Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γνωρίστε τα βουνά της Ξάνθης… τρέχοντας!

Γνωρίστε τα βουνά της Ξάνθης… τρέχοντας!

0
mountain run

Την Κυριακή (21/09) ο αγώνας «Xanthi Mountain Run» στα βουνά περιμετρικά της πόλης

 

Με δύο διαδρομές 10 χλμ. και 24 χλμ. που απευθύνονται σε αρχάριους και έμπειρους δρομείς

 
 
Ένας ιδιαίτερος αγώνας δρόμου βουνού θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας την ερχόμενη Κυριακή (21/09). Πρόκειται για τον «Xanthi Mountain Run», με τη διοργάνωση να αφορά δύο σκέλη απόστασης 24χλμ. και 10χλμ, με το υψομετρικό της διαδρομής να ξεπερνά τα 1350μ.
 
Τρέχοντας σε διαδρομές… μαγευτικές
 Ένα από τα σημαντικότερα… κίνητρα για τη συμμετοχή στον αγώνα, είναι η διαδρομή καθώς οι δρομείς θα περάσουν από μονοπάτια και τοποθεσίες εξαιρετικής ομορφιάς, στα βουνά περιμετρικά της πόλης. Έτσι οι συμμετέχοντες – ειδικότερα όσοι δεν έχουν ανάλογη εμπειρία – θα μπορέσουν να δουν και την «αθέατη πλευρά» των βουνών που παρατηρούμε γύρω από την Ξάνθη.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία «Sea Mountain Sky». Αν και νεοϊδρυθείσα, απαρτίζεται από ανθρώπους που η ενασχόληση τους με τον χώρο των δραστηριοτήτων στο βουνό, τη θάλασσα αλλά και του αέρα ξεπερνούν τα 25 συνεχή χρόνια.
Ανάμεσα στα μέλη της οργανωτικής ομάδας του αγώνα εξάλλου είναι γνωστοί Ξανθιώτες αθλητές, που έχουν πάρει μέρος σε αγώνες δρόμου, ποδηλασίας, mountain bike και σε διάφορα «extreme sports». Μεταξύ άλλων στην ομάδα βρίσκονται οι Δημήτρης Δοβρίδης, Στάθης Ακριτίδης, Βαγγέλης Γεωργιάδης – Ιορδάνης Κασάπογλου (Flowride Bike Shop), Γιάννης Κυριαζίδης, Πάνος Θεοφυλάκης κ.α.
Μέσα από την εμπειρία τους σε αγώνες βουνού οι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την παραμικρή λεπτομέρεια για τον αγώνα και υπόσχονται μία μοναδική εμπειρία σε όσους πάρουν μέρος.
 
Δ. Δοβρίδης: «Η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιες δραστηριότητες»
 Το μέλος της οργανωτικής ομάδας Δημήτρης Δοβρίδης μίλησε στο «Ε» σχετικά με τη διοργάνωση:
Δ.Δ.: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους αγώνας στην Ξάνθη, καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να τρέξουν σε διαδρομές που διασχίζουν τον ορεινό όγκο περιμετρικά της πόλης, μέσα από τα ποδηλατικά μονοπάτια που έχουν χαραχτεί και χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια. Με αυτό τον τρόπο οι δρομείς θα γνωρίσουν τις περιοχές που βρίσκονται «πίσω» από τα βουνά που βλέπουμε μέσα από την πόλη, περνώντας μέσα από πανέμορφα τοπία».
Για το σκεπτικό των δύο διαδρομών ο κ. Δοβρίδης είπε:
Δ.Δ.: «Το σκεπτικό μικρότερου σκέλους στον αγώνα είναι πολύ απλό, ώστε πολλοί νέοι φίλοι του τρεξίματος αλλά και άνθρωποι με ένα πιο ενεργητικό προφίλ δραστηριοτήτων να δώσουν ένα «βάφτισμα» στον μαγικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος . Σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν το πολλάκις συζητημένο και πρωτοποριακό πάρκο/δίκτυο μονοπατιών κυρίως στον κόσμο της ορεινής ποδηλασίας αλλά πλέον και του ορεινού τρεξίματος, γύρω από την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης, τα οποία υπάρχουν και συντηρούνται εδώ και σχεδόν 15 χρόνια από ντόπιους ιδιώτες και τοπικές ομάδες».
Ο γνωστός Ξανθιώτης αθλητής τέλος υπογράμμισε:
Δ.Δ.: «Ο αγώνας πραγματοποιείται μέσα σε ένα ευρύτερο όραμα και πλαίσιο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού και αναψυχής για την γύρω περιοχή της Ξάνθης. Θεωρώ ότι λόγω της μορφολογίας του εδάφους, η ευρύτερη περιοχή μας μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου είδους αγώνες όπως τρέξιμο βουνού, mountain bike, ράφτινγκ, πεζοπορίες, ορειβασία κ.α.
Αυτό είναι κάτι που πιστεύω πρέπει να απασχολήσει τους τοπικούς φορείς και να ασχοληθούν πιο ενεργά με αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Εμείς ως ομάδα διοργανώνουμε όσο μπορούμε – με δικά μας έξοδα – τέτοιους αγώνες, όμως θα πρέπει και οι τοπικοί «άρχοντες» να βοηθήσουν αυτές τις προσπάθειες. Όραμα μας είναι να ενωθούν όλες αυτές οι δραστηριότητες σε μία μεγάλη διοργάνωση που μπορεί να διαρκεί μία εβδομάδα και κάθε μέρα να διεξάγονται διαφορετικά αθλήματα».
 
