Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας

Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας

0
troxaia ekthesi

Η Τροχαία Ξάνθης δίνει οδηγίες κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για μικρούς και μεγάλους

Τα εκθέματα θα φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης μέχρι τις 10 Οκτωβρίου

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, πραγματοποιούν Έκθεση Τροχαίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης (οδός Καπνεργατών).
Σκοπός της Έκθεσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.
«Μην αφήνεις ένα λάθος να στοιχήσει μια ζωή»
«Στους χώρους της Έκθεσης, οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα συναντήσουν εκθέματα με μέσα και υλικά της Τροχαίας, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό από τροχαία ατυχήματα και ενημερωτικά φυλλάδια.
«Θέλουμε όλοι οι πολίτες της Ξάνθης και ειδικά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης να προσέλθουν να δουν την έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 09.00 έως 14.00 και 17.30 έως 20.30. Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για το τροχαίο ατύχημα, καθώς είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα δουν την δουλειά που εκτελούν τα στελέχη του τμήματος, ενώ θα τους δοθούν συμβουλές και θα απαντηθούν πιθανά ερωτήματα τους» αναφέρει στο «Ε» ο Αναπληρωτής Διοικητής Τροχαίας, Αστυνόμος Β’ Μπουρδούμπαλης Ευάγγελος και υπογραμμίζει πως «πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».
Κλείνοντας, τα στελέχη του τμήματος Τροχαίας τονίζουν ότι «η ανταπόκριση και η συμπαράσταση των πολιτών στην πρωτοβουλία αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων είναι υπόθεση όλων μας».
«Το κράνος σώζει ζωές»
Το τμήμα Τροχαία μεταξύ άλλων ετοίμασε και ένα μικρό έντυπο που αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα μυστικά για ασφαλέστερες διαδρομές. Συγκεκριμένα, σημειώνει 20 οδηγίες για το πώς μπορούν να κυκλοφορούν οι μικροί μαθητές με ασφάλεια στην πόλη, κανόνες και συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου, μύθους και αλήθειες για το κράνος, την σημασία της ζώνης σε παιδιά και ενήλικες και πολλές άλλες συμβουλές που μπορούν να μας εξασφαλίσουν μια ασφαλή διαδρομή.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…