Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σταυρούπολης μοίρασε περίπου 1500 κιλά σε 207 μέλη του

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σταυρούπολης μοίρασε περίπου 1500 κιλά σε 207 μέλη του

0
rodakina

Δ. Χατζογλίδου: «Όλα μας τα αγαθά εξασφαλίζονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες»

Δίπλα σε 75 άπορες οικογένειες συνεχίζει να στέκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη του προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Η δομή στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει προϊόντα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών εξασφαλίζοντας για τα μέλη της περίπου 1.500 κιλά ροδάκινα.
Τα ροδάκινα μοιράστηκαν σε 207 πολίτες από τα 7 Ορεινά Διαμερίσματα του Δήμου Ξάνθης
Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος ο Δήμος Ξάνθης πραγματοποίησε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σταυρούπολης, τη διανομή 1.500 περίπου κιλών ροδάκινων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας.
Η ποσότητα των ροδάκινων μοιράστηκε στα 207 περίπου μέλη των ωφελουμένων οικογενειών που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κατοικούν στα 7 Ορεινά Διαμερίσματα του Δήμου. Μάλιστα, εκτός από ροδάκινα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η διανομή άλλων οπωροκηπευτικών ειδών, όπως μήλα και ακτινίδια.
Οι πόροι της δομής προέρχονται εξολοκλήρου από ιδιώτες
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σταυρούπολης έχοντας ως στόχο την ανακούφιση των κατοίκων της ορεινής περιοχής που έχουν πραγματική ανάγκη, συνεχίζει το έργο του μέσα από ποικίλες φιλανθρωπικές δράσεις, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σταυρούπολης ξεκίνησε επί Δήμου Σταυρούπολης και αργότερα με την συνένωση των δύο δήμων η νέα Δημοτική Αρχή διατήρησε την δομή της. Έτσι, πάνω από 6 χρόνια διανέμει πακέτα στους εγγεγραμμένους των μητρώων του τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και άλλες δυο φορές, ενώ όσον αφορά τα μοναχικά μέλη τους προσφέρει φαγητό ανήμερα των δύο γιορτών» αναφέρει στο «Ε» η υπεύθυνη της δομής κ. Δέσποινα Χατζογλίδου και συμπληρώνει «η δομή δεν επιδοτείται ούτε δέχεται χρήματα με αποτέλεσμα όλα τα αγαθά να προέρχονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, αλλά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συμβάλουν στο να συνεχίσουμε το έργο που παράγουμε πάνω από 6 χρόνια τώρα».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…