Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξανθιώτες ψάχνουν για θησαυρό στις Φέρες!

Ξανθιώτες ψάχνουν για θησαυρό στις Φέρες!

0
feres

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν το ΟΚ σε 4 κατοίκους της Ξάνθης οι οποίοι αιτήθηκαν χορήγηση αδείας εκσκαφής σε κεντρικό σημείο των Φερών

 
 
Κρυμμένο θησαυρό στο κέντρο των Φερών θα επιχειρήσουν να ανακαλύψουν 4 κάτοικοι της Ξάνθης, οι οποίοι μετά από σχετική αίτησή τους. πήραν το «ΟΚ» από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τις ανασκαφές, με την ελπίδα ότι η τύχη θα τους χαμογελάσει!
Η έννοια του κρυμμένου – χαμένου θησαυρού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας. καθώς όλοι, λίγο-πολύ. έχουμε ακούσει σχετικές ιστορίες, άλλες αληθινές, άλλες λίγο πιο… φανταστικές. Κατά καιρούς, σχεδόν όλη η Ελλάδα έχει αποτελέσει πεδίο ερευνών, συνήθως νύχτα, δίχως αχαϊκές άδειες και με πενιχρά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα το κυνήγι για λίρες γνώρισε πολύ μεγάλη άνθηση στη χώρα μας. ενώ θυμόμαστε πριν από λίγα χρόνια σε κεντρικότατο σημείο της Αλεξανδρούπολης σκαπτικά μηχανήματα να ψάχνουν για άλλον έναν θησαυρό.
Αυτή τη φορά, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, 4 κάτοικοι της Ξάνθης (οι λεγόμενοι καταδείκτες) ζήτησαν (αρχικά από το Μάρτιο του 2012) και τελικά έλαβαν τη σχετική άδεια για διήμερη έρευνα σε κεντρικό σημείο των Φερών, υπό την εποπτεία και την παρακολούθηση ειδικής επιτροπής, την οποία αποτελούν εκπρόσωποι της κτηματικής υπηρεσίας Έβρου, της εφορίας Αλεξανδρούπολης, της αστυνομίας της 15ης εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων και της ΙΘ εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Όπως ορίζεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση θησαυρού θα πραγματοποιηθούν για δύο ημέρες, σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν από την κτηματική υπηρεσία ενώ θα αρχίσουν στις 8.00 Ό0 η,μ και θα τελειώσουν στις 15:30 μμ
Σημειώνεται ακόμη πως εφόσον βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας θα παραδοθούν στη αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε δε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου οι εντεταλμένοι σε αυτό έχουν υποχρέωση να διακόψουν αμέσως κάθε εργασία για τη διενέργεια ανασκαφικής έρευνας από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί και η συνέχιση τους.
Τώρα, αν τυχόν βρεθεί θησαυρός θα περιγραφεί με λεπτομέρεια και θα καταμετρηθεί από την επιτροπή και τους καταδείκτες. Για το λόγο αυτό θα συνταχθεί πρωτόκολλο που θα υπογραφεί επί τόπου, οπό την επιτροπή και τους καταδείκτες και αμέσως ο θησαυρός θα κατατεθεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μεταφορά θα γίνει με τη συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης, της Επιτροπής και των καταδεικτών.
Τα έξοδα ανασκαφής και επαναφοράς των πραγμάτων στην πριν από την ανασκαφή κατάστασή τους, βαρύνουν τους αιτούντες την ανασκαφή, οι οποίοι, για το σκοπό αυτό, έχουν καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης ως εγγύηση το ποσό 1.000 Ευρώ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…