Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο πόλεμος των κάδων απορριμμάτων συνεχίζεται

Ο πόλεμος των κάδων απορριμμάτων συνεχίζεται

0
kadoi karaoli1

Με ευθύνη και ανοχή του δήμου Ξάνθης. Η Καραολή παράδειγμα προς αποφυγή. Η λύση στους υπόγειους για το κέντρο της πόλης

kadoi karaoli2
Το πρόβλημα των μεγάλων πλαστικών ή μεταλλικών κάδων στη Μητροπολιτική μας πόλη είναι γνωστό. Μετακίνηση αυτών κατά το δοκούν, την επιθυμία κάποιου, την εκδούλευση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου προς φίλους και γνωστούς και βέβαια ότι οι κάδοι γεμίζουν, οι δημότες αφήνουν τις σακούλες απ’έξω και τα αδέσποτα τις σκίζουν και τελευταίο, οι επιδρομές των Δροσεριτών στους κάδους για να εντοπισθεί κάτι αξίας.
Τελευταίο για τους κάδους, πρώτο όμως στη σημασία του, είναι το γεγονός ότι οι κάδοι απορριμμάτων δεν πλένονται συχνά από το ειδικό μηχάνημα. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μυρίζουν οι κάδοι και μάλιστα έντονα, πολύ έντονα και άσχημα κυρίως το καλοκαίρι.
Όλα αυτά λοιπόν είναι οι αφορμές οι κάδοι να κάνουν βόλτες και να κυκλοφορούν τις νυχτερινές ώρες δεξιά –αριστερά. Κανείς δεν τους θέλει μπροστά στο σπίτι ή το μαγαζί του.
Γεννάται όμως το ερώτημα: Και πού θα πάνε οι κάδοι τελικά;
Η περίπτωση της οδού Καραολή
Περπατήσαμε την οδό Καραολή από την κεντρική πλατεία μέχρι το ύψος της πλατείας Μπαλτατζή και κάναμε την παρακάτω διαπίστωση.
Κατ’ αρχάς υπάρχει ένα αλαλούμ κι αυτό έγκειται στο γεγονός ότι οι θέσεις που έγιναν για τους κάδους, μερικές εξ’ αυτών είναι σε χρήση ενώ οι υπόλοιπες απλώς έγιναν πάρκινγκ αυτοκινήτων. Δεύτερον, κάδοι μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν, 3 τον αριθμό, σε σημεία που αυθαίρετα καθόρισαν κάποιοι στερώντας χώρους πάρκινγκ. Τρίτο και χειρότερο, οι κάδοι «πηγαίνουν» σε καταστήματα (και σπίτια) όσων δεν διαμαρτύρονται!
Συνολικά στην οδό Καραολή υπάρχουν αυτή τη στιγμή 14 κάδοι που έχουν τα προαναφερθέντα προβλήματα, ενώ η λύση είναι να γίνουν υπόγειοι κάδοι που είναι και πιο πρακτικοί.
Για να γίνει όμως αυτό, για να υλοποιηθεί, απαιτείται η δημοτική αρχή να ξεπεράσει τις σημερινές αγκυλώσεις. Διαφορετικά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, όπως η Καραολή, δεν θα δουν το πρόβλημά τους να λύνεται και θα συνεχίσουν οι κάδοι και οι θέσεις αυτών (που είχαν οριστεί υποτίθεται…) να γίνονται αντικείμενο νυχτερινών διαδρομών κατά το πώς βολεύει κάποιους και εις βάρος άλλων.
«Ε»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…