Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στην οδό Βιζυηνού

Προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στην οδό Βιζυηνού

0
vizihnou 2

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Τσέπελης: «Έχουμε έτοιμη μελέτη από το 2009 και ψάχνουμε πρόγραμμα να εντάξουμε το έργο»

Μπορεί να θεωρούνται προνομιούχοι οι κάτοικοι της Π. Πόλης που ζουν σ’ έναν απ’ τους πιο αισθητικά και αρχιτεκτονικά αναβαθμισμένους και καλύτερα διατηρητέους οικισμούς της χώρας μας όμως τα προβλήματά τους είναι… βαθύτερα και δεν γίνονται ορατά με την πρώτη ματιά! Προβλήματα που αφορούν τις βασικές υποδομές που έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια και όμως χρονίζουν… και έχουν σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ποιοτικά η καθημερινότητά τους!
Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Βιζυηνού που είναι στην καρδιά της Π. Πόλης και όπως μας καταγγέλλουν οι κάτοικοι δεν ξέρουν τί νερό πίνουν από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης με τους αμιαντοσωλήνες που δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί παρότι ο αμίαντος ενοχοποιείται για καρκινογενέσεις. Επίσης έχουν προβλήματα με την αποχέτευση καθώς δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης ενώ επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδόστρωμα το οποίο παρουσιάζει ανωμαλίες και απατούνται παρεμβάσεις.
Τσέπελης: «Έχουμε έτοιμη μελέτη και ψάχνουμε πρόγραμμα να το εντάξουμε…»
Γνώστης των προβλημάτων της Βιζυηνού ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλης Τσέπελης ο οποίος έκανε λόγο για «δυσλειτουργίες» στη συγκεκριμένη οδό. Επεσήμανε ότι είχε επιχειρηθεί η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΞ παλαιότερα και ότι είχε συμφωνηθεί σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ να γίνουν παράλληλες εργασίες υπόγειας καλωδίωσης για να αποτραπεί το…ράβε – ξήλωνε στους κιβόλιθους που κοστίζουν όμως η ΔΕΗ σταμάτησε τη συνεργασία και έκτοτε το έργο εκκρεμεί. Παραδέχτηκε ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή του δικτύου ύδρευσης όχι όμως λόγω των αμιαντοσωλήνων που έχει ένα τμήμα καθώς όπως είπε τα ρινίσματα των αμιαντοσωλήνων είναι επικίνδυνα γι αυτούς που κάνουν την συντήρηση και όχι αυτοί καθαυτοί οι αμιαντοσωλήνες και ότι γι αυτό απαγορεύτηκαν. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει σε προτεραιότητα έργα υποδομών στην Βιζυηνού καθότι μάλιστα υπάρχει έτοιμη μελέτη του έργου από το 2009 ύψους 800.000 ευρώ: «Αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε πρόγραμμα να το εντάξουμε και ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Γνωρίζω τα προβλήματα και θα θέσουμε σε προτεραιότητα το έργο στην οδό Βιζυηνού», επεσήμανε ο κ. Τσέπελης.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…