Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μια του απατεώνα… τη δεύτερη τον πιάσανε

Μια του απατεώνα… τη δεύτερη τον πιάσανε

0
xrisafika lefta

Πούλησε δύο κοσμήματα ευτελούς αξίας για πολύτιμα σε ενεχυροδανειστήριο στη Δράμα και επιχείρησε να το ξανακάνει μετά από έξι μήνες

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείου και ενεχυροδανειστηρίου, που διαπράχθηκαν, στις 12 Απριλίου και 17 Οκτωβρίου, στη Δράμα.

Συνελήφθη της Παρασκευή το μεσημέρι, στη Δράμα, ένας 72χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι το μεσημέρι της Παρασκευής, μετέβη σε δύο καταστήματα της Δράμας, ένα κοσμηματοπωλείο και ένα ενεχυροδανειστήριο, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει δύο κοσμήματα ευτελούς αξίας, τα οποία παρουσίασε ως αυθεντικά από λευκόχρυσο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 72χρονος στις 12 Απριλίου, κατάφερε με την ίδια μέθοδο να εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη του ίδιου ενεχυροδανειστηρίου, πουλώντας σε αυτόν 2 κοσμήματα αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν στην κατοχή του δράστη, στο όχημά του και την οικία του, στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 104 απομιμήσεις κοσμημάτων και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 72χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…