Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο παλμός των Χριστουγέννων χτυπά στην «Γειτονιά του Αη Βασίλη»

Ο παλμός των Χριστουγέννων χτυπά στην «Γειτονιά του Αη Βασίλη»

0
geitonia aivasili

Mε νέες δράσεις εμπλουτίζεται φέτος ο θεσμός – Πάμε εκεί που ζωντανεύουν τα παραμύθια …εκεί στο δέντρο των ευχών!

Συμμετέχουν ομάδες εθελοντών ψυχαγωγών από Ξάνθη και Θεσσαλονίκη. «Δώσαμε έμφαση στο ψυχαγωγικό κομμάτι», λέει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ε. Στάντζιου

Πιο λαμπερή, πιο θεαματική, πιο χαρούμενη όμως το ίδιο ζεστή, γεμάτη αγάπη , ήχους και μυρουδιές από «παιδικά Χριστούγεννα», βγαλμένα μέσα από παραμύθια με …ξωτικά που ζωντανεύουν μπρος στα μάτια των παιδιών, θα είναι φέτος η «Γειτονιά του Αι Βασίλη»! Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει την πόρτα της για 4η συνεχή χρονιά στα παιδιά με τα εγκαίνια που θα γίνουν την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία με καλεσμένα όλα τα παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά…

Ανανεωμένη φέτος η γειτονιά του Αη Βασίλη

Πέντε σπιτάκια τοποθετημένα δίπλα δίπλα θα είναι και φέτος η «Γειτονιά του Αη Βασίλη»! Πέντε σπιτάκια φωτεινά και γεμάτα δώρα, γλυκά και εκπλήξεις που περιμένουν τα παιδιά να τα επισκεφθούν και να χαρούν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Πρόκειται για ένα θεσμό που στα 4 χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να «πιάσει» τον παλμό της παιδικής ψυχής και να τον κάνει να χτυπά σε Χριστουγεννιάτικο τόνο!

Η γειτονιά του Αη Βασίλη διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με συνδιοργανωτές την Π. Ε. Ξάνθης τον δήμο και φέτος και το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης. Συμμετέχουν όλοι οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης και αρκετοί Καρναβαλικοί, ο Στρατός, η Φιλαρμονική του δήμου, ο Σοροπτιμιστικός σύλλογος, ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.

Πάμε εκεί που ζωντανεύουν τα παραμύθια …εκεί στο δέντρο των ευχών!

Φέτος ο θεσμός θα εμπλουτιστεί με καινούργια στοιχεία. Όπως μας λέει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και ψυχή της διοργάνωσης κα Ευτέρπη Στάντζιου φέτος δόθηκε έμφαση στο ψυχαγωγικό κομμάτι και γι αυτό εντάχθηκαν τρεις δράσεις που γίνονται για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή που έχει και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα διαβάζονται, θα ακούγονται παραμύθια και αναβιώνουν μπρος στα μάτια των παιδιών από επαγγελματίες ψυχαγωγούς τα ξωτικά , οι χιονάνθρωποι θα γίνονται διάφορα happenings με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών με στόχο να τα μεταφέρουν στο κλίμα του παραμυθιού αλλά και στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Επίσης θα υπάρχει ένα δέντρο, το δέντρο των ευχών όπου τα παιδιά θα μπορούν να τοποθετήσουν την δική τους ευχή. Όλες αυτές κάθε χρόνο θα καταγράφονται σ’ ένα βιβλίο και θ’ αποτελέσει μια καλή πηγή άντλησης πληροφοριών για το τι εύχονται τα παιδιά! Παράλληλα θα λειτουργεί το καρουζέλ όπως κάθε χρόνο ενώ στα σπιτάκι μέλη του συλλόγου θα πουλάνε γλυκά και αρτοσκευάσματα αλλά και δώρα που διαθέτουν κάθε χρόνο τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία αλλά και τα είδη δώρων της πόλης προκειμένου να μαζευτούν χρήματα τα οποία διατίθενται στο Γηροκομείο, στο Ψυχολογικό Κέντρο αλλά και σε πολλές άπορες οικογένειες. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο χώρος θα στολιστεί με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, θα ακούγονται κάλαντα ενώ φέτος στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα συμμετέχει και το τρενάκι του δήμου το οποίο θα στολιστεί από το Λύκειο Ελληνίδων και θα κάνει διαδρομές αρχικά τα Σαββατοκύριακο και μετά τι ς19 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου – οπότε και κλείνει η «Γειτονιά του Αη Βασίλη» καθημερινά διασχίζοντας την κεντρική οδό μέχρι και την Π. Πόλη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης και από το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ξάνθης

Ζητούν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα κατά της ακρίβειας   Στην πανεργατική απεργί…