Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πολεμικές σειρήνες εν ειρήνη!

Πολεμικές σειρήνες εν ειρήνη!

0
seirines

Στα πλαίσια της άσκησης ετοιμότητας «TAMS Παρμενίων» που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή

Έχουμε και πού πολεμικά καταφύγια στην πόλη μας; Απόρρητον!

Όχι δεν δεχτήκαμε εχθρική επίθεση από αέρος ή από ξηράς… Όχι δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση! Οι σειρήνες που ακούστηκαν στις 11 το πρωί χθες δεν μας προειδοποιούσαν ότι εντός ολίγου θα δεχτούμε …βομβαρδισμούς και ότι θα πρέπει να καταφύγουμε στα …πολεμικά καταφύγια αλλά ήταν στα πλαίσια της άσκησης ετοιμότητας   «TAMS Παρμενίων» που γίνεται κάθε χρόνο τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη.
Έχουμε και πού πολεμικά καταφύγια στην πόλη μας;
Επειδή πάντα μιας τέτοιας άσκησης διαδέχονται μια άνευ λόγου κινδυνολογίες και συνωμοσιολογίες κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι το «Ε» κατόπιν πιεστικών ερωτημάτων από αναγνώστες επεχείρησε μια διερεύνηση για το αν και που υπάρχουν στην πόλη μας πολεμικά καταφύγια. Όμως όσο κι αν προσπαθήσαμε βρήκαμε στόματα ερμητικά κλειστά τόσο στην Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Ξάνθης όσο στο Τμήμα των ΠΑΜ – ΠΣΕΑ (Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτων Αναγκών). Με το Νομοθετικό Διάταγμα 17/74 προστατεύεται το απόρρητο του Πολιτικού Σχεδιασμού και μάλιστα αποτελεί ποινικό αδίκημα η δημοσιοποίηση οτιδήποτε σχετικού. Όπως όμως μας πληροφόρησε η υπεύθυνη του Τμήματος ΠΣΕΑ κα Δαδινίδου σε κάθε περιφερειακή Ενότητα έχει οριστεί μια Επιτροπή καταφυγίων και ότι υπάρχει στην πολιτική Προστασία οργανωμένο σχέδιο πού θα οδηγηθούν οι πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Πάντως σε επίπεδο φημολογίας που διακινείται από παλιά στην πόλη μας υπάρχει το μεγαλύτερο πολεμικό καταφύγιο της πόλης μας και βρίσκεται κάτω από την Δημοτική αγορά.
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…