Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ηλεκτρονικές παγίδες για ανήλικα κορίτσια και στην Ξάνθη

Ηλεκτρονικές παγίδες για ανήλικα κορίτσια και στην Ξάνθη

0
mondeling

Κύκλωμα τους ζητούσε να τους στείλουν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης γυμνές φωτογραφίες τους για να γίνουν μοντέλα

Την «πάτησαν» από την ματαιοδοξία τους…

Φαίνεται πως πλήρωσαν ακριβά την ματαιοδοξία τους ανήλικα κορίτσια και από την Ξάνθη που ήθελαν να ασχοληθούν με το χώρο της μόδας, καθώς επιτήδειοι τα εξαπάτησαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, οι δράστες προσέγγιζαν τα νεαρά κορίτσια και, αφού τα έκαναν διάφορα κομπλιμέντα, κατάφεραν να τα πείσουν να φωτογραφηθούν γυμνά και να τους στείλουν τις φωτογραφίες τους.

Το κύκλωμα αποκάλυψε ένα από τα κορίτσια, το οποίο κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές ότι μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής εφαρμογής, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.

Συνελήφθησαν οι δράστες

Έπειτα από στοχευμένες έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, σε Ξάνθη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, Λακωνία και Αγρίνιο, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 20 και 19 ετών και ένας αλλοδαπός 22 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκαν δικογραφίες που θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Μάλιστα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις προαναφερθείσες περιοχές, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο φορητοί υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα μνήμης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…