας την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστος Αμανατίδης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει συσταθεί η ΝΟΕΣ η οποία θα αναλάβει την ευθύνη του διαλόγου ανά θεματική ομάδα για θέματα παιδείας, υγείας τοπικής αυτοδιοίκησης, αγροτικά κ.λ.π. Καρπός αυτού του διαλόγου θα είναι οι προτάσεις με ζητούμενο την ανάδειξη λύσεων για τα τοπικά προβλήματα. Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν στο συνέδριο . Ουσιαστικά η διαδικασία δεν διαφέρει από τις προσυνεδριακές διαδικασίες ενός συνεδρίου ΠΑΣΟΚ με την μόνη διαφορά η διεύρυνση του κύκλου σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς αν βέβαια υπάρξει ενδιαφέρον καθόσον ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί. Ο κ. Αμανατίδης τις επόμενες μέρες θα ενημερώσει σχετικά όλα τα μέλη και τους φίλους αλλά και τους φίλα προσκείμενους στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς ώστε να συγκροτηθεί η κρίσιμη μάζα της συμμετοχής. Εκείνος ωστόσο έχει διαφορετική άποψη!

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης δεν θα πάει στο συνέδριο!

«Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όχι της Δημοκρατικής Παράταξης και δεν θα θέσω υποψηφιότητα για σύνεδρος αν και δεν υπάρχει φυσικά ασυμβίβαστο!», λέει στο «Ε» δίνοντας την εικόνα της δυσθυμία που επικρατεί στα κομματικά στελέχη αλλά και στη βάση του ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές της ηγεσίας.  

Το χρονοδιάγραμμα

Μέσα στην εβδομάδα θα οριστούν και τα κλιμάκια ανά νομό, (ΕΟΕΕΣ) που θα έχουν την ευθύνη της συγκρότηση ΝΟΕΣ

Μέχρι της 15 Νοεμβρίου θα έχουν συγκροτηθεί η ΝΟΕΣ και οι ΔΟΕΣ (Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου)

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να συνεδριάσουν οι ολομέλειες των ΝΟΕΣ και ΔΟΕΣ σε όλη τη χώρα. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πολιτικές εκδηλώσεις με ομιλητές από στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης και τον Ιανουάριο θα γίνει η ανάδειξη των συνέδρων και το συνέδριο.

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…