Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ενδείξεις για… απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου

Ενδείξεις για… απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου

0
kolimvitirio-web

Συνεχίζονται οι διεργασίες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης – προμήθειας καυσίμων

Εκτός «κολυμβητικής ατζέντας» η Ξάνθη για τη σεζόν 2014-2015

Εκτός έμεινε η Ξάνθη από την ατζέντα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε ότι έχει να κάνει με τους κολυμβητικούς αγώνες για τη σεζόν 2014-2015.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στην… διακεκομμένη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου της πόλης μας, το οποίο δεν έχει βρει ένα σταθερό ρυθμό λειτουργίας κι έτσι η ΚΟΕ δεν μπορεί να προγραμματίσει κάποια κολυμβητική διοργάνωση, τουλάχιστον για το προσεχές χρονικό διάστημα.
Οι ενδείξεις πάντως και οι δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τον χώρο οδηγούνται σε επίλυση κι έτσι είναι πιθανό να μπει σε μία εύρυθμη λειτουργία η «πισίνα», οπότε ενδεχομένως θα μπορέσει να ξαναμπεί στον «κολυμβητικό χάρτη» της Ελλάδας η Ξάνθη.
Λειτούργησε με αρκετές ενδιάμεσες διακοπές τα προηγούμενα χρόνια
Το «λουκέτο» στην πισίνα μπήκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2010, με το κολυμβητήριο μάλιστα να μένει κλειστό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια το κολυμβητήριο λειτούργησε εκ νέου, για να ξανακλείσει όμως λόγω εργασιών που ήταν απαραίτητες, κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας.
Για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, το κολυμβητήριο ξεκίνησε να λειτουργεί στο διάστημα λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού και η λειτουργία του συνεχίζεται, ενώ – όπως διαβεβαίωσε με δήλωση της στο «Ε» η αντιδήμαρχος αθλητισμού/πολτισμού κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου – θα παραμείνει ανοιχτό και στο νέο έτος.
Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το κολυμβητήριο τα τελευταία χρόνια, υπήρξε η βούληση αρκετές φορές από φορείς, τη δημοτική αρχή και ιδιώτες για να ξεπεραστούν τα ζητήματα και να αποκτήσει έναν φυσιολογικό ρυθμό όπου θα λειτουργεί χωρίς διακοπές, πέρα από τις απαραίτητες που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τον καθαρισμό του κλπ.
Προσπάθειες για να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα από την αντιδήμαρχο Δ. Παρτσαλίδου
Εδώ και λίγο καιρό προέκυψε ακόμη ένα «αγκάθι» που αφορά τη νομιμότητα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων πανελλαδικά καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι αυθαίρετα κτίσματα χωρίς πολεοδομικές άδειες.
Το «Ε» επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο στους τομείς αθλητισμού/πολιτισμού/υγείας/κοινωνικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης, κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου η οποία ανέλαβε πρόσφατα τον παραπάνω θεσμικό ρόλο και μαζί τις αρμοδιότητες γύρω από τους αθλητικούς χώρους του Δήμου.
Σχετικά με την μελλοντική λειτουργία του κολυμβητηρίου η κα. Παρτσαλίδου δήλωσε στο «Ε»:
Δ.Π.: «Πιστεύω ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει χωρίς περαιτέρω προβλήματα καθώς ήδη κινούνται διαδικασίες για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούν όχι μόνο τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ξάνθης.
Ως γνωστόν, οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες ώστε να είναι και νομικά καλυμμένες και πρέπει να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει για να γίνει αυτό. Η διορία που δόθηκε από το κράτος είναι η 8η Φεβρουαρίου 2015, οπότε θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες σε όλους αυτούς τους χώρους».
Για τις εξελίξεις η αντιδήμαρχος Ξάνθης σημείωσε:
Δ.Π.: «Η εργασία επάνω στο θέμα των αδειοδοτήσεων προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ήδη έχουν συσταθεί δύο επιτροπές, μία για τη νομιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και μία για τις αδειοδοτήσεις, ενώ κλιμάκια τεχνικών υπηρεσιών, τοπογράφων κλπ. προχωρούν στις απαραίτητες διεργασίες για τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και να βγουν οι άδειες».
Ένα μόνιμο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι η θέρμανση της πισίνας που προς το παρόν γίνεται και με τη συνδρομή των δύο συλλόγων που την χρησιμοποιούν (ΚΟΞ, Ποσειδώνας). Η κα. Παρτσαλίδου σημείωσε ότι έχει προβλεφθεί η προμήθεια και απομένουν τυπικές διαδικασίες για την παράδοση καυσίμων που θα ζεσταίνουν την πισίνα:
Δ.Π.: «Υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι από τον Δήμο Ξάνθης για την προμήθεια πετρελαίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έπειτα από τη δημοπρασία που θα γίνει».
