Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η κακοκαιρία χτύπησε την Ξάνθη

Η κακοκαιρία χτύπησε την Ξάνθη

0
kakokairia vraxos

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Δασικό Χωριό

Η καταιγίδα της Παρασκευής έριξε δέντρα και προκάλεσε κατολισθήσεις. Υπό έλεγχο η κατάσταση στην πόλη

Για τα καλά ήρθε ο χειμώνας και στην πόλη μας, φέρνοντας μαζί του καταστροφές σε όλο τον νομό. Ειδικότερα, η κακοκαιρία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να ξηλωθούν δέντρα και να πραγματοποιηθούν κατολισθήσεις και άλλες υλικές καταστροφές, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν αξιοσημείωτες ζημιές στις περιουσίες των πολιτών. Την ίδια ώρα, οι πρώτες νιφάδες έπεσαν στο Δασικό Χωριό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αντικρίσουν ένα κάτασπρο τοπίο το πρωί του Σαββάτου.

Στα δύο κόπηκε η ορεινή περιοχή

Η έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση μεγάλων βράχων στην ορεινή περιοχή, οι οποίοι κατέληξαν στο οδόστρωμα, κάνοντας αδύνατη την διέλευση αυτοκινήτων στον επαρχιακό δρόμο Εχίνο-Μελίβοια. Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι καλούνται συχνά σε περίοδο κακοκαιρίας να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα, έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να απομακρύνουν μόνοι τους τα μεγάλα κομμάτια βράχων.

Ο αέρας σήκωσε και τα δέντρα

Ο δυνατός αέρας που συνόδεψε την ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει πτώση δέντρων και υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές του νομού. Ειδικότερα, ο δυνατός αέρας ξερίζωσε δέντρο στην περιοχή της Νεάπολης και συγκεκριμένα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά ούτε προκλήθηκαν υλικές ζημιές από την πτώση του μεγάλου δέντρου. Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει άλλα 3 περιστατικά με πιο σημαντικό την πτώση Πλατάνου στην οδό Μιαούλη. Νοτιότερα του νομού, η κακοκαιρία έριχνε την τάση του ρεύματος με αποτέλεσμα τα σπίτια να βυθίζονται την μια στιγμή στο σκοτάδι και την άλλη να ξαναέχουν φως. Πέρα από την τάση όμως, ο δυνατός αέρας προκάλεσε κάποιες μικρές υλικές ζημιές, ανάμεσα τους και το ξήλωμα της στάσης του ΚΤΕΛ στον οικισμό της Μάνδρας.

Είδαν «άσπρη μέρα» στον Λειβαδίτη

Αν και ο υπόλοιπος νομός ξύπνησε το πρωί του Σαββάτου με την αγωνία τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία, δεν συνέβη το ίδιο με τους κατοίκους του Δασικού Χωριού τους οποίους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Η πτώση της θερμοκρασία σχημάτισε τις πρώτες νιφάδες με αποτέλεσμα να απλωθεί ένα υπέροχο κατάλευκο πέπλο σε όλο το Λειβαδίτη. Λάτρεις του χιονιού έσπευσαν στην περιοχή, γιορτάζοντας και επίσημα την έναρξη του χειμώνα.

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…