Σχόλια 31/10/14

0
kolwna
Και τώρα που τελείωσαν οι θάλαμοι στην Αμφίπολη…πίσω στη μιζέρια


Πιθανές εξελίξεις
Οι στρατιωτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ) και εμμέσως στην Τουρκία, με την μετακίνηση Ιρακινών Κούρδων στη Συριακή πόλη Κομπάνι για να πολεμήσουν στο πλευρό των εκεί Κούρδων που δέχονται επίθεση από τους Τζιχαντιστές, δημιουργεί ένα πολιτικό θέμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την προοπτική, σε βάθος χρόνου βέβαια, της δημιουργίας του μεγάλου Κουρδικού κράτους.
Την ένωση δηλαδή σε ενιαία κρατική και εθνική οντότητα των Κούρδων της ευρύτερης περιοχής.
«Ε»


Ευχάριστη είδηση
Πέφτει εδώ και καιρό η διεθνής τιμή του πετρελαίου. Μάλιστα η πτώση αυτή θα συνεχισθεί και το 2015. Κι αυτό βέβαια είναι θετικό για τις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο όπως και η χώρα μας.
Να λοιπόν χειμωνιάτικα κι ένα ευχάριστο νέο. Αρκεί βέβαια η μείωση να γίνει αισθητή και στους καταναλωτές.
«Ε»


Αρχές Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Φαλακρού
Ας κάνουν υπομονή οι φίλοι του Σκι. Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αρχές Δεκεμβρίου. Έτσι λένε βέβαια οι του δήμου εκεί διότι τώρα θα το βγάλουν σε δημοπρασία!
Τόσους καλοκαιρινούς μήνες τι έκαναν αλήθεια οι υπεύθυνοι; Μήπως τελικά δεν θέλουν να το λειτουργήσουν; Πάντως με τα τερτίπια τους αυτά στέλνουν τον κόσμο στη Βουλγαρία όπου τα πάντα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν χιλιάδες βορειοελλαδίτες που πάνε για σκι. Και το Φαλακρό ακόμα ψάχνεται να βρει χρόνο για να βρει χρόνο για να το βγάλουν σε δημοπρασία.
« Ε»


1,5 δισ. ευρώ έβγαλαν έξω δημόσιοι υπάλληλοι
Σοκαριστική είναι η είδηση ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα, εν μέσω κρίσης 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι φυγάδευσαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από αυτούς ζήτησαν αμέσως να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν. Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη και κατά μέσο όρο αναλογούν 285 χιλιάδες ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο!
Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μπουν στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας δημόσιοι υπάλληλοι που φέρεται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά.
Αν και έχουμε συνηθίσει να ακούμε χρόνια τώρα εξαγγελίες ελέγχων, χωρίς αντίκρισμα συνήθως, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια βρέθηκε κι ένας υπουργός που προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο μπάχαλο που λέγεται ελληνική δημόσια διοίκηση. Είναι ο μοναδικός!


Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας έχει αρκετά νέα πρόσωπα. Λογικό να θέλουν να ‘’φανούν’’ και να γίνουν ευρέως γνωστοί με δηλώσεις και παρεμβάσεις τους. Η επιθυμία αυτή και ο άκρατος ενθουσιασμός όμως ωθεί κάποιους σε ανούσιες, άστοχες και άκαιρες παρεμβάσεις. Μία από τις πολλές ήταν και του κ. Καμαρίδη αναφορικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων στον δήμο. Αφού μοίρασε ‘’ενημερωτικό’’ υλικό που δεν είχε άμεση σχέση με το προς συζήτηση θέμα και παρουσίασε σε έντονο ύφος σενάρια συνωμοσιολογίας σχετικά με τον γερμανικό σύλλογο που θα κάνει εθελοντικά στειρώσεις, έκλεισε την παράσταση δηλώνοντας στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φερτούν ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης. Μετά το πέρας του συμβουλίου σε πηγαδάκι μαζί με τον Φερτούν, με τον οποίο προ ολίγου φαινόταν να σφάζονται, δήλωσε ότι ο Αντιδήμαρχος είναι νέος και δεν ξέρει από πολιτικά παιχνίδια. Σκοπός του κ. Καμαρίδη ήταν να τον κάνει ‘’μάγκα’’, όπως χαρακτηριστικά είπε, βγάζοντας εκτός τους γερμανούς και να καρπωθεί όλη την επιτυχία της επιχείρησης για τα αδέσποτα ο νέος Αντιδήμαρχος. Πού θα πάει, θα μάθει ο άνθρωπος…
Χ.Δ.


