Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Καμιά καθαρίστρια δεν θα απολυθεί στο δήμο Τοπείρου

Καμιά καθαρίστρια δεν θα απολυθεί στο δήμο Τοπείρου

0
loukmakias

Προσωπική δέσμευση του προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Α. Λουκμακιά -Τρεις αποφάσεις για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Ανέλαβαν ορκωτοί λογιστές για τη διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας που βρέθηκε με άδεια ταμεία

Στοίχημα με τον εαυτό του έχει βάλει ο κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς που ορίστηκε απ’ τον δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μην αφήσει τα παιδιά στα σχολεία χωρίς θέρμανση, τις καθαρίστριες του δήμου χωρίς δουλειά και όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου χωρίς την απαιτούμενη συντήρηση και καθαριότητα παρά το γεγονός ότι παρέλαβε ταμείο… με 2 ευρώ από τον προκάτοχό του κ. Χρήστο Δελή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Ε». Υπενθυμίζουμε ότι το «Ε» είχε φιλοξενήσει πρόσφατα σχετικό ρεπορτάζ με δηλώσεις του δημάρχου κ. Μίχογλου., ο οποίος τόνιζε χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή διαχειρίστηκε πε΄ριπου3090.000 ευρώ και άφησε «ταμείον μείον» και γι αυτό το λόγο ανέλαβαν ορκωτοί λογιστές να διερευνήσουν την οικονομική διαχείριση.
Τρεις αποφάσεις για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων
Μπορεί ακόμη να μην έχει γραφείο ο κ. Λουκμακιάς καθότι έχουν αναλάβει ήδη οι ορκωτοί λογιστές ωστόσο πήρε τρεις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα τον καθαρισμό από ειδικά συνεργεία των μοκετών στα νηπιαγωγεία επειδή τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή και αυτές είχαν να καθαριστούν 3 χρόνια – όπως ισχυρίζεται ο κ. Λουκμακιάς, την συντήρηση και τον καθαρισμό των κλιματιστικών στα νηπιαγωγεία και των καυστήρων στα σχολεία εν’ όψει της χειμερινής περιόδου. Όπως ανέφερε δε με τη στήριξη του δημάρχου θα έχει σύντομα τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ώστε «κανένα παιδί να μην κρυώσει στο σχολείο του».
Ανανέωση των συμβάσεων σ’ όλες τις καθαρίστριες των σχολείων
Επίσης ο κ. Λουκμακιάς καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να απολυθεί καμιά καθαρίστρια σχολείου και ότι θα ανανεωθούν και στις 20 εργαζόμενες οι συμβάσεις. Μάλιστα ανέφερε ότι κυκλοφορεί μια φημολογία που θορύβησε τις καθαρίστριες και θεώρησε αναγκαίο να το διευκρινίσει καθώς όπως είπε: «Δεν πρόκειται να κάνω ότι έκαναν στην μάνα μου… που την απέλυσαν ενώ της απέμεινε ένας χρόνος για να βγει σε σύνταξη. Όσο είμαι εγώ στην επιτροπή δεν θα απολυθεί καμιά καθαρίστρια». Να σημειώσουμε ότι ανάλογη φήμη ακούστηκε και για τον εκμισθωτή του κυλικείου στο δήμο, ότι δηλαδή η νέα δημοτική αρχή τον απομάκρυνε για να το παραχωρήσει σε ημέτερό της ενώ ο άνθρωπος ήθελε ένα χρόνο να βγει σε σύνταξη. Ο κ. Λουκμακιάς το διέψευσε λέγοντας ότι υπήρξε θέμα νομιμότητας λειτουργίας του κυλικείου και ότι ο δήμαρχος έχει δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση ώστε να μην αδικηθεί ο δημότης.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…