Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Δ. Βίτσας εγκαινίασε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Γενισέα και Σέλερο

Ο Δ. Βίτσας εγκαινίασε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Γενισέα και Σέλερο

0
vitsas genisea1

Καμία συζήτηση για ψηφοδέλτια προς το παρόν, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΕ. Έντονο χρώμα νεολαίας στις δύο εκδηλώσεις

Σκληρό “πρέσινγκ” για εκλογές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση δεν έχει κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε νέο μνημόνιο»

Πεπεισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα φέρει εθνικές εκλογές στη χώρα, γι’ αυτό και μπαίνει σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και στη διαμόρφωση τάσης στην κοινωνία.

Έτσι, στο νομό της Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών, τα εγκαίνια των γραφείων των τοπικών οργανώσεων Γενισέας και Σελέρου του δήμου Αβδήρων, όπου το κόμμα της Αριστεράς για πρώτη φορά αποκτά οργανωμένη παρουσία.

Για το λόγο αυτό βρέθηκε στην περιοχή μας ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος από τη μια ενημέρωσε ότι τοπικές οργανώσεις του κόμματος στήνονται σε όλη της Ελλάδα και από την άλλη ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του δε συνδέεται με οποιαδήποτε συζήτηση για κατάρτιση ψηφοδελτίων, αφού η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Πάντως σχολίασε ότι ειδικά στην Ξάνθη «έχουμε πολλές ελπίδες και ικανή οργάνωση που έχει ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες» και πρόσθεσε «θ’’ ανοίξουν αυτές οι διαδικασίες κανονικά και όχι πρωθύστερα».

Και οι δύο εκδηλώσεις εγκαινίων είχαν έντονο το νεανικό άρωμα, ενώ το παρών έδωσαν ο βουλευτής του κόμματος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων Νίκος Καλιαμπάκας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Όπως σημείωσε εισαγωγικά ο Νίκος Καλιαμπάκας, η λειτουργία των δύο οργανώσεων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και τόνισε ότι και τα δύο γραφεία θα είναι ανοιχτά σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες της εβδομάδας, στελεχωμένα με υπάλληλο, ώστε να καταγράφονται προβλήματα και γνώμες των πολιτών και να υπάρχει άμεση επικοινωνία.

Δ. Βίτσας: «Με νωπή εντολή θα διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς της ΕΕ για το χρέος»

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κήρυξη βουλευτικών εκλογών στη χώρα μετέφερε δια ζώσης στην Ξάνθη ο κ. Βίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της εκδήλωσης επεσήμανε: «αποδεικνύεται ότι είμαστε η πολιτική δύναμη που προσπαθούμε και πολλές φορές καταφέρνουμε να εκφράσουμε τη θέληση του λαού μας να αλλάξει. Να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την εξουσία. Να φύγουμε από την περίοδο λιτότητας, περικοπών, ξεπουλήματος δημόσιας γης και καθαρής κυβερνητικής πολιτικής υποτέλειας. Εμείς θα ενισχύουμε όσους έπαθαν από τη μνημονιακή πολιτική, θα επιχειρήσουμε να άρουμε την καταστολή της οικονομίας, θα δώσουμε δικαιώματα στην εργασία και δρόμους για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Θα παλέψουμε για ισονομία και ισοπολιτεία, ειδικά στη Θράκη, ώστε να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο».

Σχετικά με το κατά πόσο η χώρα δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές από τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, ο ίδιος ανέφερε: «εμείς ζητάμε τώρα, σε αυτή τη χρονική στιγμή να μιλήσει ο λαός. Η κυβέρνηση δεν έχει κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να μιλήσει για έναν λαό τον οποίο έχει καταδικάσει. Από την άλλη προειδοποιούμε και την κοινωνία ότι η κυβέρνηση μιλώντας για το τέλος του μνημονίου προετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο, όποιο όνομα και αν του δώσει» και συμπλήρωσε: «εμείς λέμε ότι μία κυβέρνηση που θα έχει νωπή τη λαϊκή εντολή σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να αλλάξει την εντολή. Εμείς θα προχωρήσουμε σε πραγματική διαπραγμάτευση προς το συμφέρον του ελληνικού λαού με τους θεσμούς της ΕΕ για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση».

«Ναι, θα συνεργαστούμε μετεκλογικά ισότιμα, αλλά όχι ισοδύναμα»

Τέλος, στην ερώτηση του «Ε» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις συνεργασίες, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και μετεκλογικά σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων, ο κ. Βίτσας απάντησε: «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια πολιτική δύναμη που συγκροτήθηκε από ανθρώπους διαφορετικών καταβολών και της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας. Και η Αριστερά που ξέρω εγώ είναι Αριστερά συνθετική, δημιουργική και ανατρεπτική. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία όποιος θέλει να συμμετάσχει να το κάνει με άδολη καρδιά, κατανόηση του τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα, χωρίς ιδιοτέλεια, με φιλοδοξία που θα εντάσσεται στη συνολική φιλοδοξία και στις ανάγκες της κοινωνίας . Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Άλλωστε, το πρόγραμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το βασικό, άρα θα συνεργαστούμε ισότιμα, αλλά όχι ισοδύναμα».

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…