Όποιος έχει την μύγα…
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας είχαμε αρκετές εντάσεις, αποχωρήσεις, έντονους διαλόγους ανάμεσα σε 2 δημοτικούς συμβούλους με τον πρόεδρο απλά να πασχίζει στο βάθος να τους επαναφέρει. Μία από αυτές τις έντονες στιγμές προέκυψε από την παρέμβαση του κ. Ανταμπούφη για το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου. Ένα σχέδιο 230 περίπου σελίδων που κοινοποιήθηκε στα μέλη την Παρασκευή το μεσημέρι για να το μελετήσουν και να έχουν τεκμηριωμένη άποψη την Δευτέρα. Πολύ διάβασμα. Γι’ αυτό φυσικά αποχώρησε και ο κ. Ξυνίδης θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνεται και καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Διερωτήθηκε λοιπόν ο κ. Ανταμπούφης και ζήτησε και από το σώμα να απαντήσει με ειλικρίνεια αν έχει μελετήσει κανείς το σχέδιο. Ως από μηχανής θεός τη στιγμή της αμηχανίας εμφανίστηκε ο κ. Τσέπελης, ο οποίος οργισμένος εναντίον του Νίκου Ανταμπούφη τον κατηγόρησε ότι προσβάλλει και θίγει τους συναδέλφους. ‘’Να μην σε νοιάζει τι διαβάσαμε και τι δεν διαβάσαμε’’ ακούστηκε να λέει. Καθόσον όμως το επιχειρησιακό σχέδιο είναι δεσμευτικό για οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση παρθεί τα επόμενα χρόνια, μάλλον εμείς θα πάμε αδιάβαστοι…
Χ.Δ.


Γιατί τα «πήρε» ο Τσεγγελίδης…
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο κ. Γιάννης Τσεγγελίδης στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα έως και προσβλητικός απέναντι στην αντιδήμαρχο επί των Κοινωνικών θεμάτων κα Παρτσαλίδου. Στην αρχή δεν καταλάβαμε γιατί και μόνο όταν ανέλαβε ο δήμαρχος να εξηγήσει μάθαμε την αιτία που ο κ. Τσεγγελίδης επιτέθηκε στην κα Παρτσαλίδου. Το θέμα αφορά υπάλληλο του δήμου και ο έλεγχος του φακέλου έδειξε ότι παρουσιάζει έλλειψη κάποιου πιστοποιητικού που όμως το είχε αποδεχτεί το ΑΣΕΠ. Ο δήμαρχος είπε ότι ο φάκελός του έχει σταλεί στο υπουργείο απ’ όπου και θα πάρουν εντολές τι πρέπει να κάνουν και η κα Παρτσαλίδου είναι αρμόδια για τα δικαιολογητικά των υπαλλήλων. Όπως είπε ο κ. Τσεγγελίδης της κατέθεσε 3 ερωτήσεις και όλο δήλωνε άγνοια. Έτσι εξηγείται και η έκρηξή του αν και υπερβολική νομίζω…
Σ’ ότι αφορά το επίμαχο θέμα με τον υπάλληλο είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και δεν παρουσίασε πλαστά δικαιολογητικά αλλά έλλειψη ενός δικαιολογητικού. Τώρα αν θα πρέπει να απολυθεί θα το αποφασίσουν από το υπουργείο.
Μ.Ξ.


Η ΠΕΔ – ΑΜΘ θ’ ανοίξει γραφείο στις Βρυξέλλες…

Κινήσεις γίνονται τελευταία από την ΠΕΔ – ΑΜΘ για επαναλειτουργία του Γραφείου στις Βρυξέλες εξ’ ονόματος όμως όλων των δήμων. Πρόκειται για την πρωτοβουλία που είχε ο αείμνηστος δήμαρχος Φίλιππος Αμοιρίδης, προκειμένου να έχει απευθείας πρόσβαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Μια σκέψη που κερδίζει έδαφος και απ’ ότι γνωρίζω υπέρμαχος αυτής της πρότασης είναι και ο κ. Μανώλης Τσέπελης ο οποίος γνωρίζει πως λειτουργούσε το γραφείο εκείνη την εποχή και πόσο ωφελήθηκε ο δήμος.
Μ.Ξ.


«Μέγα είσαι Εύμοιρο και… θαυμαστά τα έργα σου»
Στο Μέγα Εύμοιρο φαίνεται πως μια κολώνα «ξεφύτρωσε» στην άσφαλτο ή η άσφαλτος «αγκάλιασε» την κολώνα βάζοντας την στο… «κακό τον δρόμο». Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντως, η κολώνα βρίσκεται καταμεσής του δρόμου περιμένοντας να πέσουν πάνω της ανυποψίαστοι οδηγοί.
Όπως φαίνεται ο εργολάβος δεν έχει και πολύ καλό χιούμορ, αν και φρόντισε να βάλει προστατευτικό πλέγμα γύρω από την κολώνα για να την προστατεύσει. Δυστυχώς, όμως, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η κατάσταση αυτή ελλοχεύει πολλούς κινδύνους και θα πρέπει να επέμβει άμεσα η τροχαία, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Γ.Τ.


Όπου βρούνε!
Δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι στην πόλη μας που αφήνουν λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε ελεύθερο τον εαυτό τους σε δημόσιους χώρους. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που παραθέτουμε ο εν λόγω κύριος «ξελαφρώνει» σε στενάκι στο κέντρο της πόλης. Μια εικόνα ντροπής που αποτελεί ένδειξη έλλειψης κουλτούρας και στοιχειώδους εναρμόνισης με τους κανόνες της κοινωνίας. Μάλλον την επόμενη φορά που θα πετύχουμε τέτοιο περιστατικό δεν θα πρέπει να ντραπούμε, αλλά αντιθέτως να κάνουμε τον εκάστοτε δράστη να ντραπεί.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…