Γ. Κόκκινος: «Κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση»
Για την τρέχουσα λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου μίλησε στο «Ε» και ο πρόεδρος του κολυμβητικού συλλόγου «Ποσειδώνας Ξάνθης», κ. Γιώργος Κόκκινος ο οποίος τόνισε:
Γ.Κ.: «Ως ¨Ποσειδώνας¨ έχουμε διαβεβαιώσει τους αθλητές μας και τους γονείς τους ότι υπάρχει η δυνατότητα για να λειτουργεί με θέρμανση και χωρίς προβλήματα το κολυμβητήριο αδιάκοπα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, όταν θα κλείσει για την περίοδο των Χριστουγέννων. Εκεί θα υπάρξει μία προγραμματισμένη διακοπή περίπου ενός μήνα και στη συνέχεια ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία χωρίς προβλήματα, μιας και γίνονται κινήσεις από τους αρμόδιους προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του «Ποσειδώνα» που βοηθούν με τον τρόπο τους στη λειτουργία του κολυμβητηρίου τονίζοντας:
Γ.Κ.: «Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τη βοήθεια τους όπως και όλο τον κόσμο που συμμετέχει ενεργά με κάθε τρόπο στη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Εμείς ζητάμε απ’ όλους να στηρίξουν την προσπάθεια των κολυμβητικών συλλόγων και να έρθουν κοντά μας νέα μέλη για να γνωρίσουν τον κόσμο της κολύμβησης. Όσο οι συμπολίτες μας στηρίζουν, βγαίνουν κερδισμένοι και οι ίδιοι με ανταποδοτικό τρόπο. Αυτό που προσπαθούμε ως σύλλογος κατόπιν συνεργασίας με τον Δήμο είναι να παραμένει ανοιχτό το κολυμβητήριο κυρίως τον χειμώνα, γιατί τότε είναι η περίοδος που χρειάζεται να λειτουργεί σε «φουλ» ρυθμούς και να φιλοξενεί αθλούμενους, καθώς το καλοκαίρι η προσέλευση μειώνεται μιας και ο κόσμος πηγαίνει κυρίως στη θάλασσα».
Η. Βασιλειάδης: «Αν οριστικοποιηθεί η συνεχής λειτουργία θα βοηθήσει στον προγραμματισμό των συλλόγων»
Από την πλευρά του ο προπονητής του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης κ. Ηλίας Βασιλειάδης δήλωσε στο «Ε»:
Η.Β.: «Προς το παρόν είμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε τα αποτελέσματα με τις κινήσεις που κάνουν οι δημοτικές αρχές, με τη συνδρομή των κολυμβητικών συλλόγων. Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα οριστική λύση και να γίνει και πάλι το κολυμβητήριο ένας πολυσύχναστος χώρος για αθλητές, όπως γινόταν παλαιότερα όπου 100άδες άτομα αθλούνταν καθημερινά στις εγκαταστάσεις του.
Εφ’ όσον βρεθεί τρόπος να παραμένει ανοιχτό το κολυμβητήριο καθ’ όλη τη χρονιά, θα δοθεί η ευκαιρία και στους συλλόγους να οργανωθούν και να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους».
Προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις από τον Δήμο Ξάνθης
Να σημειώσουμε τέλος ότι όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος αθλητισμού στο «Ε», με βούληση του Δημάρχου κ. Δημαρχόπουλου και δική της, έχει δοθεί προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να λειτουργούν όλες χωρίς προβλήματα και μετά την 8η Φεβρουαρίου. «Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω δεν θα ξεπεράσουμε το χρονοδιάγραμμα» συμπλήρωσε η κα. Παρτσαλίδου.
Πάντως όπως φαίνεται υπάρχει θέληση και βούληση απ’ όλες τις πλευρές για να βρεθεί οριστική λύση και το κολυμβητήριο να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και η «πισίνα» θα παραμείνει ανοιχτή… μόνιμα, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσει η Ξάνθη – μία πόλη με μεγάλη κολυμβητική παράδοση – να ξαναμπεί στην «αγωνιστική ατζέντα» της ΚΟΕ και να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις.
Οι ενδείξεις ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την κολύμβηση και είναι αρμόδιοι για τη σωστή λειτουργία του κολυμβητηρίου κάνουν προσπάθειες υπάρχουν, περιμένουμε όμως να δούμε και τις… αποδείξεις.
Οι κολυμβητικές διοργανώσεις στην ΑΜ-Θ της σεζόν 2014-2015
Συνοπτικά το πρόγραμμα διοργανώσεων κολύμβησης στην Α.Μ.-Θ:
Αγωνιστικές κατηγορίες:
22/11/2014 (Ορεστιάδα ή Δράμα): Grand Prix σε 25άρα πισίνα
6-7/12/2014 (Αλεξανδρούπολη): 1ο Κύπελλο Κολύμβησης σε 50άρα πισίνα
10/01/2015 (Καβάλα): Έκτακτη Ημερίδα/Γαλάζιοι Αγώνες σε 50άρα πισίνα
31-01/01-02/2015 (Αλεξανδρούπολη): Τακτική Ημερίδα σε 50άρα πισίνα
Προαγωνιστικές κατηγορίες:
01-02/11/2014 (Καβάλα): Φιλίππεια 2014 σε 50άρα πισίνα
22/11/2014 (Ορεστιάδα ή Δράμα): Grand Prix σε 25άρα πισίνα
06-07/12/2014 (Αλεξανδρούπολη): 1ο κύπελλο κολύμβησης σε 50άρα πισίνα
21-22/12/2014 (Δράμα): Αγώνες «Αγία Βαρβάρα 2014» σε 25άρα πισίνα
31/01/2015 (Αλεξανδρούπολη): Κατάταξη Προαγωνιστικών σε 50άρα πισίνα
14-15/03/2015 (Αλεξανδρούπολη): Χειμερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών σε 50άρα πισίνα
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…