Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάρκα σκουπιδιών

Πάρκα σκουπιδιών

0
parko skoupidia4

Σε άθλια κατάσταση τα περιφερειακά πάρκα της πόλης

Χαρτιά, σακούλες, περιτυλίγματα, μισοφαγωμένα τρόφιμα και είδη ρουχισμού «φυτρώνουν» σε όλη την έκταση τους

parko skoupidia2

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα πάρκα που βρίσκονται στην δυτική είσοδος της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φόρου. Οι κάτοικοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια εικόνα που θυμίζει περισσότερο χωματερή, παρά χώρο αναψυχής.

«Φυτρώνουν» σκουπίδια

Χάρτινα τραπεζομάντιλα, σακούλες, κούτες, διαφημιστικά φυλλάδια, περιτυλίγματα αλλά ακόμη και τσόφλια από ηλιόσπορους είναι διασκορπισμένα στο χώρο. Αν και υπάρχει απουσία καλαθιών ρίψης απορριμμάτων στο πάρκο, που βρίσκεται από την πλευρά του Πούρναλικ, η κατάσταση αυτή δεν δικαιολογείται, καθώς πλησίον του χώρου –ο οποίος δεν ξεπερνά σε έκταση ούτε μισό στρέμμα- βρίσκονται δύο κάδοι απορριμμάτων.

Ένα υπαίθριο καφενείο

Την ίδια ώρα, ορισμένοι ηλικιωμένοι περίοικοι έχουν κάνει κατάληψη στον ένα από τους δύο χώρος (συγκεκριμένα στο πάρκο από την μεριά της Κυψέλης), μετατρέποντας τον, μάλιστα, σε υπαίθριο καφενείο. Πέρα από το γεγονός, όμως, ότι μαζεύονται εκεί καθημερινά και παίζουν τάβλι και χαρτιά –που ουσιαστικά δεν ενοχλεί κανέναν- ρυπαίνουν τον χώρο καθώς δεν φροντίζουν νζ μαζέψουν τα σκουπίδια τους κατά την αποχώρηση τους.

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας

Όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ του «Ε», η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Μπορεί ένα μεγάλο μερίδιο για αυτήν την κατάσταση να έχουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, αλλά η μερίδα του λέοντος βαραίνει τους ίδιους τους κατοίκους που στην πλειοψηφία τους, δυστυχώς, δεν έχουν μάθει να φροντίζουν τους χώρους τους.

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…