Πρώτη μέρα δήμαρχοι!

0
tsitiridis2

Τι έκαναν την πρώτη τους μέρα στο δημαρχείο οι νέοι δήμαρχοι Αβδήρων Γ. Τσιτρίδης και Μύκης, Τ. Καπζά

 

Λουλούδια ευχές και δουλειά στο δημαρχείο Αβδήρων – «Ανοιχτές πόρτες» κόσμος και χαμόγελα στο δημαρχείο της Μύκης

 
 
Η 1η του Σεπτέμβρη εκτός από την ημερολογιακή της αναφορά ως πρώτη μέρα του Φθινοπώρου για φέτος ήταν και η πρώτη μέρα της ανάληψης καθηκόντων των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν επιπρόσθετα – όπως συμβαίνει στο νομό μας – να είναι και οι 4 δήμαρχοι που εκλέχτηκαν στις εκλογές Μαΐου …καινούργιοι κατά κυριολεξία και μεταφορά καθώς είναι η πρώτη φορά που εκλέγονται στον δημαρχιακό θώκο Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να διερευνήσουμε πως πέρασαν την πρώτη μέρα τους στο δημαρχείο, με ποια θέματα ασχολήθηκαν και ποια ήταν η πρώτη τους διοικητική πράξη ως δήμαρχοι. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ το «Ε» κατάφερε να επικοινωνήσει μόνο με τον Δήμαρχο Αβδήρων, Γιώργο Τσιτιρίδη και Μύκης, Τζεμήλ Καπζά καθώς οι δήμαρχοι Ξάνθης , Χαράλαμπος Δημαρχοπουλος και Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου δεν απάντησαν στις κλήσεις μας, ωστόσο παίρνουμε μια γεύση πως πέρασαν την πρώτη τους μέρα στο δημαρχείο και επίσης η επιλογή τους να το μοιραστούν μαζί μας είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας που εισάγουν οι νέοι δήμαρχοι Αβδήρων και Μύκης αυτή της «ανοιχτής πόρτας» του δημαρχείου και κοντά στον δημότη και στην καθημερινότητά του που αποτελεί και το ζητούμενο.
 
Λουλούδια, ευχές και δουλειά στον νέο Δήμαρχο Αβδήρων
Με λουλούδια και ευχές καλωσόρισαν οι υπάλληλοι αλλά και δημότες τον νέο δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη στο δημαρχείο πρωί πρωί που πήγε για να…πιάσει δουλειά! Μια μέρα που θα θυμάται ο κ. Τσιτιρίδης αν και ασχολήθηκε με καθαρά υπηρεσιακά θέματα: «Το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να ορίσουμε τους ληξιάρχους του δήμου στις 3 δημοτικές ενότητες και μέχρι να έρθει το ΦΕΚ ο δήμαρχος υπογράφει τα έγγραφα. Επίσης ασχολήθηκα με θέματα της καθημερινότητας που μας πιέζουν ασφυκτικά όπως το θέμα της καθαριότητας. Επειδή ακόμη δεν έχουν οριστεί αντιδήμαρχοι ασχολούμαστε με όλα τα επιμέρους θέματα. Ήταν μια ευχάριστη μέρα. Ερχόταν κόσμος, με χαμόγελα, με ευχές. Οι δημότες μας προσδοκούν από μας και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε και θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους», τονίζει ο κ. Τσιτιρίδης. Ο ορισμός των αντιδημάρχων και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να γίνει την Κυριακή όμως ο κ. Τσιτιρίδης μας αποκάλυψε ότι αντιδήμαρχοι στη δημοτική ενότητα Βιστονίδας θα είναι ο κ. Βαλασίδης και η κα Ρούφου Παρασκευή ενώ στο Σέλερο ο Εφέντη Εράλ. Για τα Άβδηρα – μας είπε – δεν έχει αποφασίσει ακόμη.
 
«Ανοιχτές πόρτες», κόσμος και χαμόγελα στο δημαρχείο της Μύκης
«Σιδεροκέφαλο» εύχονταν τον νέο δήμαρχο τους Τζεμήλ Καπζά οι δημότες του. Στο δημαρχείο έμπαιναν κι έβγαιναν από το πρωί σκορπίζοντας χαμόγελα και ευχές. Ο δήμαρχος τους δέχτηκε όλους, μίλησε μ’ όλους, τους ευχαρίστησε όλους: «Το δημαρχείο δεν ήταν ξένο για μας επειδή είμαστε χρόνια στην αντιπολίτευση ωστόσο η πρώτη μας μέρα ήταν μια μέρα ενθουσιασμού και χαράς. Ερχόταν κόσμος να μας συγχαρεί, να μας ευχηθεί να έχουμε δύναμη, να μας ενθαρρύνει. Θέλω αυτό το χαμόγελο του κόσμου μας να κρατήσει. Θέλω να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να επιλύσουμε προβλήματα. Θ προσπαθήσουμε να βρούμε κονδύλια μέσα από το νέο ΕΣΠΑ να κάνουμε έργα, να φέρουμε ανάπτυξη στο δήμο μας. Η πόρτα του δημαρχείου θα είναι πάντα ανοιχτή για τον κόσμο όπως το υποσχεθήκαμε . Είμαστε ανοιχτοί και σε καλοπροαίρετες προτάσεις. Με υπομονή, πολύ δουλειά και στήριξη από τον κόσμο μας θα τα καταφέρουμε…», τονίζει ο κ. Καπζά. Εκτός από μέρα ενθουσιασμού και χαράς ήταν και μέρα δουλειάς για τον νέο δήμαρχο ο οποίος συνεχίζει τις συσκέψεις με τους συνεργάτες του προκειμένου μέχρι τη προσεχή Δευτέρα να ορίσει αντιδημάρχους και το νέο διοικητικό σχήμα για το δήμο του.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…