Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ομαλή η λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου Ξάνθης

Ομαλή η λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου Ξάνθης

0
paidikos-empros

 Παπασταματίου: «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη»

 

Άλλα 40 παιδιά θα εγγραφούν μετά την πρόσληψη προσωπικού

 
 
 
Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία των 7 παιδικών σταθμών του δήμου Ξάνθης με τον αριθμό των παιδιών να κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα περίπου στα 500 – 520 παιδιά (μαζί και με τους δύο βρεφικούς και της Σταυρούπολης) απορροφώντας το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων. Το εμπόδιο της έλλειψης προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης ή αδειών εγκυμοσύνης φαίνεται να υπερπηδείται με την πρόσληψη προσωρινά των τριών βρεφονηπιοκόμων – καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων σήμερα – ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω προσλήψεις στο επόμενο διάστημα που θα συνοδευτεί με την απορρόφηση ακόμη 40 παιδιών!  
 
Εκκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολο τους οι θέσεις που ζήτησε το Κέντρο
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο αποχωρών εντός λίγων ημερών ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Γιώργος Παπασταματίου (όπως είναι γνωστό ο κ. Παπασταματίου ορίστηκε αντιδήμαρχος Οικονομικών ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη ο αντικαταστάτης του στο Κέντρο) από την 1η Σεπτέμβρη άρχισαν οι επανεγγραφές των παιδιών που ήταν και πέρσι στους παιδικούς ενώ μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφών και στα …πρωτάκια. Το ΚΚΠΑ Ξάνθης υπέβαλλε στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ αίτημα για κάλυψη 207 θέσεις παιδιών και εγκρίθηκαν οι 203: «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη. Ζητήσαμε 207 θέσεις από το ΕΣΠΑ μας ενέκριναν 203. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί γιατί μπορούμε να καλύψουμε όλους τους δικαιούχους. Αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού όμως με τις 3 προσλήψεις θα καλυφθούν τα κενά και θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών του δήμου μας», τονίζει ο κ. Παπασταματίου.
 
 
Ακόμη 10.000 παιδιά στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς
Σε πανελλαδικό επίπεδο περίπου 10.000 παιδιά περισσότερα αναμένεται να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μετά την απόφαση για διάθεση ακόμη 23 εκατ. ευρώ που είχαν μείνει αδιάθετα από το κονδύλι των 200 εκατ. Ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε περίπου 85.000. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν περίπου 12.500 αιτήσεις από τις 97.629 που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…