Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μας… αλλάζουνε τα φώτα

Μας… αλλάζουνε τα φώτα

0
sunergeia dimou
 Χτενίζουν τις γειτονιές τα συνεργεία του δήμου για να δουν που υπάρχουν προβλήματα
 

Με μόνο 6 ηλεκτρολόγους έχει μείνει η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης

 
 
Συνεχίζουν να βυθίζονται αρκετές γειτονιές της πόλης μας στο σκοτάδι με την δύση του ηλίου, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στύλοι φωτισμού. Όπως έχουμε σημειώσει και κατά το παρελθόν, το πρόβλημα πέρα από θέματα ορατότητας ελλοχεύει κινδύνους και για την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, κάνοντας απαγορευτική την κυκλοφορία γυναικών και νεαρότερων ατόμων κατά τις βραδινές ώρες.
 
Στους δρόμους οι υπάλληλοι του Δήμου
Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα των πολιτών, αλλά και την σοβαρότητα της κατάστασης η Τεχνική Υπηρεσία Ξάνθης πραγματοποιεί ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε προγραμματισμό για την επιδιόρθωση τους. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου έχοντας αναμένα τα φώτα και κατά τις πρωινές ώρες «οργώνουν» τους δρόμους της πόλης επιδιορθώνοντας μικροβλάβες και καταγράφοντας τα υπόλοιπα προβλήματα.
 
Μ. Τσέπελης: «Τι να πρωτοκάνουμε με 6 ηλεκτρολόγους»
Μιλώντας στο «Ε» ο Πρόεδρος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μανόλης Τσέπελης σημειώνει ότι η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τους 6 ηλεκτρολόγους που διαθέτει. «Λόγω συνταξιοδότησης έχουν μείνει στο δήμο 6 από τους 14 ηλεκτρολόγους. Σε αυτές τις 8 θέσεις δεν έχουν επαναπροσληφθεί άλλα άτομα λόγω μη υπογραφής συμβάσεων» εξηγεί ο ίδιος και συμπληρώνει «με αυτό το λίγο προσωπικό προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου μας, οι οποίες είναι πάρα πολλές».  
Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος ενόψει των γιορτών και κατ’ επέκταση  του στολισμού που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη. «Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου «χτενίζουν» ολόκληρη την πόλη επιδιορθώνοντας προβλήματα και καταγράφοντας τα πιο σύνθετα προκειμένου να προγραμματίσουμε την αποκατάσταση τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, οι οποίες απαιτούν τον στολισμό της πόλης» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος και υπογραμμίζει πως «η πόλη πρέπει να στολιστεί κυρίως για τα μικρά παιδία».
Τέλος, ο κ. Τσέπελης κάνει αναφορά και στην εποχιακή απασχόληση υπαλλήλων στους Δήμους, τονίζοντας πως τα προγράμματα που τρέχουν το καλοκαίρι μπορεί να βοηθούν τους τουριστικούς δήμους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την πόλη μας που τους έχει περισσότερο ανάγκη την χειμερινή περίοδο λόγω καιρικών συνθηκών και τον στολισμό των Χριστουγέννων και του Καρναβαλιού.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…