Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σα βγεις στον πηγαιμό για το σχολείο

Σα βγεις στον πηγαιμό για το σχολείο

0
mathites metafora-empros
 

Με προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Χωρίς προβλήματα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας και τα ΑμεΑ

 

Κ. Ζαγναφέρης: «Τα προβλήματα της μεταφοράς θα έχουν επιλυθεί την επόμενη εβδομάδα»

 
 
Χτύπησαν σήμερα πρώτη φορά για τη νέα σχολική χρονιά τα κουδούνια στις σχολικές μονάδες της πόλης. Αν και τα κενά των εκπαιδευτικών δεν έγιναν ιδιαίτερα αισθητά, καθώς πραγματοποιήθηκε μόνο ο καθιερωμένος Αγιασμός, η μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προβλημάτισε γονείς, δασκάλους και διευθυντές σχολείων.
 
Προβλήματα στην μεταφορά των μικρών μαθητών
Χωρίς προβλήματα μεταφέρθηκαν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και τα ΑμεΑ, οι συμβάσεις για την μεταφορά των οποίων έχουν υπογραφεί εδώ και καιρό. Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους μικρότερους μαθητές, οι γονείς των οποίων έπρεπε να βρουν μόνοι τους τρόπο για να τους μεταφέρουν.
Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη ενημερωθήκαμε ότι οι συμβάσεις για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται να υπογραφούν τις επόμενες ημέρες.
«Η μεταφορά των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΑμεΑ έχει τακτοποιηθεί από τον Αύγουστο. Αντιθέτως, λόγω μη σύστασης Οικονομικών Επιτροπών δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή συμβάσεων για την μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είτε με ταξί είτε με το ΚΤΕΛ» αναφέρει ο ίδιος και διευκρινίζει «το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και θα λυθεί μέχρι το τέλος τις εβδομάδας με το σωματείο ταξί και μέχρι τις αρχές της επόμενης με το ΚΤΕΛ».
Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Ζαγναφέρης οι γονείς των μαθητών που κλήθηκαν να φροντίσουν μόνοι τους την μεταφορά των παιδιών τους αυτές της μέρες θα λάβουν ένα χρηματικό ποσό ως επιδότηση.
 
Διαμαρτυρίες και απεργίες από τους Συνδέσμους Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης
Αν και όπως φαίνεται ο νομός μας κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες πόλεις της Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, τα μέλη του αποφάσισαν την αποχή τους από τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους κατά τις περιόδους 2012-2013 και 2013-2014.
Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη του Συνδέσμου θα παρατάξουν τα λεωφορεία τους μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…