Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μια αγκαλιά για την Τρίτη Ηλικία

Μια αγκαλιά για την Τρίτη Ηλικία

0
dimarxos antidimarxoi

Ο Δήμος Ξάνθης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων με μια σειρά εκδηλώσεων σε Ξάνθη και Σταυρούπολη

Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Ηλικίας μέτρησαν το πρωί την αρτηριακή πίεση και το ζάχαρο τους και το απόγευμα γιόρτασαν σε γλέντι…την καλή τους υγεία

Το Βοήθεια στο Σπίτι Ξάνθης, το Βοήθεια στο Σπίτι Σταυρούπολης και το ΚΑΠΗ του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, σύμμαχοι της παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, διοργάνωσαν μια εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο για την Τρίτη ηλικία, να ενημερωθεί για τη σπουδαιότητα της αγωγής υγείας ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρόληψης και να τους καλέσει να συμμετέχουν με συμβολικό τρόπο στην φροντίδα της Τρίτης Ηλικίας.
Οι εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου από τις 8:00 έως τις 14:00 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης καθώς επίσης και στην Κεντρική Πλατεία Κομνηνών, Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης. Εκεί Κοινωνικοί Επιστήμονες και Νοσηλευτικό προσωπικό των δομών του Δήμου Ξάνθης, ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με το ρόλο της πρόληψης και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσαν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.
Ο Δήμος Ξάνθης Δίπλα στην Τρίτη Ηλικία
“Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε και τιμούμε την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν δημιουργικά, ενεργά μέλη της σύγχρονης κοινωνίας καθώς και αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών.
Υποχρέωση μας είναι να στεκόμαστε με αγάπη και σεβασμό δίπλα τους, σε αυτούς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και στάθηκαν στο πλευρό μας, που στερήθηκαν, που θυσίασαν κομμάτια από την ζωή τους, που με περισσή αγάπη και στοργή μας έδωσαν απλόχερα όσα έμαθαν και διδάχθηκαν από το μεγάλο σχολείο της ζωής.
Στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η κοινωνίας μας, θα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να σταθούμε δίπλα τους, αρωγοί, στη δοκιμαζομένη Τρίτη Ηλικία. Ας μη ξεχνούμε το ρόλο που διαδραματίζουν στη σημερινή συγκυρία, τα άτομα της ώριμης ηλικίας, παρά το βάρος των χρόνων τους, παίζουν εκ νέου έναν σημαντικότατο ρόλο στην ελληνική οικογένεια, παρέχοντας βοήθεια και στήριξη στα παιδιά τους, με διαφόρους τρόπους.
Ο Δήμος μας αναγνωρίζει την μεγάλη συμβολή τους και βρίσκεται στο πλευρό των «Αιώνιων Έφηβων», δίνει την δέουσα προσοχή ώστε σε αυτήν την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους, να διασφαλίσει για τα άτομα αυτά, συνθήκες, που θα τους κάνουν να αισθάνονται ανεξάρτητοι και χρήσιμοι.
Ακούει με προσοχή και σεβασμό τα αιτήματα τους, προσπαθεί για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν, ενώ προσφέρει, μέσα από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ουσιαστική υποστήριξη και ηθική συμπαράσταση, έτσι ώστε οι συνδημότες μας, που έχουν την ανάγκη μας, να μην αισθάνονται μόνοι κι αποκλεισμένοι.
Στόχος μας, όλες οι δημοτικές δομές να είναι αλληλέγγυες προς τους ανθρώπους αυτούς, και η μέριμνα όλων των υπηρεσιών να είναι ουσιώδης και συνεχής.
Στηρίζουμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια τους και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, γιατί στην δύση της ζωής θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να διαβιούν σε ένα περιβάλλον αγάπης και ανθρωπιάς και να χαίρουν σεβασμού και τιμής.
Στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, οι άνθρωποι της ώριμης ηλικίας έχουν και λόγο και ρόλο, διότι για εμάς, δεν γίνονται ποτέ “απόμαχοι” , γιατί κοπιάζουν το ίδιο μέχρι το τέλος…
Οφείλουμε για ακόμη μια φορά να αναλογιστούμε το μέγεθος της προσφοράς τους και να τους την ανταποδώσουμε με κάθε τρόπο.
Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ζωντάνια τους, την ψυχική τους δύναμη, για το περήφανο βλέμμα τους, για την ενεργό συμμετοχή τους στα τεκταινόμενα του Δήμου, τους ευχαριστώ για την ζωή που μας έδωσαν.
Εύχομαι ολόψυχα, σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σωματική – ψυχική υγεία και ευημερία” αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.
Στο χώρο φυσικά ήταν και ο Πρόεδρος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης ο οποίος μιλώντας στο «Ε» σημείωσε: “Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων γνωστή και ως ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης με αφορμή αυτήν την ημέρα έχει οργανώσει 2 εκδηλώσεις. Το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και Κομνηνών, όπου γίνεται από τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι μέτρηση του ζαχάρου και της αρτηριακής πίεσης. Το απόγευμα θα έχουμε άλλη μια εκδήλωση στο κέντρο διασκεδάσεως «Απόλλων»”.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 12ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Δράμα

Χορευτές των σωματείων της ΠΑΜΘ θα ενώσουν τα χέρια τους και ως μια αδιάσπαστη ενότητα, θα…