Σχόλια 21/10/14

0
Πέντε τόνοι σκουπίδια έβγαλαν από τη Φιλοσοφική Αθηνών! Το βρωμίζειν εστί φιλοσοφείν…


Είναι μια αρχή
Όντως είναι μια αρχή η 1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο της περιοχής μας. Και πάντα ως αρχή έχει τις δυσκολίες η όποια υπόθεση και μάλιστα μιας Έκθεσης με φιλοδοξίες να γίνει θεσμός πανελλαδικός.
Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη και ακολούθως θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ως αρχή όμως είναι ιδιαίτερα θετική και την καταγράφουμε στα υπέρ του Επιμελητηρίου μας και της διοίκησης δια του προέδρου αλλά και της συναίνεσης της αντιπολίτευσης. Για να καταδειχθεί για άλλη μια φορά ότι η επιτυχία έρχεται με την προσπάθεια όλων όταν βέβαια υπάρχει στόχος και διάθεση για δουλειά και προσφορά.
Η αρχή λοιπόν έγινε, μπήκαν οι βάσεις, στα χέρια των ντόπιων επιχειρήσεων μένει να βοηθήσουν ο θεσμός της Έκθεσης να καθιερωθεί και αναπτυχθεί.
«Ε»


Για το ΙΚΑ
Ζητάμε, για πρώτη φορά, ν’ αυξηθεί το προσωπικό του ΙΚΑ. Όχι της Ξάνθης, αλλά της Καβάλας. Κι όχι όλο της Καβάλας, αλλά αυτό το οποίο έχει την ευθύνη του ελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλουν οι εργαζόμενοι για να συνταξιοδοτηθούν.
Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως ο έλεγχος αυτός διαρκεί τουλάχιστον 12-15 μήνες από την ημερομηνία που τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο κατάστημα της Ξάνθης. Η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση γίνεται στην Καβάλα. Όπου και συγκεντρώνονται τα δικαιολογητικά για έλεγχο εάν είναι εντάξει για συνταξιοδότηση.
Για να μειωθεί λοιπόν ο χρόνος ελέγχων θα πρέπει ν’αυξηθεί εκεί ο αριθμός των εργαζομένων. Γι’αυτό προτείναμε να γίνουν προσλήψεις στο τμήμα αυτό για να ξεφρακάρει το φορτίο. Γιατί θα πρέπει να μην ξεχνάμε τους συνταξιούχους που περιμένουν τη σύνταξή τους, τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις τους.
«Ε»


Νέο κόμμα
Στους δύσκολους καιρούς μας που η πολιτική έχει απαξιωθεί κυρίως στην χώρα μας, υπάρχουν κάποιοι που φιλοδοξούν – κι αυτοί – να την υπηρετήσουν και βέβαια να μας σώσουν. Έτσι, πληροφορούμαστε ότι ιδρύθηκε η ΕΔΕΜ. Είναι δε ΕΔΕΜ, Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης.
Αισιοδοξία ή κάτι άλλο; Όπως και να’ ναι, σημασία έχει πως την περίοδο που άλλα κόμματα χάνονται από το προσκήνιο με ιστορία, βουλευτές και οπαδούς, κάποια άλλα ξεκινούν την πορεία τους σε δύσκολους καιρούς.
«Ε»


Πολιτική σταθερότητα
Συζήτηση φιλικής συντροφιάς πρόσφατα μετά το γνωστό πατατράκ του ελληνικού χρηματιστηρίου και την άνοδο στα ύψη των ελληνικών ομολόγων. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, έγινε διάλογος ήρεμος και νηφάλιος, αλλά στο τέλος, ω του θαύματος, υπήρξε σύγκλιση των απόψεων στο εξής σημείο: Πως πάνω απ’ όλα εκείνο που χρειάζεται η χώρα σε μόνιμη βάση αλλά τώρα επειγόντως, είναι η πολιτική σταθερότητα. Διότι μόνον αυτή θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες.
Χωρίς την πολιτική σταθερότητα, όποιο κόμμα κι αν είναι κυβέρνηση, κανείς επιχειρηματίας δεν πρόκειται να πάρει ρίσκο για να επενδύσει. Και αναφερόμαστε για επιχειρηματίες κι όχι για αεριτζήδες και παπατζήδες για να κάνουν αρπαχτή και να φύγουν.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα: Πολιτική σταθερότητα. Κι αυτή, επιτυγχάνεται με συναίνεση και διάλογο, όχι με αποκλεισμούς και ακρότητες. Το καταλαβαίνουν αυτό τα κόμματα, θα πάμε μπροστά. Δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν γιατί έχουν άλλα στο μυαλό τους, θα γυρίσουμε πίσω για χρόνια. Στην πτώχευση και τη μιζέρια.
«Ε»


