Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κατάληψη για την αξιολόγηση στο Δημαρχείο

Κατάληψη για την αξιολόγηση στο Δημαρχείο

0
dimarxeio katalhpsh

Λένε όχι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στην ποσόστωση και στην αλλαγή των συμβάσεων τους. Στο πλευρό τους και ο Δήμαρχος

Δ. Γαλανόπουλος: «Είμαστε αντίθετοι στο να γίνεται έλεγχος με κριτήρια του 2014 σε ανθρώπους, οι οποίοι γίνανε αορίστου χρόνου με άλλα κριτήρια εδώ και 20 χρόνια»

Με αφορμή την Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Τρίτης σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 9 οι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, όπου είχαν αναρτήσει και σχετικό πανό, δηλώνοντας την αντίθεση τους στα κριτήρια αξιολόγησης, αλλά και στην μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Οι υπάλληλοι, αν και απείχαν από τα εργασιακά τους καθήκοντα, εξυπηρετούσαν κανονικά τους πολίτες σε επείγουσες περιπτώσεις.
Δ. Γαλανόπουλος: «Όσοι έχουν πλαστά πτυχία να πάνε σπίτι τους»
«Με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προχωράμε σήμερα σε κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας. Οι λόγοι, πέρα από αυτά τα οποία έχουμε υποστεί με τις μεγάλες μειώσεις και διαθεσιμότητες, είναι δύο ακόμη ουσιώδες θέματα. Το πρώτο είναι η συγκριτική αξιολόγηση, κατά την οποία οι αξιολογητές υποχρεωτικά θα αξιολογούνε το 15% της δύναμης των δήμων κάτω από την βάση, που σημαίνει ότι θα υπάρχει μια δεξαμενή με για νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες. Το δεύτερο είναι ότι αντιδρούμε στο γεγονός ότι έχει ζητήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Γαλανόπουλος και διευκρινίζει «δεν είμαστε αντίθετοι στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων. Όπου υπάρχουν πλαστά πτυχία και όπου έχουν καταλειφθεί θέσεις με πλαστά πτυχία τα αρμόδια διοικητικά όργανα να τους στείλουνε στα σπίτια τους. Είμαστε σαφής σε αυτό! Όμως, είμαστε αντίθετοι στο να γίνεται έλεγχος με κριτήρια του 2014 σε ανθρώπους, οι οποίοι γίνανε αορίστου χρόνου με άλλα κριτήρια εδώ και 20 χρόνια».
Με άλλα λόγια, οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιτίθενται στην απόφαση να πραγματοποιηθούν έλεγχοι με νέα κριτήρια –τα οποία δεν γνωρίζουν ακόμα- σε ανθρώπους που είχαν υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου πριν από 20 χρόνια πληρώντας τα τότε κριτήρια. Και αυτό γιατί ανησυχούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα βγει στην διαθεσιμότητα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός δημοτικών υπαλλήλων με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό οι δήμοι αν αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
Στο πλευρό τους και ο Δήμαρχος
Στο πλευρό των υπαλλήλων στέκεται και ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του σημειώνει ότι είναι αντίθετοι με την αξιολόγηση καθώς αυτή γίνεται με αναγκαστική ποσόστωση που σημαίνει ότι κάποιοι εργαζόμενοι, ακόμα και να είναι καλή στην δουλειά τους θα αναγκαστούν να βρεθούν κάποια στιγμή εκτός.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…