Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Του χρόνου θα επαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης

Του χρόνου θα επαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης

0
kendro lathrometanaston

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχε από παράγοντες του υπουργείου ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης

Προηγήθηκε η Σχολή της Κομοτηνής με απόφαση Κικίλια επειδή είναι έδρα της Περιφέρειας…

Αιφνιδιάστηκαν οι πολιτικές αρχές του νομού μας από την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής στην Κομοτηνή. Η ανακοίνωση προκάλεσε δυσαρέσκεια όχι γι αυτή καθεαυτή την είδηση αλλά γιατί δεν ανακοινώθηκε κάτι αντίστοιχο για την Ξάνθη που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των φορέων και γιατί και πάλι η Ξάνθη είναι… ριγμένη σε σχέση με την Κομοτηνή. Να σημειώσουμε ότι κατά την επίσκεψη του κ. Κικίλια στην Ξάνθη το καλοκαίρι η επαναλειτουργία της Σχολής ήταν το κύριο θέμα που τέθηκε από το μητροπολίτης Ξάνθης κατά τη σύσκεψη όλων των φορέων στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και τότε ο υπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα εξετάσει αλλά μάλλον τελικά εξέτασε πρώτα το αίτημα της Κομοτηνής!
Ζαγναφέρης: «Θα λειτουργήσει και η Σχολή της Ξάνθης τον επόμενο χρόνο…»
Την πεποίθησή του ότι θα επαναλειτουργήσει και η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης τον επόμενο χρόνο, εξέφρασε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης. Όπως είπε έλαβε την διαβεβαίωση αυτή από αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου: «Το 2012 όταν πάρθηκε η απόφαση για κλείσιμο της σχολής και μετατροπής της σε Κέντρο Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών ο τότε υπουργός κ. Δένδιας είχε δεσμευτεί ότι θα είναι προσωρινό μέτρο και υπήρξε χρονοδιάγραμμα ώστε να επαναλειτουργήσουν. Αυτό έχει δρομολογηθεί και επιλέχθηκε πρώτα η Κομοτηνή ως έδρα της Περιφέρειας. Είχα προσωπικές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι σ’ ένα χρόνο θα φύγουν οι παράνομοι μετανάστες από την Σχολή της Ξάνθης κ αι θα επαναλειτουργήσει ως Σχολή. Αν όμως δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις θα αντιδράσουμε και πάλι ομαδικά και συντεταγμένα όπως και την προηγούμενη φορά. Είναι πάγιο αίτημά μας η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης», σημείωσε ο κ. Ζαγναφέρης.
Δημαρχόπουλος: «Η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης πρέπει να επαναλειτουργήσει…»
Το ίδιο ως αίτημα προέβαλλε και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που επικαιροποιεί το αίτημα για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης: « Θα το διεκδικήσουμε εκ νέου. Ιδιαίτερα η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης που έχει το πλεονέκτημα να είναι μέσα στον αστικό ιστό πρέπει να επαναλειτουργήσει ως Σχολή και όχι ως Κέντρο Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το επιτύχουμε» , τόνισε ο κ. Δημαρχόπουλος.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…