Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Σίλβα Κλέιτον

Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Σίλβα Κλέιτον

0
cleyton pao

Στο… παρά πέντε η τελευταία μεταγραφή της Skoda Ξάνθη

 

Ολοκληρώθηκε η μετεγγραφική περίοδος – 10ήμερη προθεσμία για τους ελεύθερους/χωρίς συμβόλαιο παίκτες

 
 
 Στο… παρά πέντε της μετεγγραφικής περιόδου (ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και απομένει ένα 10ήμερο για μεταγραφές ελεύθερων/χωρίς συμβόλαιο παικτών), η Skoda Ξάνθη έκανε την τελευταία της κίνηση και ανακοίνωσε την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια, καθώς μέχρι το 2012 ήταν μέλος του Παναθηναϊκού, ο οποίος ωστόσο τον είχε παραχωρήσει ως δανεικό την Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Πριν τους «πράσινους» είχε αγωνιστεί σε Μεσσηνιακό, Απόλλων Καλαμαριάς και Λάρισα, ενώ μετά την συνολικά 10ετή παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα πήγε σε Καϊσέρισπορ (Τουρκία) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία).
 
Ελληνο-Βραζιλιάνος
 
Ο Κλέιτον είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα που έχουν διπλή υπηκοότητα, τη βραζιλιάνικη και την ελληνική, την οποία απέκτησε στις 13 Νοεμβρίου 2009, έχοντας παραμείνει 7 χρόνια στην Ελλάδα, γεγονός που του έδινε το δικαίωμα για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.
Στις αξιοσημείωτες στιγμές της καριέρας του, η σεζόν 2006-07 όπου βοήθησε τη Λάρισα να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και να το κατακτήσει. Ο ίδιος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Λάρισας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2007-08, με τα γκολ που πέτυχε κόντρα σε Μπλάκμπερν και Έβερτον.
Το καλοκαίρι του 2008 ο Βραζιλιάνος πήγε με μεταγραφή από τους «βυσσινί» στον Παναθηναϊκό έναντι του ποσού των 1.700.000 Ευρώ. Μετά την παρουσία του στο «τριφύλλι», ακολούθησε το πέρασμα του από Τουρκία και Κροατία. Στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ήταν ο προηγούμενος σταθμός της καριέρας του, πήγε τον Ιανουάριο του 2014 και έπαιξε σε έξι ματς σκοράροντας μία φορά.
Η χθεσινή ανακοίνωση της Ξάνθης: «Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Alexandre Henrique Silva Cleyton».
 
Κλέιτον αντί Σολτάνι;
 
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης απόκτησης του Σίλβα Κλέιτον προέκυψε το ερώτημα σε ποια θέση θα παίζει ο Βραζιλιάνος. Ο Κλέιτον αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος/επιθετικός αλλά και ως πλάγιος μέσος. Με τα τωρινά δεδομένα, ο νεοαποκτηθείς θα αναλάβει ρόλο στη θέση του «δεκαριού», με παράλληλη μετατόπιση του Λουσέρο στα πλάγια, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός 11άδας ο Σολτάνι. Ο Αλγερινός εξάλλου μέχρι στιγμής παρουσιάζεται πολύ μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και με πολλά λάθη στο παιχνίδι του. Έτσι το πιθανότερο είναι ο Κλέιτον να αναλάβει θέση στη μεσαία γραμμή, την οποία θα στελεχώνουν και οι Λουσέρο, Ρενάν, με την τριάδα να βρίσκεται πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο (ή Ράνο), ενώ τα αμυντικά χαφ παραμένουν τα ίδια (Ομπόντο/Παπαστεριανός – Φλίσκας/Βασιλακάκης). Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να παραμείνει ο Λουσέρο στο κέντρο της μεσοεπιθετικής ¨τριπλέτας¨ και να παίξει δεξιά ο Κλέιτον.
Να τονίσουμε βέβαια ότι τα παραπάνω είναι σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς η 11άδα βγαίνει μέσα από τις προπονήσεις και το ποσοστό ετοιμότητας του κάθε παίκτη.
 
Σίλβα Κλέιτον
 
Πλήρες όνομα: Κλέιτον Αλεξάντρε Ενρίκε Σίλβα
Ημ. Γέννησης: 8 Μαρτίου 1983 (31 ετών)
Τόπος γέννησης: Σάο Πάολο, Βραζιλία
Ύψος: 1,75 μ.
Θέση: Μέσος
Καριέρα:
2002–2004: Μεσσηνιακός 15 (7)
2004–2006: Απόλλων Καλαμαριάς 81 (32)
2006–2008: Λάρισα 63 (13)
2008–2012: Παναθηναϊκός 54 (12)
2010: Μέταλουργκ Ντόνεσκ (δαν.): 9 (1)
2012–2014: Καϊσέρισπορ 43 (5)
2014(α’): Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6 (1)
2014 (β’): Skoda Ξάνθη
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…