Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κύματα… ενθουσιασμού για το «Wave running 2014»

Κύματα… ενθουσιασμού για το «Wave running 2014»

0
waverunning start

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο αγώνας δρόμου «τρέχοντας πλάι στο κύμα»

 

Εντυπωσίασε η διαδρομή των 28χλμ. Αρχαία Άβδηρα – Κεραμωτή που έτρεξαν οι συμμετέχοντες

 
 
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η διοργάνωση του «wave running – τρέχοντας πλάι στο κύμα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (14/09) σε παραλίες των Νομών Ξάνθης – Καβάλας και συγκεκριμένα στη διαδρομή Αρχαία Άβδηρα – Camping Κεραμωτής.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, αριθμός πολύ ικανοποιητικός αν αναλογιστούμε ότι ήταν η πρώτη απόπειρα για έναν αγώνα δρόμου τέτοιου είδους.
Η ιδιαιτερότητα της διαδρομής ήταν αυτή που έκανε τον αγώνα ξεχωριστό καθώς οι δρομείς έπρεπε να τρέξουν στην παράκτια γραμμή ξεκινώντας από τον ιστορικό τόπο του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων και διασχίζοντας τις παραλίες και τις εκβολές του Νέστου, καταλήγοντας στο δημοτικό camping Κεραμωτής, όλα αυτά βέβαια μέσα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, να προσφέρουν στους συμμετέχοντες μία ξεχωριστή εμπειρία, αναδεικνύοντας παράλληλα τις παραπάνω περιοχές και προβάλλοντας τον τόπο.
Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν τρεις διαφορετικές διαδρομές που απευθύνονταν ανάλογα με τις απαιτήσεις και τη φυσική κατάσταση σε κάθε δρομέα, η μεγάλη των 28χλμ., η μεσαία των 10χλμ. (Δέλτα Νέστου – Κεραμωτή) και η μικρή (3 χλμ.) που απευθύνονταν σε μικρότερους δρομείς και έγινε μέσα στο camping Κεραμωτής.
 
Η. Γερμαντζίδης: «Στοχεύουμε να κάνουμε τον αγώνα θεσμό»
 
Ο διοργανωτής του «Waverunning», Ηλίας Γερμαντζίδης, έκανε στο «Ε» έναν μίνι-απολογισμό του αγώνα: «Σε γενικές γραμμές πήγαμε πολύ καλά και θεωρώ ότι ήταν επιτυχημένη η διοργάνωση», είπε αρχικά ο κ. Γερμαντζίδης που συμπλήρωσε:
Η.Γ.: «Νομίζω ότι δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και κάποια μικρο-εμπόδια που προέκυψαν τα ξεπεράσαμε με σχετική ευκολία καθώς ήμασταν προετοιμασμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε. Πάντως, με δεδομένο ότι δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία σε διοργάνωση τέτοιου είδους αγώνα, αυτός στέφθηκε με επιτυχία. Εξάλλου και οι συμμετέχοντες μόνο καλά σχόλια είχαν να μας πουν στο τέλος, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ενθουσιασμένοι από τον αγώνα και τη διαδρομή μας ζήτησαν να τους… εγγράψουμε από τώρα για τον επόμενο αγώνα, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα!».
Πολλοί μικρά «κομμάτια» συνέθεσαν το «παζλ» της επιτυχίας. Μπορεί οι αθλητές που έτρεξαν να είναι οι πρωταγωνιστές, όμως το δικό τους λιθαράκι έβαλαν πολλοί ακόμη παράγοντες από την πλευρά τους. Χορηγοί, Ερυθρός Σταυρός και οι δεκάδες εθελοντές βοήθησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του αγώνα. Όλοι τους, ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο «waverunning» κάπου στο καλοκαίρι του 2015… Έως τότε, ο Ηλίας Γερμαντζίδης σημειώνει: «Κοπιάσαμε όλοι, ο καθένας από το πόστο του, για να πετύχει η διοργάνωση. Πλέον χρειαζόμαστε λίγες ημέρες ανάπαυσης και χαλάρωσης και μετά θα αρχίσουμε τις… προετοιμασίες για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς. Εξάλλου μετά την απήχηση που είχε η πρώτη μας προσπάθεια που την «αγκάλιασαν» συμμετέχοντες, θεατές και η τοπική κοινωνία, στοχεύουμε να καθιερώσουμε τον αγώνα και να γίνει θεσμός στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.».
 
 
Η κατάταξη των αθλητών
 
(Οι 10 πρώτοι ανά κατηγορία)
 
Wave Running 10χλμ.
1. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ): 47.20
2. ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΣΚΑΝ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ): 47.25
3. ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΞΑΝΘΗ): 48.04
4. ΣΕΡΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: 51.38
5. ΛΕΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΞΑΝΘΗ): 53.55
6. ΒΛΑΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΚΑΒΑΛΑ): 57.10
7. ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΞΑΝΘΗ): 58.08
8. ΜΟΛΟΧΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ): 58.39
9. ΔΡΟΣΟΣ ΔΡΟΣΟΣ (ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ): 58.39
10. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ): 1.00.26
 
Wave Running 28χλμ.
1. ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΚΑΒΑΛΑ): 2.15.49
2. ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ): 2.18.23
3. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΚΑΒΑΛΑ): 2.27.03
3. ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΞΑΝΘΗ): 2.27.03
4. ΤΑΣΤΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ): 2.38.41
5. ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΞΑΝΘΗ): 2.43.07
6. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΞΑΝΘΗ): 2.50.48
7. ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ): 2.51.46
8. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΣΕΡΡΕΣ): 2.54.33
9. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ): 2.55.03
10. ΓΑΡΝΕΛΗΣ ΑΡΗΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ): 3.02.59
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…