Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατέληξε το τρίτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Κατέληξε το τρίτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

0
kounoupi dytikou neilou-empros

Ο 85χρονος άνδρας από την Γενισέα απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης αντιμετωπίζοντας και άλλα προβλήματα υγείας

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιφέρεια ΑΜ-Θ ανέρχεται στα 11

Ακόμα ένας Ξανθιώτης θύμα του Ιού του Δυτικού Νείλου κατέληξε χθες το πρωί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Πρόκειται για έναν 85χρονο άνδρα από την Γενισέα Ξάνθης, ο οποίος είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο για άλλο ιατρικό λόγο, καθώς η υγεία του ήταν επιβαρυμένη. Υποψιασμένοι οι γιατροί από το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν είχε διαγνωστεί ο ιός και στην γυναίκα του, υπέβαλαν τον ηλικιωμένο άνδρα στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν τον ιό και στον ίδιο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο άνδρας απεβίωσε καθαρά λόγω του ιού ή αν απλά αυτός συνετέλεσεστην κατάληξη μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας του.
Η έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ
Στην εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία αναρτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι στο Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα στο Δήμο Αβδήρων δηλώθηκαν 3 περιστατικά με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 2 με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, τα οποία αντιστοιχούν στο 10,52 ανά 100.000 πληθυσμού και το 1 χωρίς εκδηλώσεις.
Την ίδια ώρα, 8 κρούσματα με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα δηλώθηκαν στον γειτονικό νομό της Ροδόπης, αριθμός που αντιστοιχεί στο 28,74 ανά 100.000 πληθυσμού.
«Η περίοδος μετάδοσης 2014 είναι η πέμπτη συνεχόμενη κατά την οποία καταγράφονται κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους στην Ελλάδα και θεωρείται ότι ο ιός έχει εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η διάγνωση των πρώτων ανθρώπινων κρουσμάτων έγινε σχετικά αργά (Εβδ. 32/2014). Μέχρι τις 18/09/2014 στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μικρός αριθμός κρουσμάτων σε ανθρώπους στις Περιφερειακής Ενότητες (Π.Ε.) Ανατολικής Αττικής, Ηλείας και Ξάνθης, περιοχές γνωστής κυκλοφορίας του ιού ΔΝ από προαγόμενα έτη, αλλά και στην Π.Ε. Ροδόπης, νέα περιοχή κυκλοφορίας του ιού» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΕΕΛΠΝΟ στα συμπεράσματα της έκθεσης του.
Καλά στην υγεία τους τα άλλα δυο κρούσματα
Σημαντική βελτίωση στην υγεία του σημειώνει ο συμπολίτης μας από τα Άβδηρα, ο οποίος αποτελεί και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στον νομού μας για το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο 70χρονός άνδρας έχει ξεπεράσει το κίνδυνο και βρίσκεται στο σπίτι του, όπου και αναρρώνει.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Το ΤΕΕ σχεδιάζει την Ελλάδα του αύριο»

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του το ΤΕΕ Roadsho…