Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ναι σε όλα» για την υγεία!

«Ναι σε όλα» για την υγεία!

0
grigorakos xanthi

Επίσκεψη του αν. υπουργού Υγείας Λ. Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ξάνθης. Δεσμεύτηκε για πλήρη στελέχωση της Καρδιολογικής

Θα προσληφθούν 5 – 6 επικουρικοί γιατροί στο νοσοκομείο. Στον αέρα η προκήρυξη με τις 9 θέσεις γιατρών στο ΠΕΔΥ. Πολιτική είδηση από τον Λ. Γρηγοράκο: «Εκλογές το 2016»

«Ναι σε όλα» είπε ο αν. υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος στον διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιο Πάσχου, ο οποίος του παρουσίασε μια λίστα με τα προβλήματα του νοσοκομείου και των υπολοίπων δομών υγείας του νομού. Ο κ. Γρηγοράκος επισκέφτηκε το νοσοκομείο μας το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου στα πλαίσια της περιοδείας του σ’ όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας και παρακάθισε σε σύσκεψη με τον κ. Πάσχου, τους διευθυντές των Κλινικών του νοσοκομείου και τους οικονομικούς και διοικητικούς διευθυντές καθώς και εκπρόσωπο των εργαζομένων. Στη σύσκεψη που διήρκησε 2,5 ώρες συμμετείχε και ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σαλτούρος και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν.

Προτεραιότητα στην στελέχωση της Καρδιολογικής

Πρώτο στη λίστα το θέμα της στελέχωσης της Καρδιολογικής, αίτημα που ανέφερε και νωρίτερα ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του διοικητή και είχε μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του ζητώντας να στηρίξει το νοσοκομείο και τις δομές υγείας του νομού μας και να επιλύσει το πρόβλημα της Καρδιολογικής. Ο κ. Παντελεήμων μάλιστα του δώρισε και το βιβλίο που εξέδωσε η μητρόπολη με τα Πρακτικά της Δημογεροντίας, το οποίο προκάλεσε και το ενδιαφέρον του κ. Γρηγοράκου. Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους του τοπικού και του περιφερειακού Τύπου ανέφερε ότι: «η χώρα μας πια είναι σε θέσει να κάνει το δικό της πρόγραμμα» και ότι υπάρχει κυβερνητική βούληση: « να στηριχθούν όλες οι δομές υγείας» ενώ αναφερόμενος στο σκοπό της επίσκεψης του είπε: «είμαστε εδώ για να μην καταρρεύσει καμιά δομή». Να σημειώσουμε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης όπως τα ιεράρχησε ο κ. Πάσχου επικεντρώνονται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού καθώς και γιατρών στο ΠΕΔΥ ενώ όπως είπε από νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει κάλυψη. Όπως έγινε γνωστό το θέμα της Καρδιολογικής με την απόσπαση μίας γιατρού από την Καβάλα δεν τελεσφόρησε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους πολιτικούς του γειτονικού νομού και επιλέχθηκε άλλος γιατρός από τον Έβρο ενώ στις επικείμενες προσλήψεις 302 επικουρικών γιατρών ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε για 5 – 6 θέσεις για το νοσοκομείο Ξάνθης 2 εκ των οποίων με ειδικότητας ψυχολόγου και 2 Καρδιολόγου ακόμη δύο θέσεις επικουρικών γιατρών για την Καρδιολογική.

 

Στον αέρα η προκήρυξη με τις 9 θέσεις γιατρών στο ΠΕΔΥ

Αναφορικά με την στελέχωση του ΠΕΔΥ ο κ. Πάσχου επεσήμανε ότι είναι στο αέρα η προκήρυξη με 9 θέσεις γιατρών και αν υπάρξει ενδιαφέρον και καλυφθούν το ΠΕΔΥ θα έχει πολύ καλή στελέχωση. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Πάσχου είχε συναντηθεί με τον κ. Γρηγοράκο την προηγουμένη εβδομάδα στην Αθήνα και τον είχε προϊδεάσει για τα προβλήματα ενώ τον είχε καλέσει στην Ξάνθη. Μετά την σύσκεψη ο κ. Πάσχου δήλωσε ικανοποιημένος από την συζήτηση καθώς εκτός από τα αιτήματα τέθηκαν και προτάσεις θεσμικού χαρακτήρα που στοχεύουν στην στήριξη των δομών υγείας από τον ίδιο και είχαν θετική αποδοχή από τον κ. Γρηγοράκο.

Πολιτική είδηση από τον Λ. Γρηγοράκο: «Εκλογές το 2016»

Η περιοδεία Γρηγοράκου στην ΑΜΘ από πολλούς εκλαμβάνεται ως προεκλογική όπως και οι υποσχέσεις γεγονός όμως που αρνήθηκε ο ίδιο λέγοντας : «Δεν είναι προεκλογική περίοδος εμείς ήρθαμε για ουσία με τους διοικητές εδώ εκλογές θα γίνουν όπως είχε πει ο πρωθυπουργός το 2016 όταν όλα πάνε καλά. Ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά ουσίας». Ερωτηθείς αν αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας τόνισε: «Πιστεύω ότι έπρεπε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που δεν υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα όμως με την ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε και με την αλλαγή του σκηνικού εννοώντας ότι πρέπει κάποια στιγμή να δούμε την πραγματικότητα και την αλήθεια κατάματα πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές και νομίζω ότι αυτό αναλύθηκε επακριβώς στη βουλή. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Δημοκρατία δεν ρέπει να είναι ένας τρόπος να πηγαίνουμε σε εκλογές , έχει το θεσμικό του ρόλο και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και αυτή η κυβέρνηση έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, να σταθεροποιήσουν την οικονομία της χώρας και ο λαός θα έχει τον πρώτο λόγο όταν έρθει η ώρα».

Με αποδοκιμασίες τον υποδέχτηκαν σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη δεν προκλήθηκαν επεισόδια κατά την επίσκεψη του κ. Γρηγοράκου αντίθετα με την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα στην Κομοτηνή επικράτησε ένταση καθώς έγινε δέκτης της οργής και των παραπόνων των εργαζομένων για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, την αξιολόγηση αλλά και τα δεδουλευμένα που δεν πληρώνονται. Στην Αλεξανδρούπολη, εργαζόμενοι τον αποδοκίμασαν, για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη δημόσια υγεία, αλλά και γενικότερα στο δημόσιο τομέα, ενώ στο Διδυμότειχο ο υπουργός μίλησε για λειτουργική αυτονομία κι όχι για αυτόνομο ίδρυμα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να είναι λειτουργικά αυτόνομο, και από δω και πέρα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε με ένα κοινό διοικητικό συμβούλιο να μπορεί το νοσοκομείο να καταρτίζει δικό του προϋπολογισμό και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ομάδα κρούσης» από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για την κατάχρηση κινητού από τους μαθητές

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματ…