Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έξτρα ζητά ο εργολάβος για την πεζογέφυρα του Κόσυνθου

Έξτρα ζητά ο εργολάβος για την πεζογέφυρα του Κόσυνθου

0
kosynthos samakov

Υπέστη ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Αντιρρήσεις από τον Δ.Μπένη στο δημοτικό συμβούλιο. Αμφιβολίες και από τον Ι. Καμαρίδη

Αίτημα προς το δήμο Ξάνθης για την παροχή επιπλέον ποσού λόγω των ζημιών που υπέστη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος κατέθεσε ο εργολάβος του έργου της κατασκευής της πεζογέφυρας του Κόσυνθου, στη θέση «Νησάκι».
Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας κλήθηκε να συστήσει επιτροπή για να διαπιστώσει τις ζημίες και όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση ο ανάδοχος ζητά κάτι λιγότερο από 20.000 €.
Έντονα διαφώνησε ο Δημήτρης Μπένης που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το θέμα, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του είναι πολιτική, διότι διαφωνεί συνολικά με την πρακτική και τη λογική της εργολαβίας, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «με την έκπτωση που πήρε είναι αδύνατο να εκτελεστεί το έργο».
Τις ενστάσεις του Δημήτρη Μπένη συμμερίστηκε και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, που αφότου πήρε τις απαραίτητες διευκρινίσεις υπερψήφισε τη σύσταση επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των ζημιών.
Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο Γιώργος Κολλάρος που τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού επιτροπής για τον καθορισμό της ευθύνης της κατασκευάστριας εταιρίας.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο δημοπρατήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου με προϋπολογισμό 471.000 € και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Η αντιπολίτευση είχε εκφράσει τότε τις αντιρρήσεις της, κυρίως ως προς το κόστος κατασκευής. Σύμφωνα με τη μελέτη, η πεζογέφυρα θα εξυπηρετεί την διέλευση μεταξύ της περιοχής Σαµακώβ (ανατολική όχθη Κοσύνθου από το τέρμα της παραποτάµιας διαδροµής), και της περιοχής Νησάκι (δυτική όχθη Κοσύνθου πλησίον του κτηρίου του παλαιού νερόµυλου).
Το όλο το έργο είναι προσβάσιµο σε ΑΜΕΑ και όσον αφορά την εκατέρωθεν πρόσβαση αλλά και τη διέλευση. Η γεφύρωση θα κατασκευασθεί µε δύο ισχυρά μεταλλικά τόξα από τα οποία θα αναρτηθεί το κατάστρωµα κυκλοφορίας μεταλλικό δικτυωτού τύπου µε επικάλυψη σκυροδέµατος. Θα τοποθετηθούν πλευρικά κιγκλιδώµατα για την προστασία των πεζών. Για τον φωτισµό θα εγκατασταθεί ηλεκτρολογικό δίκτυο και προβολείς, φωτιστικά σώµατα σε ιστούς καθώς και ταινίες led για την ανάδειξη της πεζογέφυρας.
Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…