Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αποφασισμένος να «πατήσει πόδι» και να πάρει οφέλη ο Μίχογλου

Αποφασισμένος να «πατήσει πόδι» και να πάρει οφέλη ο Μίχογλου

0
mixoglou

«Κρατάει» τον ΣΔΑΝ από την παράταση της παραχώρησης του οικοπέδου! Συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα

Μίχογλου: «Και περιβαλλοντική επιβάρυνση έχουμε από τον ΧΥΤΑ και οφέλη δεν έχουμε… Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας»

Αποφασισμένος να διεκδικήσει ανταποδοτικά οφέλη για την ανανέωση της παραχώρησης οικοπέδου για την επέκταση του ΧΥΤΑ Ξάνθης, δηλώνει στο «Ε» ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, συγκαλώντας έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο τέλος της εβδομάδας για να συζητηθεί ευρέως το θέμα και να παρθεί μια απόφαση που θα εκφράζει την βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Μίχογλου: «Και περιβαλλοντική επιβάρυνση έχουμε από τον ΧΥΤΑ και οφέλη δεν έχουμε…»

Η απόφασή του να ενεργοποιήσει τον ανταποδοτικό νόμο που ισχύει από το 1986 ανατρέποντας την άτυπη συμφωνία μεταξύ του αείμνηστου Φ. Αμοιρίδη και Στέλιου Χατζηευαγγέλου πως τα ανταποδοτικά τέλη για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΧΥΤΑ στον ΣΔΑΝ Ξάνθης θα ήταν κάποιες θέσεις εργασίας από την Εξοχή βρίσκει αποδοχή και στην αντιπολίτευση και είναι πολύ πιθανό να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση για διεκδίκηση των αντισταθμιστικών οφελειών όπως και στον καθορισμό του ύψους του διεκδικούμενου ποσού, που θα τεθούν ως θέματα προς συζήτηση.: «Δεν μπορεί ο δήμος μας να δέχεται όλα τα σκουπίδια του νομού και να μην έχει ανταποδοτικά οφέλη. Επιτέλους ας αποφασίσουν οι σύμβουλοι και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Αν θα δεχτούν την παράταση της παραχώρησης χωρίς οφέλη. Ο δήμος μας έχει μεγάλη επιβάρυνση από την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Τα υγρά λύματα περνούν στον υδροφόρο ορίζονται και μολύνουν τον Λασπία. Τα νερά του Λασπία χρησιμοποιούν για άρδευση 4.000 στρεμμάτων οι αγρότες των Μαγγάνων, του Δέκαρχου, του Άβατου έως και του Μυρωδάτου», επισημαίνει ο κ. Μίχογλου. Όπως ανέφερε έχει συμβουλευτεί και άλλους δημάρχους που έχουν ΧΥΤΑ στους δήμους τους και όλοι παίρνουν ανταποδοτικά οφέλη

Τους κρατάει στο χέρι… Χρειάζεται απόφαση για παράταση της παραχώρησης του οικοπέδου του ΧΥΤΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μίχογλου σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στο ΣΔΑΝ από τότε που άλλαξε χέρια και εκλέχτηκε πρόεδρος ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος και όχι ο δήμαρχος Τοπείρου όπως …συνηθίζονταν έως τώρα. Έκτοτε εκατέρωθεν δηλώσεις πυροδότησαν ένα κλίμα έντασης μεταξύ των δύο δημάρχων με αποκορύφωμα να …πατάει πόδι ο κ. Μίχογλου απειλώντας ότι δεν θα ανανεώσει την παράταση της παραχώρησης του οικοπέδου του ΧΥΤΑ που λήγει στις 31/12/2014 (ήταν 20ετής). Αναβρασμός επικρατεί στον δήμο Τοπείρου στο άκουσμα ότι πρόκειται να μεταφερθούν και τα σκουπίδια του δήμου Νέστου στον ΧΥΤΑ Ξάνθης κάτι που τους βρίσκει κάθετα αντίθετους.

 Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…