Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Εφιάλτης

Εφιάλτης

0
liker-rodi

Τρομακτικό όνειρο. Εφιάλτης. Αυτό που είδα προχθές το βράδυ. Σκέτος ιός EMBOLA. Έψαχνα στις 3 το πρωί να πάρω υπογλώσσια. Ανέβασα πίεση 22, σφυγμούς πάνω από 140, ούτε μουσταλευριές, ούτε κουρκούτια, ούτε μαμαλίγκες μπορούσαν να με συνεφέρουν.

Είδα στην αρχή ένα υπερσύγχρονο ταξιδιωτικό λεωφορείο μήκους 13.50 μ. με 62 ταξιδιώτες να εισέρχεται στην κεντρική μας πλατεία, αυτή που ήταν όνειρο του Ναβουχοδονόσορα, όπως και οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας. Έμειναν με το όνειρο. Την απολαμβάνουμε εμείς. Γι αυτό, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, μετατέθηκε 3.000 χρόνια, κάτι που οι αρχαιολόγοι όπως και οι εμπνευστές της κεντρικής μας πλατείας παραλείπουν συστηματικά να αναφέρουν.

Το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, αποβιβάζοντας τους ταξιδιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη. Τους περίμεναν σφηνάκια με φυσικό χυμό ρόδι, από ρόδια που έστυβαν με μια πρέσα υπάλληλοι του Δήμου, εκείνη την ώρα. Κάποια κυρία καλοντυμένη, υπάλληλος του Δήμου και αυτή, είχε τα σφηνάκια πάνω σε ασημένιο δίσκο. Παρόντες ακόμα ο αντιδήμαρχος πολιτισμού όπως και ο Δήμαρχος, με αναμνηστικά για τον οδηγό, τον ταξιδιωτικό πράκτορα, την αρχηγό της αποστολής.

– Είστε ανυπέρβλητοι, έλεγαν οι επιβάτες, τρίβοντας τα μάτια τους.

– Μόνο στην Κρήτη, μου έτυχε κάτι αντίστοιχο, ακούστηκε να λέει ο οδηγός του λεωφορείου.

– Είναι γιατί δεν βρεθήκατε ξανά στην Ξάνθη, αντέτεινε ο Δήμαρχος. Εμείς ανέκαθεν, έτσι υποδεχόμαστε τους επισκέπτες. Αν μάλιστα είναι στις προθέσεις σας να επισκεφθείτε την παλιά μας πόλη με τα αρχοντικά, η κυρία που σας πρόσφερε τα σφηνάκια για το καλωσόρισμα, θα σας συνοδεύσει, θα σας πει και κάποια πράγματα κατατοπιστικά για όσα θα δείτε.

Σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ναβουχοδονόσορα σημειώθηκε εκείνη την ώρα, προκαλώντας πανικό. Οι δείκτες στο ψηλό μας το ρολόι μετατοπίστηκαν κατά τέσσερις ώρες. Τα περιστέρια της πλατείας, μεταμορφώθηκαν σε κάργες. Το σκυλί στην πόρτα μας, έγινε τσακάλι, όπως θα’ λεγε ο Νίκος Γκάτσος. Για λίγο όλα αυτά. Σύντομα επανήλθε η ηρεμία. Οι ταξιδιώτες συνοδευόμενοι από την κυρία με τα σφηνάκια πήραν το δρόμο για το μουσείο (τρόπος του λέγειν ) Μάνου Χατζηδάκη και την παλιά πόλη.

Η πρέσα συνέχισε να στύβει τα ρόδια. Οι αιρετοί μας άρχοντες ετοιμάστηκαν για τα επόμενα ταξιδιωτικά λεωφορεία. Κάπου εκεί, με έπιασε λόξυγκας, σε βαθμό πνιγμού. Με την κακία σου θα μείνεις, είπα στον εαυτό μου. Θα έχεις πάντα εφιάλτες γιατί πάντα ήσουν, είσαι και θα είσαι κακοπροαίρετος.

 Στέλιος Αρσενίου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέλιος Αρσενίου
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…