Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 110 αστυνομικοί σε επιχείρηση «σκούπα» στο Δροσερό

110 αστυνομικοί σε επιχείρηση «σκούπα» στο Δροσερό

0
drosero astynomia1

Δυο συλλήψεις και 30 προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων

Ο «μαχαλάς των βενζινάδων» βρίθει εγκληματικότητας

Σε νέα επιχείρηση «σκούπα» στο Δροσερό προχώρησε η αστυνομική διεύθυνσης Ξάνθης συνεπικουρουμένη και από αστυνομικές δυνάμεις της περιφέρειας. Συνολικά 110 αστυνομικοί εισέβαλλαν αιφνιδιαστικά στον οικισμό, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου το πρωί και κατευθύνθηκαν συγκεκριμένα στο «μαχαλά των βενζινάδικων» , όπως αποκαλείται από τα παιδιά που εισπνέουν βενζίνη και διαμένουν εκεί – ο οποίος είναι ο πιο υποβαθμισμένος στο Δροσερό και αποτελεί άντρο εγκληματικότητας.
Δυο συλλήψεις και 30 προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων
Όπως αναφέρει στο «Ε» ο αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης η επιχείρηση στο Δροσερό έχει καθιερωθεί ως θεσμός και επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα έχοντας ως στόχο τη πρόληψη και τη καταστολή των εστιών εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Στα πλαίσια αυτά οι αστυνομικοί και αξιοποιώντας πληροφορίες τους συνέλαβαν ένα άτομο στου οποίου το σπίτι βρέθηκαν περίπου 22 γραμμάρια χασίς. Επίσης συνελήφθη ένας ανήλικος που δραπέτευσε από το σωφρονιστικό Ίδρυμα Ανηλίκων του Βόλου όπου ήταν έγκλειστος λόγω κλοπών. Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης έγιναν και 30 προσαγωγές για εξακρίβωση δικαστικής αθωότητας σε μια σειρά από κατοίκους της περιοχής.
Ο «μαχαλάς των βενζινάδων» βρίθει εγκληματικότητας
«Μήτρα» εγκληματικότητας θεωρούν οι αστυνομικοί τον «μαχαλά των βενζινάδων» , όπως αποκαλείται από τα παιδιά που εισπνέουν βενζίνη και διαμένουν εκεί. Πρόκειται για τον πιο υποβαθμισμένο οικισμό που διαμένουν όλοι οι παράνομοι ενώ έρχονται πολλοί από τον Δενδροπόταμο και αλλού. Όπως αναφέρει ο κ. Γκοδοσίδης: « η κατάσταση εκεί είναι τραγική». Η φτώχια και η πείνα, η έλλειψη παιδείας και βασικών δομών υποδομής γίνονται τροφοδότες εγκληματικότητας και βίας και γι αυτό η αστυνομία εστιάζει στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως επίσης σημειώνει ο κ. Γκοδοσίδης οι υπόλοιποι κάτοικοι του Δροσερού αντιμετωπίζουν θετικά την επιχείρηση αυτή της αστυνομίας καθώς και οι ίδιοι θέλουν να γίνει εκκαθάριση του χώρου διαχωρίζοντας τη θέση τους. Να σημειώσουμε τέλος ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν περισσότερο εκφοβιστικό χαρακτήρα και πλέον έχουν καθιερωθεί.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…