Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης με τα… ποδήλατα!

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης με τα… ποδήλατα!

0
amfipoli4

Ομάδα 25 μελών του ξανθιώτικου συλλόγου «Πήγασος» θα μεταβεί την Κυριακή (02/11) στον τύμβο Καστά

«Με την παρουσία μας εκεί θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα. Περιστέρη και την αρχαιολογική ομάδα της για το έργο τους» δηλώνουν οι συμμετέχοντες

Μία «εξόρμηση» με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό θα πραγματοποιήσει ο ξανθιώτικος ποδηλατικός σύλλογος «Πήγασος» την ερχόμενη Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014.

Μέλη του συλλόγου θα ξεκινήσουν από την Ξάνθη με προορισμό την Αμφίπολη και τον «Τύμβο Καστά» ο οποίος εσχάτως έγινε παγκοσμίως γνωστός λόγω των ανασκαφών που πραγματοποιούνται εκεί κι έφεραν στο φως ιστορικά ευρήματα μοναδικής αξίας.

Ήδη 25 ποδηλατιστές έχουν δηλώσει συμμετοχή στο «brevet» (ποδηλατικός αγώνας μεγάλης απόστασης χωρίς κατάταξη) του «Πήγασου» και θα ξεκινήσουν το πρωί (08.00) της Κυριακής με προορισμό το χωριό Μεσολακκιά, όπου βρίσκεται ο Τύμβος Καστά.

Η απόσταση Ξάνθη – Μεσολακκιά Αμφίπολης είναι περίπου 120 χιλιόμετρα και οι διοργανωτές της ποδηλατοπορείας υπολογίζουν να τη διανύσουν σε πέντε ώρες.

Συμβολική επίσκεψη για να ευχαριστήσουν τους αρχαιολόγους

Το αρχαιολογικό μνημείο της Αμφίπολης που ήρθε πρόσφατα στο φως από τη σκαπάνη των αρχαιολόγων προς το παρόν δεν είναι επισκέψιμο, το γεγονός αυτό όμως δεν πτοεί τους Ξανθιώτες ποδηλάτες. Ο κ. Μιχάλης Σπανίδης (ταμίας του συλλόγου Πήγασος) μίλησε στο «Ε» σχετικά με το εγχείρημα που ετοιμάζουν για την Κυριακή τονίζοντας:

Μ.Σ.: «Ήταν μία σκέψη που είχαμε στο μυαλό μας εδώ και πολύ καιρό, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και πλέον θα υλοποιηθεί. Γνωρίζουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε το χώρο των ανασκαφών, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ο σκοπός μας. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι με την παρουσία μας εκεί να ευχαριστήσουμε την αρχαιολογική ομάδα και την αρχαιολόγο κα. Περιστέρη για το σημαντικό έργο τους, έστω κι αν δεν μπορέσουμε να τους συναντήσουμε από κοντά».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής οι ποδηλάτες θα ξεκουραστούν για λίγο και – αφού βγάλουν τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες – θα ξεκινήσουν ξανά ποδηλατώντας για το δρόμο της επιστροφής.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…