Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πάνω από 10.000 Ξανθιώτες χρωστάνε στην Εφορία!

Πάνω από 10.000 Ξανθιώτες χρωστάνε στην Εφορία!

0
doy xanthis-empros

Οι μισοί απ’ αυτούς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Υπάρχουν όμως και πολλοί πλούσιοι! Ξανθιώτης με …16 σελίδες Ε9!

Το ΥΠΟΙΚ ιδρύει ΚΕΦΟΜΕΠ στην Θεσσαλονίκη για να ελέγχει τους 1.500 πλούσιους σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ξάνθη και Έβρο!

Σφίγγει ο κλοιός για τους φοροφυγάδες της Βορείου Ελλάδας καθώς με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών θα λειτουργήσει… υποκατάστημα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) στη Θεσσαλονίκη και Ειδικό σώμα θα ελέγξει 1.500 πλούσιους σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ξάνθη και Έβρο!
Να σημειώσουμε ότι ήδη λειτουργεί ΚΕΦΟΜΕΠ στην Αθήνα ενώ επίσης στα σχέδια του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν άλλα 5 ένα σε κάθε μια από τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Πάτρα, Γιάννενα κ.λ.π.).
Στο κυνήγι του πλούτου το ΚΑΦΟΜΕΠ
Στο στόχαστρο του ΚΑΦΟΜΕΠ μπαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μεγαλοκαταθέτες στις τράπεζες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που κάνουν χρήση επιδοτήσεων και επενδυτικών κινήτρων που προβλέπουν οι αναπτυξιακοί νόμοι. Με τα νέα κριτήρια ελέγχου, θα φορολογηθούν σαν εταιρίες όσοι προέβησαν μαζικά τα προηγούμενα χρόνια σε πωλήσεις εκτάσεων ή κτισμάτων μεγάλης αξίας. Θα ελεγχθεί επίσης η προέλευση των χρημάτων (κινήσεις στις τράπεζες) για να εντοπιστεί «μαύρο χρήμα» και να φορολογηθεί αναδρομικά με συντελεστές και πρόστιμα 40%-100%.
Επισημαίνεται ότι οι Εφορείες δεν εμπλέκονται σ’ αυτούς τους ελέγχους καθώς το ΥΠΟΙΚ έχει την δυνατότητα μέσω του συστήματος να γνωρίζει τα Ε9 των φορολογουμένων και να διενεργεί ειδικούς ελέγχους αν τα δηλωθέντα στοιχεία είναι ακριβή ή όχι ώστε να βεβαιωθεί η παράβαση της φοροδιαφυγής.
Ξανθιώτης με …16 σελίδες Ε9!
Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία υπάρχουν πολλοί Ξανθιώτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία που βεβαίως η …λυπητερή του ΕΝΦΙΑ θα είναι ιδιαίτερα επίπονη γι αυτούς! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει Ξανθιώτης με …16 σελίδες Ε9, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι κάτοχος τεράστιας ακίνητης περιουσίας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο είναι το τσεκ του ΕΝΦΙΑ και αν το πληρώνει!!!
Πάνω από 10.000 χρωστάνε στην Εφορία Ξάνθης – Οι μισοί απ’ αυτούς με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σε πάνω από 10.000 υπολογίζονται αυτοί που χρωστάνε φόρους στην Εφορία Ξάνθης. Οι 5.000 απ’ αυτούς είναι με ποσά έως 5.000 ευρώ που δεν έχουν ποινική δίωξη. Οι άλλοι όμως 5.000 είναι αυτοί που χρωστάνε δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και είτε μπαίνουν σε ρυθμίσεις χρεών με δόσεις κατόπιν διακανονισμού είτε αν δεν πληρώνουν τις δόσεις –ιδιαίτερα αυτοί που χρωστάνε πολλά –ακολουθεί η διαδικασία των κατασχέσεων.  
«Πάγωσαν» οι κατασχέσεις
Το τελευταίο όμως διάστημα με απόφαση του ΥΠΟΙΚ οι Εφορίες έχουν «παγώσει τις κατασχέσεις και τις ποινικές διώξεις των μεγαλο – οφειλετών – όπως για παράδειγμα στις προεκλογικές περιόδους!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…