Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Όλα έτοιμα για τον «7ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα» που θα γίνει στην Ξάνθη

Όλα έτοιμα για τον «7ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα» που θα γίνει στην Ξάνθη

0
podilasia xanthi

Την Κυριακή στις 11:00 ξεκινούν οι… πεταλιές

 

Μπροστά στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. το σημείο εκκίνησης – τερματισμού για τους ποδηλάτες που θα διανύσουν… 101,5 χιλιόμετρα!

 
 
Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του «7ου Πανελλήνιου Ποδηλατικού Αγώνα» που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.
Η διοργάνωση αφορά αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος (για αθλητές/ποδηλατιστές συλλόγων με δελτίο) αλλά και «open» όπου θα μπορέσουν να πάρουν μέρος και ποδηλάτες χωρίς δελτίο αθλητή.
Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής (στις 11:00) στο χώρο μπροστά από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ., όπου θα γίνει και ο τερματισμός, με τη διαδρομή κάθε άλλο παρά εύκολη να χαρακτηρίζεται καθώς η συνολική της απόσταση ξεπερνάει τα 100 χλμ. (101,5!) με αρκετές διαφορές στα υψομετρικά, μιας και εκτός από τα χωριά και οικισμούς του κάμπου, οι διαγωνιζόμενοι θα ανέβουν στα μοναστήρια που βρίσκονται στα βουνά περιμετρικά της πόλης.
Συγκεκριμένα η πορεία που θα διανύσουν οι ποδηλατιστές έχει ως εξής: Αφετηρία τον χώρο Γηπέδου Α.Ο.Ξ – Κεντρική Πλατεία – Κιμμέρια – Λευκόπετρα – Σέλερο – δεξιά προς Πολύσιτο – Συδινή – αριστερά στη διασταύρωση Κουτσού – δεξιά προς Κεσσάνη – αριστερά προς παραλία Μάνδρας – παραλία Αβδήρων – αριστερά στη διασταύρωση Αβδήρων – δεξιά προς Εύλαλο – δεξιά προς Πετροχώρι – αριστερά προς Εκτενεπόλ Ξάνθης – περιφερειακός προς Μονή Παναγίας Καλαμούς – Μονή Αρχαγγελιώτισσας – Ξάνθη – δεξιά προς Τερματισμό στο χώρο Γηπέδου Α.Ο.Ξ.
Στην πρόσκληση του «Πήγασου» για τον αγώνα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες ποδηλάτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία). Οι διοργανωτές από την πλευρά τους έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες έχοντας εστιάσει ακόμη και στις μικρές λεπτομέρειες ώστε ο αγώνας να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον ξανθιώτικο ποδηλατικό σύλλογο «Πήγασος» με τη βοήθεια των Δήμων Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, αλλά και άλλων φορέων, συλλόγων, χορηγών και εθελοντών.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…