Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το νοσοκομείο Ξάνθης …αναπτύσσεται!

Το νοσοκομείο Ξάνθης …αναπτύσσεται!

0
nosokomeio

Σύντομα θα λειτουργήσει Νευρολογική Κλινική – Σχέδια και για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

 

Διοικητής Α. Πάσχου: «Μέλημά μας και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την λειτουργία του νοσοκομείου και να το αναπτύξουμε …»

 

 Σε πείσμα των καιρών που επιτάσσουν τη συρρίκνωση των μονάδων υγείας προς χάριν οικονομίας, το νοσοκομείο Ξάνθης αναπτύσσεται δημιουργώντας νέες δομές! Έτσι με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου θέτει σε λειτουργία Νευρολογική Κλινική – ένα τμήμα που έλειπε από το νοσοκομείο και τα περιστατικά είτε επιβάρυναν την Παθολογική Κλινική και τους γιατρούς είτε εξανάγκαζαν τους ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα να προσφεύγουν σε άλλα νοσοκομεία όμορων νομών για να νοσηλευτούν.
 
Ξεκινά η λειτουργία Νευρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Ξάνθης
Όπως αναφέρει στο «Ε» ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση στο Δ.Σ. ο Οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει την λειτουργία Νευρολογικής όμως δεν λειτούργησε ποτέ ξεχωριστά παρά μόνο μέσα στην Παθολογική με τους νευρολόγους γιατρούς να επικουρούν τα περιστατικά χωρίς όμως να έχουν την άμεση ευθύνη αλλά και την αναγνώριση που πρέπει: «Παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το νοσοκομείο μας για να δώσουμε στους πολίτες αυτό που χρειάζονται. Η Νευρολογική θα λειτουργήσει στον 2ο όροφο δίπλα στην Παθολογική . Έχουμε και το τεχνικό προσωπικό που θα στηρίξει την ανάπτυξη και το νοσηλευτικό προσωπικό που θα την καλύψει. Θα την στελεχώσουμε και στο άμεσο χρονικό διάστημα που θα μας το επιτρέψουν οι διαδικασίες με ιατρικό προσωπικό . Μέλημά μας και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την λειτουργία του νοσοκομείου και να το αναπτύξουμε .Έχουμε και άλλα σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση όμως δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα…», επισημαίνει ό κ. Πάσχου.
 
Σχέδια και για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας
Τα σχέδια του αφορούν τον Τομέα της Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί στο Νοσοκομείο και υπάρχουν σκέψεις περαιτέρω ανάπτυξής του δεδομένων και των αυξημένων αναγκών. Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με 2 ψυχιάτρους που «υπερβάλλουν εαυτόν» όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πάσχου – για να καλύψουν τις ανάγκες του νομού. Να σημειώσουμε ότι είναι γνωστό και υπάρχουν και μελέτες που το πιστοποιούν με πιο πρόσφατη του 2012 που δείχνουν υψηλό ποσοστό πασχόντων από νευρολογικές και ψυχιατρικές ασθένειες στην Ξάνθη και ειδικά σε γυναίκες της ορεινής περιοχής όπου και διαπιστώνεται υψηλή κατανάλωση ψυχοφαρμάκων. ‘Έτσι η λειτουργία της Νευρολογικής όσο και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας κρίνεται αναγκαία και το εγχείρημα έρχεται την κατάλληλη στιγμή.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…