Σε μια νύχτα!
Η κομματική ισχύς της Αριστερής Πτέρυγας στο ΣΥΡΙΖΑ, κρατεί γερά, αυξάνεται και πληθύνεται. Αυτό συμπεραίνει κανείς από τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία ο Π. Λαφαζάνης διακήρυξε για άλλη μια φορά τις απόψεις του, ότι θα καταργηθεί το μνημόνιο από το ΣΥΡΙΖΑ σε μια νύχτα. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το πρόγραμμα δε του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές», συμπλήρωσε με εθνική περηφάνια ο κ. Λαφαζάνης.
Δεν κατάλαβε φαίνεται από τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και να λέμε ότι μας κατεβαίνει, χωρίς συνεννόηση με τους εταίρους και δανειστές μας, και χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό. Συνεχίζουν κάποιοι ακόμα να πιστεύουν ότι θα τα αλλάξουν όλα σε μια νύχτα, θα γυρίσουν το χρόνο πίσω και θα τα κάνουν όλα όπως ήταν παλιά, και δυστυχώς κάποιοι αφελείς τους πιστεύουν…
Αναρωτιέται κανείς άραγε πού θα φτάσουν τα περίφημα spreads όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση; Και ποιοι σοβαροί άνθρωποι θα μας δανείσουν τα χρήματά τους όταν ακούνε τέτοιες απόψεις…


Ωραίο!
Ελέχθη: Πολύ ομίχλη βρε αδελφέ μου αυτές τις ημέρες στην Ξάνθη. Μάλλον εξαπλώθηκε από κάποια…μυαλά.
«Ε»


Δεν το «σηκώνει» το wi-fi ο δήμος Ξάνθης;
Δεν μπορεί δυο φορές από … λάθος να μην συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Ξάνθης στην λίστα με τους 304 δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα παρέχουν δωρεάν ίντερνετ στους δημότες τους! Αν και από το Τμήμα Πληροφορικής του δήμου Ξάνθης μας διαβεβαιώνουν ότι ο δήμος Ξάνθης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και μάλιστα έχει υποδείξει 20 σημεία ωστόσο και πάλι στη νέα λίστα που δημοσιεύτηκε δεν βρίσκουμε τον δήμο Ξάνθης ενώ αναφέρεται ο δήμο ς Μύκης που δεν ήταν στην προηγούμενη λίστα που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι! Να σημειώσουμε ότι και τότε και τώρα ο υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής μας λέει ότι πρόκειται για λάθος του υπουργείου και για λάθος των site που αναδημοσιεύουν την παλαιότερη λίστα. Μα εάν είναι έτσι δεν θα ήταν ο δήμος Μύκης μέσα στην δεύτερη λίστα … και λάθος που επαναλαμβάνεται είναι λάθος τελικά;
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι δήμοι του νομούς μας είναι εντός της λίστας πλην του δήμου Ξάνθης.
Μ.Ξ.


