Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αναπτυξιακές εταιρίες ο Γ. Παυλίδης

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αναπτυξιακές εταιρίες ο Γ. Παυλίδης

0
perifereiako noe4

Έκανε λόγο για απαράδεκτες αμοιβές και έξοδα στελεχών τους στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε φαινόμενα αδιαφάνειας και προκλητικών συμπεριφορών, που εντοπίζονται στη διαχείριση εταιριών και νομικών προσώπων, όπου μέτοχος είναι και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εμφανίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Γιώργος Παυλίδης. Ο περιφερειάρχης ζήτησε το λόγο στη διάρκεια της συζήτησης για τον ορισμό εκπροσώπων στις γενικές συνελεύσεις και στα διοικητικά συμβούλια της Αναπτυξιακής Εταιρίας Έβρου «ΑΝΕΕ Α.Ε.», της Διασυνοριακής Ελεύθερης Βιομηχανικής Ζώνης Οικονομικών Συναλλαγών (ΔΕΒΖΟΣ Α.Ε.), του ΚΕΚ «ΈΒΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» και του Δικτύου Αλληλεγγύης Ν. Έβρου, και με αυστηρό ύφος απευθύνθηκε στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αντιπεριφερειαρχών του, ξεκαθαρίζοντας ότι «το τοπίο θα πρέπει να είναι καθαρό». «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα, για να τελειώνουμε, γιατί κι εμείς είμαστε μέτοχοι», επισήμανε.

Με αφορμή την υπόθεση της ΔΕΖΒΟΣ Α.Ε., όπου έχουν μπει ορκωτές για εκκαθάριση, ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι «οι εταιρίες, που είναι να κλείσουν κατά το νόμο, θα πρέπει να κλείσουν άμεσα», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς βλέπω ότι κάποιοι που λειτουργούν στο όνομα κάποιων εκκρεμοτήτων φορτώνουν δαπάνες και έξοδα, τα οποία είναι απαράδεκτα». «Ας πούμε στην Αναπτυξιακή(σ.σ. εννοεί πιθανόν την Αναπτυξιακή Έβρου) δεν μπορώ να βλέπω αμοιβές προέδρου 3.000, συν έξοδα προέδρου άλλες 2.500 ευρώ…», συμπλήρωσε. Στις μετέπειτα δηλώσεις του, ο κ. Παυλίδης έκανε λόγο για εταιρίες που ζητάνε οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια, ενώ έχουν προκλητικές δαπάνες στελεχών τους, τα οποία προέρχονται από άλλους φορείς, που μετέχουν στο κεφάλαιο αυτών των εταιριών.

Πάντως, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπως ξεκαθάρισε, «θα έχει μία και μόνο Αναπτυξιακή, την «Εργοανάπτυξη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», που έχει έδρα την Καβάλα και η οποία θα επεκταθεί παντού». Όπως έκανε γνωστό μάλιστα προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος το «τιμόνι» της «Εργοανάπτυξης», όπου η Περιφέρεια κατέχει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου και το υπόλοιπο 10% η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. «Θα έχει παραρτήματα», εξήγησε, «και θα λειτουργεί ως μοναδικό εργαλείο της Περιφέρειας στο χώρο αυτό». Αναφορικά με την τύχη των αναπτυξιακών εταιριών των περιφερειακών ενοτήτων, όπου η Περιφέρεια δεν έχει την πλειοψηφία αλλά συμμετέχει ως εταίρος των οικείων δήμων, ο κ. Παυλίδης δε θέλησε να πει κάτι περισσότερο, πέραν της κατηγορηματικής εντολής του να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη λειτουργία τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…