Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σχολικές …αρρυθμίες!

Σχολικές …αρρυθμίες!

0
mathites metafora-empros

Λείπουν 21 δάσκαλοι και 15 καθηγητές από τα σχολεία του νομού. Στο αέρα ακόμη η μεταφορά μαθητών. Βγήκε η προκήρυξη

Νέα εγκύκλιος αφήνει χωρίς δελτίο δωρεάν μεταφοράς τα παιδιά από χωριά που φοιτούν σε σχολεία της πόλης που δεν ανήκουν χωροταξικά

Κοντεύει μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στην Ξάνθη δεν έχουν εκλείψει. Εκκρεμεί ακόμη η μεταφορά μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και μια πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να δημιουργήσει …χωροταξικά προβλήματα στα σχολεία και ν’ αφήσει χωρίς μαθητικά δελτία και δωρεάν μεταφορά κάμποσους μαθητές που μεταφέρονται από τα χωριά σε σχολεία της πάλης!
Στον αέρα η προκήρυξη της μεταφοράς στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Από 40 κύματα πέρασε αυτή η προκήρυξη της μεταφοράς μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τότε που κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός στην 21 Αυγούστου. Ακολούθησε μια περίοδος διαπραγματεύσεων της Αντιπεριφέρειας με τον ΚΤΕΛ που είχε σαν αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία και να βγει νεά προκήρυξη. Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο Τύπο αναφέρεται ότι η διαδικασία της μεταφοράς ορίζεται από την συγκεκριμένη εγκύκλιο όμως δεν διευκρινίζεται και παραμένει ζητούμενο αν έχει παραλειφθεί η προϋπόθεση της ύπαρξη συνοδού στα λεωφορεία. Αυτός δηλαδή που τίναξε στον αέρα τον προηγούμενο διαγωνισμό καθότι το ΚΤΕΛ δεν κατέθεσε εγγυητική κρίνοντας ως ασύμφορη την πρόσληψη συνοδού. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» το θέμα του συνοδού προστέθηκε στην προκήρυξη κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης μετά από καταγγελία γονέων οικισμών της ορεινής περιοχής. Ωστόσο γεγονός παραμένει ότι η μεταφορά των παιδιών γίνεται από τους γονείς και όπως έχει διαμηνύσει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης θα αποζημιωθούν για αυτό.
Λείπουν 21 δάσκαλοι και 15 καθηγητές από τα σχολεία του νομού
Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου και παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών στα δημοτικά γυμνάσια και λύκεια του νομού Ξάνθης υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές. Όπως μας πληροφορεί ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Μάρκου τα μειονοτικά σχολεία έχουν έλλειψη από 5 δασκάλους. Στο Εχίνο για παράδειγμα λείπουν 2 δάσκαλοι του ελληνόγλωσσου προγράμματος. Στα υπόλοιπα δημόσια σχολεία 4 ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες 3 Αγγλικών, 3 Πληροφορική, 3 Θεατρολόγων και 3 Καλλιτεχνικών. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχει έλλειψη 15 καθηγητών σύμφωνα με τον Προϊστάμενο κ. Παπαδόπουλο.
Χωρίς δελτίο δωρεάν μεταφοράς τα παιδιά που φοιτούν σε σχολεία που δεν ανήκουν χωροταξικά
Στο μεταξύ «μπερδέματα» προβλέπεται να δημιουργήσει και η νέα αυστηρή εγκύκλιος που αφαιρεί τη δυνατότητα έκδοσης μαθητικού δελτίου για δωρεάν μεταφορές μαθητών από τα χωριά σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης όταν αυτά δεν ανήκουν χωροταξικά στο σχολείο που φοιτούν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις ενώ θα επιβάλλονται κυρώσεις καθώς μαθητές και γονείς χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα εγγράφονται σε σχολεία της αρεσκείας τους και όχι αυτά που ανήκουν σύμφωνα με την χωροταξική κατανομή του υπουργείου. Όμως κυρώσεις θα επιβάλλονται και στους διευθυντές των σχολείων αυτών που έκαναν αποδεκτή της εγγραφή ενώ από τα παιδιά θα αφαιρείται το δελτίο.
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…