Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Εξπρές του μεσονυχτίου» α λα …Βουλγαρικά!

«Εξπρές του μεσονυχτίου» α λα …Βουλγαρικά!

0
bulgaria

Περιπέτεια ενός ζευγαριού Ξανθιωτών που τους σταμάτησε βούλγαρος αστυνομικός επικαλούμενος παράβαση στο όριο ταχύτητας

Τους μετέφερε σε τμήμα και τους ζήτησε 200 ευρώ για να μην τους μεταφέρει … στην Σόφια. Εφιστάται η προσοχή στους Ξανθιώτες. Να επιληφθεί του θέματος το ΥΠ.ΕΞ.

Σκηνές από την ταινία τρόμου «Εξπρές του Μεσονυχτίου» έζησε ένα ζευγάρι Ξανθιωτών μαζί με 2 φίλους του όχι στην Τουρκία όπως στην ταινία αλλά στην Βουλγαρία και μάλιστα κοντά στα σύνορα μας! Η απόδραση του Σαββατοκύριακου για φτηνό τουρισμό, ψώνια και ψυχαγωγία τους βγήκε «ξινή», ακριβή αλλά και ιδιαίτερα ψυχοφθόρα, τόσο που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και ακούν Βουλγαρία και φεύγουν μακριά!!!

Τους σταμάτησε αστυνομικός ενώ έτρεχαν με 60χιλ/ώρα!

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε στον δρόμο της επιστροφής και στις στροφές του Ζλάτοβγκραντ λίγο πριν φτάσουν στην δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου. Φίλοι τους προπορεύονταν ο άνδρας οδηγός πήγαινε αργά περίπου με 60 χιλιόμετρα λόγω των στροφών. Έτσι οι φίλοι τους απομακρύνθηκαν αρκετά. Σε κάποια στιγμή συνάντησαν από απέναντι ένα περιπολικό με έναν βούλγαρο αστυνομικό ο οποίος επίσης είχε μικρή ταχύτητα. Μόλις όμως τους είδε (προφανώς τις ελληνικές πινακίδες) ξαφνικά έκανε αναστροφή μέσα στον δρόμο και τους κάνει σήμα να σταματήσουν. Όντως το ζευγάρι σταμάτησε και προσπαθούσε να συνεννοηθεί μαζί του στα αγγλικά. Όμως ο Βούλγαρος αστυνομικός δεν ήξερε γρι… Τους προέταξε ένα απαρχαιωμένο μηχάνημα μέτρησης ταχύτητας το οποίο έδειχνε ότι έτρεχαν με 90 και όχι με 60 όπως αυτοί υποστήριζαν. Με τα λίγα και τα πολλά και αφού δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ο αστυνομικός άρχισε να εκνευρίζεται και πήγε να τραβήξει το γκλοπ από τη ζώνη του. Η σύζυγος φοβήθηκε και το ζευγάρι δέχθηκε να υπακούσει στο αστυνομικό που ήθελε να τους μεταφέρει στο Τμήμα.

Τους ζήτησαν 200 ευρώ για να τους απελευθερώσουν…

Όντως αφού έκαναν μια διαδρομή μέσα στο χρόνο… και 40 χιλιόμετρα επιπλέον κατέληξαν σ’ ένα χωριό σ’ αυτά τα …λασποχώρια με τις τριτοκοσμικές συνθήκες της Βουλγαρίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας. Ο αστυνομικός του συνόδευσε στο τμήμα και μαζί με τον συνάδελφό του προσπαθούσαν να πείσουν τον οδηγό να υπογράψει ένα χαρτί που του έδειχναν που έγραφε κάτι στα Βουλγαρικά. Αυτός αρνήθηκε διότι δεν γνώριζε τι μπορεί να υπογράψει εν άγνοια του με τον φόβο μη βρει κανένα μεγαλύτερο μπελά. Στο μεταξύ ενόσω πήγαιναν στο τμήμα με τον αστυνομικό να τους ακολουθεί, φρόντισαν να επικοινωνήσουμε με το κινητό με τους φίλους τους οι οποίοι και γύρισαν και τους συνόδευσαν για να τους βοηθήσουν. Όταν είδαν οι Βούλγαροι αστυνομικοί και τους φίλους τους αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και ενώ τους έλεγαν με νοήματα ότι αν δεν υπογράψουν θα τους στείλουν στην Σόφια μετά το γύρισαν και τους ζήτησαν 200 ευρώ για να τους «απελευθερώσουν». Πράγματι ο οδηγός τα έδωσε και τους άφησαν να φύγουν…

Εφιστάται η προσοχή στους Ξανθιώτες που πάνε για τουρισμό στην Βουλγαρία

Λίγη ώρα μετά ήταν στα σύνορα και τόση ήταν η οργή τους αλλά και η απέχθεια τους για την στάση και τη συμπεριφορά των βουλγάρων αστυνομικών ώστε διηγήθηκαν την ιστορία τους προτείνοντας με αγανάκτηση στον Έλληνα αστυνομικό να είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους βουλγάρους που μπαινοβγαίνουν στην χώρα μας! Ο αστυνομικός γελώντας τους είπε: «Μην το λέτε σε μένα αλλά στους δικούς μας που περιμένουν ουρά για να μπουν στην Βουλγαρία…»! Για το λόγο αυτό το «Ε» κατέγραψε την περιπέτειά τους προκειμένου να επιστήσει την προσοχή σ’ όλους τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται την Βουλγαρία, επισημαίνοντας ότι τα φαινόμενα αυτά είναι συνηθισμένα ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στα σύνορά μας που είναι οι πιο υποβαθμισμένες και οι πιο φτωχές περιοχές της Βουλγαρίας.

Να επιληφθεί του θέματος το Υπουργείο Εξωτερικών

Παράλληλα κρίνεται απαραίτητο να επιληφθεί η ελληνική πολιτεία για να προστατεύσει τους έλληνες πολίτες με διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών προς το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας για την συμπεριφορά των αστυνομικών η οποία είναι και προσβλητική για την χώρα τους αλλά και μη φιλική για τους πολίτες της χώρας μας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…