Σ. Ακριτίδης: «Αγώνας για έμπειρους αλλά και αρχάριους δρομείς»
 
Δηλώσεις στο «Ε» έκανε και ο κ. Στάθης Ακριτίδης (μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Xanthi Mountain Run» ο οποίος τόνισε:
Σ.Α.: «Εξ’ αρχής θέλαμε να πραγματοποιήσουμε των αγώνα με δύο διαδρομές, για να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος έμπειροι αλλά και αρχάριοι δρομείς. Ο «μικρός» αγώνας των 10χλμ. εξάλλου απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή εμπειρία, οι οποίοι εφ’ όσον διαθέτουν μία στοιχειώδη φυσική κατάσταση να μπορούν να τον ολοκληρώσουν. Παράλληλα καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες, είτε από το κέντρο της πόλης όπου έχει οριστεί η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα, ή από διάφορα σημεία στο βουνό όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους αθλητές σε δράση. Ένα τέτοιο σημείο είναι η περιοχή «Λιβάδι» (πίσω από την Ι.Μ. Παναγίας Καλαμού) που είναι εύκολα προσβάσιμο και απ’ όπου θα περάσουν και οι δύο διαδρομές».
Για τις επόμενες δραστηριότητες που ετοιμάζει η «Sea Mountain Sky» ο κ. Ακριτίδης σημείωσε:
Σ.Α.: «Προς το παρόν είμαστε συγκεντρωμένοι στην επερχόμενη διοργάνωση του «Xanthi Mountain Run». Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα εστιάσουμε την προσοχή μας και θα αρχίσουμε τις προετοιμασίες για τον 2ο αγώνα που έχουμε προγραμματίσει για τις αρχές της Άνοιξης του 205, αλλά αυτή την φορά θα είναι στην Κορυφή (Αυγό-Σταύρος Τσακίρης-665μ) και θα έχει συνολικό ανάπτυγμα 13 χλμ.».
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής οι εγγραφές για τον αγώνα ξεπερνούν τις 150 ενώ αναμένονται περισσότερες όσο πλησιάζει η έναρξη, καθώς και την Κυριακή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο των 10 Ευρώ.
Αύριο (Σάββατο 20/09) από τις 10:30 έως τις 14:00 μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα βρίσκονται στο «Γρηγόρης Μικρογεύματα» και θα ενημερώνουν το κοινό ενώ παράλληλα θα παραδίδουν τα νούμερα σε όσους έχουν δηλώσει εγγραφή ηλεκτρονικά.
 
 
«Xanthi Mountain Run»
 
Το πρόγραμμα του αγώνα
Κυριακή 21/09/2014
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
Όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να παρευρίσκονται:
8.00π.μ.-9.00π.μ: Εγγραφές στην γραμματεία του αγώνα
9.30π.μ.: Τεχνική ενημέρωση αθλητών από τους διοργανωτές
10.00π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 10km και 25km
10.15π.μ.: Εκκίνηση ομάδας σκούπας
14.00μ.μ: Απονομές αγώνα
Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία Ξάνθης.
Στον τερματισμό της διαδρομής και των δυο κατηγοριών οι αθλητές θα παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο καθώς επίσης και ένα ατομικό γεύμα (σάντουιτς/αναψυκτικό/νερό)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 6979954872 και 6934933682.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…