Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Γλυκιά» βράβευση σε δύο αθλητές «θρύλους» του ελληνικού στίβου

«Γλυκιά» βράβευση σε δύο αθλητές «θρύλους» του ελληνικού στίβου

0
pavlakakis koffa

Για τις διακρίσεις στον αθλητισμό και το ήθος τους τιμήθηκαν οι Άγγελος Παυλακάκης – Κατερίνα Κόφφα

 

Ο Στέλιος Αρσενίου και το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» διοργάνωσαν την εκδήλωση

 
 
Τους σπουδαίους Έλληνες βετεράνους αθλητές Άγγελο Παυλακάκη και Κατερίνα Κόφφα, βράβευσε το Ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο», σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (04/09) στο κατάστημα που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία.
Οι δύο δρομείς που τη δεκαετία 1990-2000 βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες, βραβεύθηκαν από τον γνωστό Ξανθιώτη ζαχαροπλάστη κ. Στέλιο Αρσενίου, ο οποίος απένειμε αναμνηστικό σε μορφή κότινου και τιμητικές περγαμηνές. Με αυτό τον τρόπο ο Σ. Αρσενίου με τον συνιδιοκτήτη του «Κάτι Άλλο» κ. Γιώργο Τολμίδη θέλησαν να τιμήσουν τους δύο αθλητές για το ήθος και τις επιδόσεις τους, από τον αθλητικό στίβο και τις επιτυχίες στην επιτυχημένη οικογενειακή ζωή. Οι Άγγελος Παυλακάκης και Κατερίνα Κόφφα εξάλλου είναι ανδρόγυνο και μαζί με τα παιδιά τους και… εκκολαπτόμενους αθλητές, αποτελούν μία ευτυχισμένη αθλητική οικογένεια.
Να σημειώσουμε ότι ο Ξανθιώτης στην καταγωγή Άγγελος Παυλακάκης είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 100μ. ανδρών (10’’.11) και η Κατερίνα Κόφφα (κατάγεται από την Καρδίτσα) είναι η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 200 μ. γυναικών (22’’.76) έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητές κλειστού στίβου Ευρώπης (1998) και κόσμου (1997) αντίστοιχα.
 
Σπουδαίοι αθλητές που δίδαξαν – και συνεχίζουν να διδάσκουν – ήθος
 Πριν την έναρξη της λιτής εκδήλωσης ο κ. Αρσενίου απευθυνόμενος στους πρωταθλητές είπε: «Δεν ήσασταν μόνο σπουδαίοι αθλητές, αλλά με τη στάση σας απέναντι στη ζωή διδάξατε και συνεχίζετε να διδάσκετε ήθος. Αυτό που εάν το βρει η πατρίδα μας θα βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Σας δίνουμε σήμερα μια περγαμηνή στην οποία είναι γραμμένα τα λόγια με τα οποία ο Πίνδαρος, ο υμνητής των αγώνων στην αρχαιότητα, υμνούσε του πρώτους των πρώτων όχι μόνο στον στίβο, αλλά και στη ζωή και στον χαρακτήρα. Στη συνείδηση τη δική μας είστε ολυμπιονίκες και θα είστε για πάντα ολυμπιονίκες».
Από την πλευρά τους τα τιμώμενα πρόσωπα ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή που τους έγινε και όπως σημείωσε ο Άγγελος Παυλακάκης, τους χαροποιεί ιδιαίτερα ότι τους θυμούνται άνθρωποι της πόλης και τους τιμούν, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για τη γενικότερη παρουσία τους στη ζωή, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι μετά από μια αθλητική διαδρομή, να ακολουθείς τις αρχές και το ήθος που επιβάλλει ο αθλητισμός σε ένα νέο. Ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που έρχονται με τη σύζυγο και τα παιδιά τους στην Ξάνθη και ότι του αρέσει να βρίσκεται στην πατρίδα του και στα μέρη που μεγάλωσε. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα δύο πανελλήνια ρεκόρ τους “αντέχουν” τόσα χρόνια (από το 1996 το ρεκόρ της Κ. Κόφφα στα 200 μέτρα και από το 1997 το ρεκόρ του Άγγελου Παυλακάκη στα 100 μέτρα) είπε πως ευελπιστούν πως η μεγάλη τους κόρη και ο μικρότερος γιός τους, θα είναι αυτοί που θα σπάσουν τα δύο ρεκόρ στο μέλλον!
Η Κατερίνα Κόφφα ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμή και τον τρόπο που την υποδέχεται η περιοχή της Ξάνθης και σχολίασε το γεγονός ότι οι ίδιοι πρωταγωνίστησαν σε μια εποχή με πολύ μεγαλύτερη προβολή αλλά και ενδιαφέρον για το χώρο του Στίβου και του αθλητισμού γενικότερα, εκτιμώντας ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που αυτό συμβαίνει. Επίσης τόνισε ότι «Πρέπει να πούμε ότι μέσα στη γενικότερη κατάρρευση που πλήττει τη χώρα και τα δημόσια οικονομικά, ο Στίβος και ο Αθλητισμός, γενικότερα, πλήττονται αντίστοιχα με όλη την κοινωνία».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…