Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ήρθε ο «Δικηγόρος του Εμπόρου»

Ήρθε ο «Δικηγόρος του Εμπόρου»

0

Θα παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες προς τους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Σ. Μωραΐτης: «Ο θεσμός αυτός θα επιλύει προβλήματα στην ρίζα τους και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων»

Τον δικό τους νομικό σύμβουλο απέκτησαν οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, χάρη στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία ενεργοποίησε χθες τον θεσμό του «Δικηγόρου του Εμπόρου» στο πλαίσιο του οποίου η νομική της υπηρεσία θα παρέχει νομικές εκτιμήσεις και κατευθυντήριες οδηγίες σε ζητήματα που προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, επιλύοντας άμεσα τα προβλήματα τους και μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις υποθέσεις που θα καταλήξουν στις δικαστικές αίθουσες.
Πως θα λειτουργεί ο θεσμός
Η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας θα δέχεται κάθε Πέμπτη, από τις 10.00 έως τις 14.00, τους εμπόρους στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Σύνταγμα – Αθήνα), ενώ κάθε Τρίτη, από τις 10.00 έως τις 14.00, θα λειτουργεί διαδικτυακή σύνδεση μέσω skype στη διεύθυνση αναζήτησης «Νομική Υπηρεσία ΕΣΕΕ» (στα ελληνικά).
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση diki@esee.gr.
Το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ θα παρέχει νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Η απάντηση θα δίνεται άμεσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή το αργότερο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ημερών ανάλογα με τη βαρύτητα ή πολυπλοκότητα του ερωτήματος.
Ανάλογα με το αντικείμενο ή τη φύση της υπόθεσης, αυτή θα μπορεί να παραπεμφθεί στις αντίστοιχες δομές – της Υπηρεσίας Υποστήριξης της ΕΣΕΕ όπου οι συνεργάτες του προγράμματος υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Στα δύσκολα μαζί» θα παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές.
Σ. Μωραΐτης: «Οι έμποροι θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τον θεσμό»
«Ο νέος αυτός θεσμός είναι πολύ σημαντικός και θεωρώ πως θα λύνει πάρα πολλά θέματα στην ρίζα του κακού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης και εξηγεί «η πλειοψηφία των υποθέσεων που έφταναν στις δικαστικές αίθουσες δεν ήταν σημαντικές, επιβαρύνοντας άδικα τόσο τους ίδιους τους εμπόρους, όσο και τα Δικαστήρια».
Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης υπογραμμίζει ότι ο θεσμός αυτός είναι προς την σωστή κατεύθυνση και η ενεργοποίηση του επαινείται από το ΕΒΕ Ξάνθης.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σταϊκούρας: Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι πληρωμές για επιστρεπτέα και επίδομα θέρμανσης

732.000 δικαιούχοι υπέβαλαν αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 Από την ερχόμενη εβ…