Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Κοινό μέτωπο» Κοντού – Στυλιανίδη για το 12%

«Κοινό μέτωπο» Κοντού – Στυλιανίδη για το 12%

0
kontos-stylianidis

Το έθεσαν μετ΄ επιτάσεως στους υφυπουργούς Οικονομικών Σταϊκούρα και Σκρέκα. Ζήτησαν10 – 15 μέρες προθεσμία να ενημερωθούν και να απαντήσουν

«Ξεμπλοκάρει» η τροπολογία για τα Πνευματικά Δικαιώματα. Δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού στον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης

Αδιάβαστοι πιάστηκαν οι υφυπουργοί Οικονομικών κύριοι Σταϊκούρας και Σκρέκας για την επιδότηση του κόστους εργασίας, το επονομαζόμενο 12% που θεσπίστηκε στην δεκαετία του ΄90 προκειμένου να αποτελέσει κίνητρο για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Θράκη. Το θέμα της συνέχισης της καταβολής του που έχει σταματήσει στο 2009 τέθηκε από δύο Θρακιώτες βουλευτές τον Ξανθιώτη κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Κομοτηναίο κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που είχαν σύσκεψη την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αθήνα παρουσία των προέδρων των Επιμελητηρίων της Θράκης και των Συνδέσμων Βιομηχάνων.

Ζήτησαν 10 – 15 μέρες προθεσμία να ενημερωθούν

Οι δύο υφυπουργοί άκουσαν με προσοχή τους δύο βουλευτές να εκθέτουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Θράκης , προβάλλοντας το επιχείρημα ότι το 12% είναι αναγκαίο για την βιωσιμότητά τους και ότι η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ή να τους τα καταβάλλει ή να κάνει συμψηφισμό με τις ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές τους δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις εγγράφουν κάθε χρόνο την επιδότηση στα έσοδά τους χωρίς όμως να τους καταβάλλεται. Οι δύο υφυπουργοί ζήτησαν χρόνο περίπου 10 – 15 ημέρες για να εξετάσουν το θέμα και να δουν πως μπορούν να το διευθετήσουν.

Δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού ότι θα προχωρήσει η τροπολογία για τα Πνευματικά Δικαιώματα

Κι αν στο θέμα του 12% δεν υπάρχει κάποια σαφής εξέλιξη, για ένα άλλο επίσης «καυτό», αυτό με τα Πνευματικά Δικαιώματα και την τροπολογία του νόμου 2121/1993 υπάρχουν πιο σαφείς ενδείξεις ότι θα προχωρήσει. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Μωραΐτης ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, πήρε τη δέσμευση του υπουργού ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ο φάκελος με τις προτάσεις από το εθνικό διάλογο που είχε προηγηθεί θα ενεργοποιηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα συζητηθεί παρουσία των εμπλεκομένων φορέων (ΟΣΚ και χρηστών) ώστε να μπουν οι τελευταίες πινελιές στην τροπολογία προκειμένου να πάει προς ψήφιση. Να σημειώσουμε ότι την τροπολογία υποστηρίζουν 80 βουλευτές από 5 κόμματα που πρόσφατα υπέγραψαν κοινή επιστολή ζητώντας να προχωρήσει η τροποποίηση του νόμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…