Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Ποδαρικό» με συμμαχία Πούλιου – Μπένη

«Ποδαρικό» με συμμαχία Πούλιου – Μπένη

0
dimos xanthisantipolitefsi

Ο Γιάννης Δρεμσίζης πρόεδρος του Δ.Σ. Αντιπρόεδρος ο Κρίτων Καλογερής – Γραμματέας η Αλίκη Μιχαλοπούλου

 

Εκλέχτηκαν τα μέλη των Επιτροπών και οι εκπρόσωποι στην ΠΕΔ

 
 
Επίσημη πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην 11.30 το πρωί προκειμένου τον σώμα να εκλέξει το προεδρείο του αλλά και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Επιτροπών του δήμου καθώς και των αντιπροσώπων του στην ΠΕΔ. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια θλιβερή είδηση, αυτή του θανάτου του πρώην δημάρχου Σταυρούπολης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του ενώ σημείωσε: «Υπηρέτησε τα κοινά με πάθος και ήθος. Άφησε σημαντικές παρακαταθήκες πίσω του, κινούμενος με αίσθημα χρέους απέναντι στον συνάνθρωπο». Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει: . Είναι λυπηρό που στην πρώτη συνεδρίαση είμαστε αναγκασμένοι να αποχαιρετήσουμε ένα πρώην δήμαρχο”.
 
Πρόεδρος Δ.Σ. ο Γιάννης Δρεμσίζης – Αντιπρόεδρος ο Κρίτων Καλογερής – Γραμματέας η Αλίκη Μιχαλοπούλου
Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Τσεγγελίδης αιφνιδιάζοντας τους πάντες…ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν άλλο για πρόεδρο Δ.Σ. εκτός αν προταθεί ο Γιάννης Δρεμσίζης ή η Αλεξία Γκριτζίκη. Η πλευρά Δημαρχόπουλου πρότεινε τον Γιάννη Δρεμσίζη ο οποίος και εκλέχθηκε με 33 ψήφους και 8 λευκά. Από την μείζονα αντιπολίτευση προτάθηκε για αντιπρόεδρος ς ο Κρίτων Καλογερής που εκλέχθηκε με 22 ψήφους 18 λευκά και 1 απών Στην συνέχεια ο Σωτήρης Τσιακίρογλου πρότεινε για γραμματέα την Αλίκη Μιχαλοπούλου από το συνδυασμό του. Με ψηφοφορία της ελάσσονα αντιπολίτευση (5 ψήφους – 4 λευκά) η κα Μιχαλοπούλου εκλέχθηκε από το σώμα με 24 ψήφους 16 λευκά και μία αποχή.
 
Λευκό…Κολλάρο – Συμμαχία Πούλιου Μπένη – Εκτόπισαν τους μικρούς από τις επιτροπές
Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης μελών στις επιτροπές ομοίως με τον Γιάννη Τσεγγελίδη και ο Γιώργος Κολλάρος ξεκαθάρισε εξ’ αρχής ότι ψηφίζει λευκό γιατί δεν συμφωνεί με την όλη διαδικασία που προβλέπει ο Καλλικράτης αλλά και με τον Καλλικράτη, είπε όμως ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις επιτροπές.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Θανάση Ξυνίδη αλλά και του Ιπποκράτη Καμαρίδη που ενοχλήθηκαν από την τακτική που ακολουθεί ο κ. Κολλάρος που ενώ θέλει να τον ψηφίσουν ο ίδιος δεν ψηφίζει κανένα! Την ίδια τακτική ακολούθησε εν μέρει και ο κ. Ανταμπούφης, ψηφίζοντας λευκό και θέτοντας επίσης υποψηφιότητα στις επιτροπές. Ο κ. Κολλάρος κατάφερε μόνο να εκλεγεί ως αναπληρωματικός στην Οικονομική επιτροπή ενώ ο κ. Ανταμπούφης πουθενά. Δεδομένου μάλιστα ότι ο κ. Ανταμπούσφης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε προταθεί από την παράταξη Πούλιου για την θέση του γραμματέα του κατείχε δίνει μια πρόγευση πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο ενώ – πληροφορίες αναφέρουν – ότι του χρεώνονται επιλογές της δεύτερης Κυριακής. Αυτό πιστοποιείται έτι περισσότερο από την συμμαχία Πούλιου – Μπένη που φάνηκε κατά την ψηφοφορία και είχε σαν αποτέλεσμα οι παρατάξεις τους να καταλάβουν όλες τις θέσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές εκτοπίζοντας τους …μικρούς!  
Να επισημάνουμε ότι η διαδικασία διήρκησε πολλές ώρες καθώς περιλάμβανε δύο ψηφοφορίες δεδομένου ότι για τις 3 θέσεις της αντιπολίτευσης υπήρχαν περισσότερες υποψηφιότητες.
 
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι προτεινόμενοι από την συμπολίτευση:
1)Αγκόρτσας Απόστολος: 25 ψήφοι
2)Γκρτζίκη Αλεξία: 27
3)Χατζηευφραιμίδης Ιορδάνης:25
4) Ερκάν Κύρατζη: 25
5)Τριανταφυλίδης Κώστας:26
Και από την αντιπολίτευση μετά από ψηφοφορία οι:
6)Μπαντακ Σιαμπάν: 21
7) Ξυνίδης Θανάσης:21
8)Τοπ Ισμέτ:21
(4 λευκά)
Αναπληρωματικά μέλη
1)Καρά Αχμέτ: 21
2)Κολλάρος Γιώργος: 21
 
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι προτεινόμενοι από την συμπολίτευση:
1)Καρά Οσμάν
2)Χασάν Λεβέτ
3)Πασχάλης Λύρατζης
4)Χασάν Ογλού Φερντούν
5)Θωμάς Ηλιάδης
Τακτικά μέλη από την αντιπολίτευση:
6)Στέλιος Γουναρίδης
7)Δημήτρης Μπένης
8)Καρά Αχμέτ
 
Οι εκπρόσωποι στην ΠΕΔ
Εκει που έγινε καταφανής η συνεργασία μεταξύ Πούλιου και Μπένη ήταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην ΠΕΔ καθώς κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο εκλέγοντας τους Μπένη και Καρά Αχμέτ με κλήρωση, μετά από ισοψηφία τριών με το Χ. Πούλιο. Τις δύο αδιάθετες έδρες πήραν μετά από κλήρωση η παράταξη Καμαρίδη και η παράταξη Τσιακίρογλου.
 
Από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν 8 μέλη:
Χ. Δημαρχόπουλος, Α. Αγκόρτζας, Ρ. Μποζ, Μ. Σδρέβανος, Π. Ταρενίδης, Θ. Γιαννώτα, Μ. Τσέπελης
Τις έδρες της συμπολίτευσης κατέλαβαν οι κ. Μπένης και Καρά Αχμέτ με κλήρωση, μετά από ισοψηφία τριών με τον Χ. Πούλιο. Τις δύο αδιάθετες έδρες πήραν μετά από κλήρωση η παράταξη Καμαρίδη και η παράταξη Τσιακίρογλου.
 
Καυγάς μεταξύ Μπένη – Πούλιου και Κολλάρου
Το κοινό ψηφοδέλτιο και η συμμαχία Πούλιου – Μπένη και η αδυναμία του Γ. Κολλάρου να εκλεγεί στην ΠΕΔ δημιούργησαν μια διαμάχη μεταξύ τους.. Ο κ. Κολλάρος υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι υποψηφιότητες έπρεπε να υποβληθούν 2 ώρες νωρίτερα και ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…