Ούτε στον άλλο κόσμο…
Ησυχία ούτε μετά θάνατον δεν βρήκαν περίπου 6.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού κλήθηκαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω αποθανόντες λάβανε ραβασάκι από την εφορία, παρά το γεγονός ότι έφυγαν από τη ζωή, ακόμη και πριν από πέντε – έξι χρόνια. Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες, ο αριθμός αυτός αυξάνεται και οι κληρονόμοι, αφού συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, τρέχουν στις εφορίες, για να βρουν το δίκιο τους. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι όπως είναι… «λογικό» (για την Ελλάδα μιλάμε) υπάρχουν περιπτώσεις που το ίδιο ακίνητο έχει φορολογηθεί δύο φορές με ΕΝΦΙΑ, καθώς ο φόρος έχει καταλογιστεί και στο όνομα του κληρονόμου, αλλά και στο όνομα του εκλιπόντος.
Εδώ δυσκολεύονται να συνεργαστούν και να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους τα τμήματα της εφορίας και εμείς θέλουμε να πάμε και να εξυπηρετηθούμε κιόλας!
Γ.Τ.


Να ‘ναι καλά ο τάφος στην Αμφίπολη
Με το άνοιγμα του τάφου της Αμφίπολης, πέρα από ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία, που μας κάνει περήφανους ως έθνος -ανεξαρτήτως από τον ένοικο- για την αρχιτεκτονική και την γλυπτική του, άνοιξε ο δρόμος και για τα υπόλοιπα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία είχαν ξεχαστεί. Συγκεκριμένα, οι Αρχαιολόγοι ανά την Ελλάδα διοργανώνουν μικρές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής τους, με τους πολίτες, μάλιστα, να εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τέτοιες δράσεις πραγματοποιεί και η Εφορία Αρχαιοτήτων του νομού μας, δίνοντας την ευκαιρία στους Ξανθιώτες να γνωρίσουν από κοντά αρχαίους θησαυρούς της περιοχής μας εντελώς δωρεάν. Μην χάνετε την ευκαιρία και μείνετε ενημερωμένοι για τις εν λόγω δράσεις μέσα από την σελίδα «Πολιτισμός» του «Ε».
Γ.Τ.


Ο λαϊκισμός δεν κερδίζει πάντα
Με το γνωστό του πλέον ύφος εμφανίστηκε στα εγκαίνια της 1ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γιακουμάτος. Με αρκετά αστειάκια που προκάλεσαν τον γέλωτα και δηλώσεις για τον έρωτά του με την Ξάνθη, συνομίλησε με κάποιους από τους εκθέτες, δείχνοντας προτίμηση στο γυναικείο φύλο. Τα μέσα αυτά δεν φάνηκαν αρκετά όμως για να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την κυβέρνηση και τα μέλη της, με διάφορα σχόλια να ακούγονται ως επωδός στις δηλώσεις του. Αυτό που προκάλεσε όμως την οργή και την αγανάκτηση των εκθετών, ήταν η απαξίωση του κ. Γιακουμάτου να επισκεφτεί το τελευταίο μέρος της έκθεσης, που φιλοξενεί κυρίως είδη τροφίμων. «Βγαίνω έξω τώρα. Τι θα κάνω, τον πλανόδιο;» ακούστηκε να λέει. Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα λόγια μάλλον δεν είναι αρκετά για να πείσουν…


Ας μην κρυβόμαστε!
Άνετα ένιωσε με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην χώρα μας κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ. Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος απάντησε στις κολακείες του πρώτου λίγο πιο αυθόρμητα και ειλικρινά από ότι θα έπρεπε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μουσταφάγιεφ σημείωσε ότι με αφορμή τον αγωγό TAP μπορούν οι δύο χώρες να έρθουν πιο κοντά, καθώς η όμορφη περιοχή μας με την πλούσια κουλτούρα και ιστορία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Αζέρων. Παίρνοντας τον λόγο, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι και εμείς ενδιαφερόμαστε να έρθουμε πιο κοντά με τους Αζέρους, καθώς συνδεόμαστε μαζί τους ιστορικά από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο κ. Ζαγναφέρης, όμως, δεν σταμάτησε εκεί και συμπλήρωσε με περίσσια ειλικρίνεια «Τα τελευταία χρόνια, ας μην κρυβόμαστε, η χώρα του Αζερμπαϊτζάν είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό».
Να ‘ναι καλά η Eurovision, δηλαδή, που μαθαίνουμε μερικοί-μερικοί και κάτι!
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…