Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Άθληση για όλους» τους Ξανθιώτες

«Άθληση για όλους» τους Ξανθιώτες

0
athlisi

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα δείχνουν οι περιφερειακοί δήμοι

Δ. Παρτσαλίδου: Ο Δήμος Ξάνθης δεν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα εξαιτίας της ασυνέπειας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όσον αφορά τις πληρωμές

Οι περιφερειακοί δήμοι του νομού μας ετοιμάζονται να «φορέσουν τα αθλητικά τους» παρασύροντας τους δημότες τους σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τακτική άσκηση. Στόχος τους είναι να δώσουν την δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν κάποιο γυμναστήριο είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγο απόστασης να ακολουθήσουν ένα πιο υγιή τρόπο ζωής, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει συχνή άσκηση με την βοήθεια γυμναστών, ενώ διαιτολόγοι θα δίνουν συμβουλές για σωστή διατροφή.
Ετοιμάζουν τα δικαιολογητικά οι περιφερειακοί δήμοι του νομού
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού-αξιολόγησης και έγκρισης των ΠΑγΟ περιόδου 2014-15 και λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα φορέων που λόγω των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών δεν κατέθεσαν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, η Διεύθυνση Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανοίγει την διαδικασία υποβολής αιτημάτων και σχετικών δικαιολογητικών για την περίοδο 2014-15 για ένα μικρό εύλογο χρονικό διάστημα.
Η παραπάνω απόφαση έφτασε στα δημοτικά διαμερίσματα την Τετάρτη, με αποτέλεσμα Δήμαρχοι και Νομικά Πρόσωπα, μελετώντας την προσεκτικά, να προσπαθούν να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν.
Ιδιαίτερα θετικοί απέναντι στο εν λόγω πρόγραμμα είναι ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης και ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, οι οποίοι μαζί με τους συνεργάτες τους μελετούν το πρόγραμμα και κινούν διαδικασίες ώστε να καταφέρουν να το υλοποιήσουν μέσα στο χειμώνα, καθώς οι δημότες τους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
«Θέλουμε να συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αρχικά σκεφτόμαστε να το προσφέρουμε στα ΚΑΠΗ του δήμου και στην συνέχεια και σε άλλες ομάδες, οι οποίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μέσω των συλλόγων που απαρτίζουν» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Τσιτιρίδης και συμπληρώνει «δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οι πολίτες θα χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο αντίτιμο. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν από το Δήμο.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος από την μεριά του είναι και ο Δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμίλ Καπζα, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι μαζί με τους συνεργάτες του μελετούν κατά πόσο οι υποδομές του Δήμου Μύκης πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.
Κανένα ενδιαφέρον από το Δήμο Ξάνθης
Έχοντας άσχημες εμπειρίες από το εν λόγω πρόγραμμα ο Δήμος Ξάνθης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί την ένταξη του. Συγκεκριμένα, όπως μοιράστηκε με το «Ε» η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου ο Δήμος Ξάνθης έχει σταματήσει να τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2008, καθώς είχε φέρει στους αρμόδιους μόνο προβλήματα.
«Ο Δήμος Ξάνθης έχει σταματήσει αν τρέχει το πρόγραμμα από το 2008. Αφενός, γιατί υπάρχει αδυναμία όσον αφορά το προσωπικό διοικητικής υποστήριξης και αφετέρου γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπήρξε ασυνεπής στις πληρωμές της» αναφέρει η κ. Παρτσαλίδου και εξηγεί ότι ο δήμος αναγκάστηκε να πληρώσει από τα ταμεία του τους ιδιώτες γυμναστές, μετά από μήνυση των τελευταίων, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα θα καλύπτονταν από κρατικά χρήματα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…